Κόσμος

Ντέιβις: Δεν μπορεί να αλλάξει η ημερομηνία των βρετανικών εκλογών

Η ημερομηνία της 8ης Ιουνίου για τις βρετανικές βουλευτικές εκλογές πιθανόν δεν μπορεί να αλλάξει μετά την επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

«Δεν είμαι σίγουρος πως (η αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών) είναι κάτι που μπορεί νομικά να γίνει. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στον νόμο νομίζω και ποιός θα τις κάνει; Το κοινοβούλιο δεν υφίσταται πλέον», δήλωσε ο Ντέιβις στο BBC, αναφερόμενος στο γεγονός ότι το κοινοβούλιο έχει διαλυθεί ενόψει των εκλογών. Δήλωσε ακόμη πως η αναστολή της προεκλογικής εκστρατεία θα είναι σχετικά σύντομη.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει αν η επίθεση είχε στόχο να διαταράξει την εκλογική διαδικασία. Αν είναι έτσι, δήλωσε, αυτό είναι ένας ακόμη λόγος για να μην αναβληθούν οι εκλογές.

Ο Ντέιβις επικαλέσθηκε τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη ως παράδειγμα, λέγοντας πως άλλες ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν σε διεξαγωγή εκλογών λίγο χρόνο έπειτα από μια τρομοκρατική επίθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ