Κοινωνία

Μόνο στην Ελλάδα: Επιστρέφουν επίορκοι στον ΕΦΚΑ γιατί δεν υπάρχουν πειθαρχικά συμβούλια

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 19 είναι συνολικά οι επίορκοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ που θα επιστρέψουν στην υπηρεσία αν και έχουν παραδεχθεί ότι καταχράστηκαν ποσά για ίδιον όφελος!

Το απίστευτο και όμως ελληνικό παράδοξο οφείλεται, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στο ότι εδώ ακόμα δεν έχουν συγκροτηθεί πειθαρχικά συμβούλια όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016.

Αποτέλεσμα είναι να μην είναι δυνατή καμία εκδίκαση επίορκου υπαλλήλου και όταν λήγει η διετία της ημιαργίας τους να επιστρέφουν στις θέσεις τους, ουσιαστικά ατιμώρητοι και με κίνδυνο υποτροπής.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι 19 συγκεκριμένοι υπάλληλοι κατά τη διάρκεια των Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων που διεξήχθησαν σε βάρος τους παραδέχθηκαν τις παράνομες πράξεις τους αλλα ελείψει πειθαρχικού οργάνου κανείς δεν μπορεί να τους απομακρύνει.

Ανάμεσα στις επίμαχες περιπτώσεις ξεχωρίζουν:

- υπάλληλος από την Κρήτη που ομολόγησε ότι καταχράστηκε 4.500 ευρώ για να τα δώσει σε φίλη του που τα είχε ανάγκη

- υπάλληλος από τη Μακεδονία που πήρε 1.900 ευρώ από το ταμείο για να πάει διακοπές

- προϊστάμενος υποκαταστήματος στην Αθήνα που έκανε «ανάληψη» 5.000 ευρώ αλλά από τις 26 Ιουνίου επέστρεψε στη θέση του και με επίδομα θέσης ύψους 350 ευρώ.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή και ενώ εκκρεμούν οι υποθέσεις άλλων 250 υπαλλήλων το υπουργείο Εργασίας τρέχει τώρα να φέρει διάταξη για να συγκροτηθεί το πειθαρχικό σώμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ