Ένοπλες Συρράξεις

Ξεδιπλώνεται εφιαλτικό σενάριο στη Συρία: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να κτυπήσουν με κρουζ και το Ισραήλ να εισβάλλει - Στην βάση Hmeymim, Μ.Ασαντ και Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ υποδέχτηκαν τον "Εξολοθρευτή"


Του Βασίλη Καπούλα

Σε ύψιστη ετοιμότητα τέθηκε η συριακή και η ρωσική αεράμυνα στη Συρία μετά τις πληροφορίες αλλά και την ανοικτή παραδοχή των ΗΠΑ ότι είναι έτοιμοι να πλήξουν ξανά τη Συρία με πυραύλους κρουζ Tomahwak  μετά τις ενδείξεις ότι στην αεροπορική βάση Shayrat προετοιμάζεται μια νέα επίθεση με χημικά.... Γιατί να επιτεθεί ο Ασαντ με χημικά τη στιγμή που κερδίζει σε όλα τα μέτωπα είναι ένα ερώτημα..

Ολα αυτά τη στιγμή που η κατάσταση στο Γκολάν έχει χτυπήσει "κόκκινο" με το Ισραήλ να είναι έτοιμο για επιχειρήσεις στην περιοχή, τις αμερικανικές δυνάμεις να έχουν εγκλωβιστεί στη Ν.Συρία και τον συριακό Στρατό να προελαύνει προς την Deir Ezzor.

Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της Συρίας, Μ.Ασαντ, μετέβη στην αεροπορική βάση Hmeymim όπου είχε συνάντηση με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας, Στρατηγό Β.Γκερασίμοφ ο οποίος πέταξε αιφνιδιαστικά από τη Μόσχα χτες για να συναντήσει τον Ασαντ.

Νωρίτερα σήμερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η συριακή κυβέρνηση προετοιμάζει νέα επίθεση με χημικά όπλα, και προειδοποίησε τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι αυτός και οι ένοπλες δυνάμεις του «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» εάν προχωρήσουν σε επίθεση.

Η δήλωση του Λευκού Οίκου γράφει ότι οι προετοιμασίες της Συρίας είναι όμοιες με εκείνες που έγιναν πριν τη χημική επίθεση της 4ης Απριλίου, όπου σκοτώθηκαν δεκάδες άμαχοι και η οποία παρακίνησε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να διατάξει την επίθεση με πυραύλους εναντίον μιας συριακής αεροπορικής βάσης.

«Μία ακόμα επίθεση με χημικά όλα από το καθεστώς Άσαντ» θα ήταν δυνατό να καταλήξει «σε μαζική δολοφονία αμάχων» ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου και πρόσθετε:

«Όπως έχουμε δηλώσει στο παρελθόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στη Συρία για να εξαλείψουν το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας. Αν, ωστόσο, ο κ. Άσαντ διεξάγει μία ακόμα μαζική επίθεση δολοφονίας με τη χρήση χημικών όπλων, αυτός και το στρατός του θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας, συμφώνησαν ότι στην περίπτωση που η Συρία διαπράξει επίθεση με χημικά όπλα, οι δύο χώρες θα αντιδράσουν από κοινού.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία προσθέτοντας μάλιστα ότι ο Μακρόν προσκάλεσε τον Τραμπ να επισκεφθεί τη Γαλλία τη 14η Ιουλίου για τους εορτασμούς της Ημέρας της Βαστίλης.

Κατά την επίσκεψη του Μ.Ασαντ στην ρωσική βάση αποδεσμεύτηκαν μερικές πολύ...καλές φωτογραφίες.

Σε αυτές φαίνεται ο πρόεδρος της Συρίας να επιθεωρεί το όχημα BMPT-72 ”Terminator 2” το οποίο βρίσκεται εντός της αεροπορικής βάσης. Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται η ύπαρξη του οχήματος στην Συρία και προφανώς έχει πάει Συρία για...δοκιμές.

Αυτό ενισχύει τις "θεωρίες" που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες το δρόμο προς τη Συρία θα ακολουθήσει και το Τ-14 Armata.

Το όχημα υποστήριξης μάχης BMPT-72 (γνωστό και ως Terminator -2) παρουσίασε το εργοστάσιο της Uralvagonzavod κατά τη διάρκεια της αμυντικής έκθεσης Russia Arms Expo 2013.

Το BMPT-72 είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του BMPT η παραγωγή του οποίου είχε ξεκινήσει το 2011. Το νέο BMPT χρησιμοποιεί το σκάφος του άρματος μάχης T-72 νέο σύστημα ελέγχου πυρός και καλύτερη προστασία του πύργου.

Το όχημα υποστήριξης μάχης είναι εξοπλισμένο με πυροβόλα των 30 χλστ., δύο εκτοξευτές βομβίδων των 30 χλστ., τέσσερις εκτοξευτές των 130 χλστ. αντιαρματικών πυραύλων Ataka-T, ένα πολυβόλο των 7,62 χλστ. και δύο εκτοξευτές καπνογόνων των 81 χλστ.

Όπως είχε δηλώσει ο Dmitry Rogozin η ιδέα για τη δημιουργία του BMPT-72 αναδύθηκε ύστερα από τον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας, και στο βόρειο Καύκασο ειδικότερα κατά τις μάχες εντός οικιστικών περιοχών όπως στο Grozny όπου τα Τ/Θ οχήματα του ρωσικού Στρατού είχαν υποστεί απώλειες από τις τακτικές των ανταρτών.

Επίσης από τις φωτογραφίες φαίνονται ΤΟΜΑ BMD-2 των αερομεταφερόμενων δυνάμεων της Ρωσίας!

Πιο συγκεκριμένα 145 περίπου ΤΟΜΑ έχουν αναβαθμιστεί στο επίπεδο BMD-2.

Το BMD-4M είναι η τελευταία έκδοση του αερομεταφερόμενου ΤΟΜΑ το οποίο μπορεί να αφεθεί με αλεξίπτωτο προσφέροντας άμεση ενίσχυση σε επίγεια τμήματα. Το νέο ΤΟΜΑ διαθέτει νέο σασί, νέο ψηφιακό υπολογιστή πυρός καθώς και πυροβόλο των 100 χλστ.

Ο ρωσικός Στρατός σχεδιάζει την παραλαβή τουλάχιστον 1000 BMD-4M κάτω από το υπάρχον εξοπλιστικό πρόγραμμα μέχρι το 2020.

Επίσης φαίνεται ότι έχουν αναπτυχθεί μαχητικά SU-27SM3 με κωδικό "62 RED" 

Δείτε εδώ το όπλο που έστειλε η Ρωσία στη Συρία...
https://twitter.com/hamza_780/status/879702223760089088

"Ευχαριστώ την Ρωσία και τον ρωσικό λαό για την βοήθεια τους προς την Συρία" έγραψε ο Μ.Άσαντ

https://www.youtube.com/watch?v=mEThBEJ874Ehttps://twitter.com/CT_operative/status/879692100748619778

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ