Κόσμος

Οι τελευταίες ώρες του Σαντάμ Χουσεΐν -Ετρωγε μάφιν, γυμναζόταν και άκουγε Mary J. Blidge [εικόνες & βίντεο]


Ο Σαντάμ Χουσεϊν πέρασε τις τελευταίες μέρες του τρώγοντας μάφιν, κάνοντας κηπουρική και ακούγοντας Mary J Blige στο ραδιόφωνο.

Αυτό ισχυρίζεται σύμφωνα με την Daily Mail, ένας φρουρός του Iρακινού δικτάτορα ο οποίος αποκάλυψε τις άγνωστες τελευταίες στιγμές του.

Από τις αγαπημένες του ασχολίες ήταν επίσης να κάνει στατικό ποδήλατο, το οποίο αποκαλούσε πόνι, περιμένοντας να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου και 148 εκτελέσεις αντιπάλων του.

Ο Σαντάμ, που κυβέρνησε το Ιράκ με βαρβαρότητα και βία για τρεις δεκαετίες, κρεμάστηκε το 2006 μετά την αμερικανική επέμβαση στη Βαγδάτη.

Ενώ περίμενε τη δίκη του, τον φρουρούσαν Αμερικανοί στρατιώτες από την 551η μοίρα της Στρατονομία, οι οποίοι αυτοαποκαλούνταν «Οι υπερδώδεκα».

Ενας από αυτούς, ο Γουίλ Μπάρντενγουέρπερ, εξέδωσε ένα νέο βιβλίο με τον τίτλο «Ο Φυλακισμένος στο ίδιο του το παλάτι: ο Σαντάμ Χουσεϊν, οι αμερικανικοί φρουροί του και η ιστορία που δεν έχει ειπωθεί».

Σε αυτό αναφέρει ότι ο Σαντάμ ήταν απίστευτα ευγενικός, κάτι που ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο με τα εγκλήματα που είχε διαπράξει.

Ο πρώην δικτάτορας μάλιστα είχε εκπλήξει τους φρουρούς καθώς απολάμβανε απλά πράγματα και ήταν ιδιαίτερα συγκαταβατικός, περνώντας αρκετή ώρα μόνος στο κελί του.

Στο Σαντάμ άρεσε να καπνίζει πούρα Cohiba cigars, τα οποία αποθήκευε σε ένα άδειο κουτί από υγρά μαντιλάκια. Χρόνια πριν ο Φιντέλ Κάστρο του είχε δείξει τον τρόπο για να τα καπνίζει σωστά.

Ακουγε πάντα ραδιόφωνο, λέει ο συγγραφέας και σταματούσε όταν ηχούσε τραγούδι της Mary J Blige.
Ο Σαντάμ, λέει ο πρώην φύλακάς του ασχολιόταν ιδιαίτερα με τον κήπο της φυλακής. Τον περιποιούνταν σα να ήταν όμορφα λουλούδια, παρά το γεγονός ότι ήταν απλά χόρτα, λέει.

Η αγάπη του Σαντάμ για τα γλυκά ήταν μοναδική. Ωστόσο, ήταν το ίδιο σχολαστικός και με το φαγητό του. «Έτρωγε το πρωινό του τμηματικά. Πρώτα μια ομελέτα, στη συνέχεια ένα μάφιν και μετά φρέσκα φρούτα. Αν η ομελέτα είχε κοπεί, την απέρριπτε».

Με την πάροδο του χρόνου ο Σαντάμ ανέπτυξε φιλία με τους φύλακες του και αντάλλαζαν ιστορίες για τις οικογένειές τους.

Ο ίδιος είχε εκμυστηρευτεί και μία ιστορία για τον γιο του. Έπειτα από έναν άγριο καυγά μαζί του είπε στους φρουρούς ότι «Ήμουν πολύ εκνευρισμένος μαζί του έτσι του έκαψα όλα τα αυτοκίνητα» αναφερόμενος στη συλλογή από Rolls-Royce, Ferrari και Porsche.

Ο συγγραφέας λέει ακόμη ότι ενδεχομένως ο Σαντάμ να υποδυόταν αυτή την καλή συμπεριφορά ή μπορεί πάλι να ήταν και αποτέλεσμα μίας αυθεντικής ανθρώπινης επικοινωνίας. Ποτέ δε θα μάθουμε.

Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο, που αναφέρει στο βιβλίο του, είναι ότι οι Αμερικανοί φρουροί του Σαντάμ θρήνησαν για τον θάνατό του, όταν εκτελέστηκε. Έστω κι αν ήταν ορκισμένος εχθρός των ΗΠΑ.

«Όταν ο Σαντάμ κοιμόταν έμοιαζε μεγαλοπρεπής και ήρεμος, αλλά αν αφαιρούσες το γυαλί (όπου φυλάσσονταν) έβλεπες ένα διαφορετικό ζώο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...