Ένοπλες Συρράξεις

Οι ισλαμιστές της Μπόκo Χαράμ επιχειρούν να καταλάβουν πόλη της Νιγηρίας (βίντεο)


Εκρήξεις σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Μαϊντουγκούρι με την εξτρεμιστική ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση της Μπόκο Χαράμ να επιχειρεί να καταλάβει την πόλη.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για πυροβολισμούς και εκρήξεις γύρω από την περιοχή Τζιραντί Πόλο με τους κατοίκους να τρέχουν να σωθούν.

Οι δυνάμεις ασφαλείας αναφέρουν ότι οι τρομοκράτες της Μπόκα Χαράμ επιχειρούν να καταλάβουν την πόλη ενώ μαίνεται μάχη μεταξύ τους.

Σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters, οι τρομοκράτες επιχείρησαν να καταλάβουν την πόλη στη βόρειοανατολική Νιγηρία με αλλεπάλληλες εκρήξεις.

Όπως αποκαλύπτει το NBC, οι Ισλαμιστές τρομοκράτες έχουν καταλάβει έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Ο γενικός διευθυντής του τοπικού NBC, Μοντίμπο Κάουου, δήλωσε ότι οι αντάρτες έχουν ξεκινήσει τη ραδιοφωνική μετάδοση στο σταθμό, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στα σύνορα μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν.

Ανέφερε δε ότι τόσο το NBC όσο και οι υπόλοιποι σταθμοί δεν μπόρεσαν να μπλοκάρουν τη μετάδοση των τρομοκρατών καθώς γίνεται μέσω διεθνούς συστήματος αναμετάδοσης.

https://twitter.com/chimbiko_jerome/status/872534004599279616

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ