Κόσμος

Κύπρος: Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική Άσκηση «Αργοναύτης 2017» με σενάριο αεροπειρατείας

Ολοκληρώθηκε σήμερα στη Κύπρο η πολυεθνική Άσκηση «Αργοναύτης 2017» στην οποία έλαβαν μέρος 22 χώρες. Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησαν στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, η κυπριακή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, και ξένοι διπλωμάτες  και παρατηρητές.

Η τελική φάση είχε ως σενάριο την αντιμετώπιση αεροπειρατείας με ομήρους. Υπήρξε διαπραγμάτευση με τους αεροπειρατές, όξυνση της κατάστασης με εκτέλεση ενός ομήρου και έφοδος της αντιροτρομοκρατικής ομάδας της ΜΜΑΔ που εξουδετέρωσε τους αεροπειρατές και απελευθέρωσε τους ομήρους. Ακολούθησε εξουδετέρωση χειροβομβίδας από πυροτεχνουργούς.

Ο υπουργός άμυναςτης Κύπρου  Χριστόφορος Φωκαϊδης σε ομιλία του εξέφρασε ικανοποίηση για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης της άσκησης, «η οποία» όπως είπε «καθιερώνεται πλέον ως μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες ασκήσεις στο είδος της, στην ευρύτερη περιοχή μας. Μια άσκηση που επιβεβαιώνει την ισχυρή πολιτική μας βούληση να ενισχύσουμε το ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος ως θετικός συνεισφορέας ασφάλειας σ’ αυτή τη ταραγμένη και ασταθή γειτονιά».

Ο κ. Φωκαίδης χαιρέτισε «τη συμμετοχή τόσο μεγάλου αριθμού ξένων αντιπροσωπειών στην άσκηση, τη παρουσία των ξένων διπλωματών και των εκπροσώπων φίλων κυβερνήσεων», ενώ εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες» στις χώρες που συμμετείχαν με εναέρια και ναυτικά μέσα, δηλαδή τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...