Κόσμος

Κύμα κυβερνοεπιθέσεων σαρώνει μεγάλες εταιρίες σε όλον τον πλανήτη

Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων δέχτηκαν εταιρείες σε όλον τον κόσμο με αποτέλεσμα να έχουν πέσει τα συστήματά τους.

Μεταξύ αυτών που έπεσαν θύμα των χάκερ είναι η δανέζικη ναυτιλιακή A.P. Moller- Maersk, η ρωσική πετρελαϊκή Rosneft, πολλές τράπεζες και όμιλοι στην Ουκρανία αλλά και η βρετανική διαφημιστική WPP.

Η ναυτιλιακή εταιρεία A.P. Moller-Maersk ανακοίνωσε ότι δέχτηκε κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στο σύστημα πληροφορικής της.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η βλάβη προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση" είπε μια εκπρόσωπος της εταιρείας, διευκρινίζοντας ότι έχουν πληγεί τα συστήματά της σε πολλές περιοχές όπου διατηρεί γραφεία.

Η Rosneft, έκανε επίσης, γνωστό ότι οι διακομιστές της χτυπήθηκαν από κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας, αλλά δεν έχει επηρεαστεί η παραγωγή της.

Η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας ανακοίνωσε επισήμως ότι ορισμένες τράπεζες αλλά και κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες της χώρας δέχτηκαν κυβερνοεπιθέσεις μέσω ενός "άγνωστου ιού". Μεταξύ αυτών που επλήγησαν από κυβερνοεπιθέσεις είναι και το κυβερνητικό δίκτυο πληροφορικής και το αεροδρόμιο του Κιέβου.

Η βρετανική WPP, η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία παγκοσμίως, ανακοίνωσε κι εκείνη με τη σειρά της ότι έπεσε θύμα χάρκερ και ότι εξετάζει την κατάσταση, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπισή της. Ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι έχει πληγεί η εταιρεία, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Ο ιστότοπός της δεν ήταν διαθέσιμος.

H φαρμακευτική Merck έγινε το πρώτο θύμα στις ΗΠΑ από την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...