ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ζητούν τους λογαριασμούς των social media για να χορηγήσουν visa (έγγραφα)

Πολλά έχουν ειπωθεί για τη διαδικασία απόκτησης visa για ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως γύρω από τη διαδικασία και τα έγγραφα που απαιτούνται να συμπληρώσει ο αιτούντας τη visa.

Οι αμερικανικές αρχές άλλαξαν εκ νέου τα έγραφα και ως εκ τούτου και τις ερωτήσεις που υποβάλλουν στους ενδιαφερόμενους να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι νέες ερωτήσεις έχουν προκαλέσει τουλάχιστον αναστάτωση.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης και με βάση τα έγραφα που δημοσιοποίησε στο Twitter της η δημοσιογράφος  του Reuters, Yaganeh Torbati η οποία καλύπτει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πλέον όσοι κάνουν αίτηση για visa θα πρέπει να δίνουν τα username τους σε όλα τα social media που χρησιμοποιούν.

Ενώ θα πρέπει να καταγράψουν και όλες τις διευθύνσεις e-mail που έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον για τα προηγούμενα 5 χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, οι αιτούντες θα πρέπει να δώσουν ένα πλήρες ιστορικό και για τα ταξίδια που έχουν κάνει στο εξωτερικό τα τελευταία 15 χρόνια, για την εργασία τους καθώς και τον τόπο διαμονής τους.

Τώρα, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως το ερωτηματολόγιο αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία απόκτησης visa, θεωρώντας πως αποθαρρύνει διεθνείς φοιτητές και επιστήμονες από το να σπουδάσουν και να εργαστούν στις ΗΠΑ.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης