Κοινωνία

Ομόφωνα αθώος ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ που ελεγχόταν για πειθαρχικό παράπτωμα

Ομόφωνα αθώο έκρινε σήμερα το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος ελεγχόταν για πειθαρχικό παράπτωμα που θίγει το κύρος του ως δικαστικού λειτουργού αλλά και το κύρος της Δικαιοσύνης.

Η υπόθεση «ξέσπασε» κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όταν δημοσιοποιήθηκαν διάλογοι που είχαν υποκλαπεί από τον υπολογιστή του ανώτατου δικαστή με σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, με την οποία φερόταν ότι διατηρούσε προσωπική σχέση.

Μάλιστα τότε, οι διάλογοι αυτοί είχαν χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης, όπως λεγόταν, προκειμένου ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός να αλλάξει στάση και να ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά, γεγονός ωστόσο που ο ίδιος δεν έπραξε.

Σήμερα, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας εμφανίστηκε ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, όπου και έδωσε προφορικά εξηγήσεις, παραδίδοντας και πολυσέλιδο υπόμνημα. Στη συνέχεια το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο προχώρησε σε διάσκεψη, κρίνοντας ομόφωνα ότι ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός δεν έχει διαπράξει κάποιο «αδίκημα» που να θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...