Κόσμος

Μειώνεται το προβάδισμα της Μέι

Το προβάδισμα των Συντηρητικών της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έναντι των Εργατικών έχει μειωθεί στις 11 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα The Guardian.

Το προβάδισμα της Μέι μειώθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει το ίδιο ινστιτούτο πριν μία εβδομάδα.

Στη νέα δημοσκόπηση, η πρόθεση ψήφου για τους Συντηρητικούς είναι 45%, χωρίς αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ για τους Εργατικούς έφτασε το 34%, σημειώνοντας αύξηση μίας μονάδας.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 2 ως τι 4 Ιουνίου.

Εξάλλου σύμφωνα με το μοντέλο προβλέψεων του ινστιτούτου YouGov, οι Συντηρητικοί φαίνεται ότι θα κερδίσουν 305 έδρες στο κοινοβούλιο, δηλαδή θα τους υπολείπονται 21 έδρες για να έχουν την πλειοψηφία.

Το Σάββατο το YouGov είχε ανακοινώσει ότι οι Συντηρητικοί θα κερδίσουν 308 έδρες στο κοινοβούλιο, 18 λιγότερες από όσες χρειάζονται για την πλειοψηφία.

Το Εργατικό Κόμμα εμφανίζεται να κερδίζει 268 έδρες, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με τις 261 του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης