Πολιτική

Κόντρα Τόσκα - ΝΔ για την εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τη ΝΔ με αφορμή τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια.

Αρχικά, υπήρξε αντίδραση από τον Νίκο Τόσκα μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ΠΟΑΣΥ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε δήλωσή του μετά την συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα της εκδήλωσης, εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του «για τα τεκταινόμενα στο χώρο της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» και τόνισε: «Για εμάς, ως Νέα Δημοκρατία, η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, προϋπόθεση ελευθερίας και Δημοκρατίας. Θα στηρίξουμε, σε κάθε περίπτωση, όλες τις προσπάθειες οι οποίες κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση».

Στο σχόλιό του, το γραφείο του κ. Τόσκα αναφέρει:

«Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταδικάσει δημόσια σε συνέντευξή του τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, ενώ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σπεύσει να τη στηρίξει. Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ στηρίζει ή όχι τη συγκέντρωση που προανήγγειλε ο συνδικαλιστικός φορέας των αστυνομικών στα Εξάρχεια; Η ΝΔ σχεδιάζει και άλλες δράσεις και ποιες; Ως πότε η ΝΔ θα θεωρεί τους αστυνομικούς "πελάτες" της και χειραγωγούμενα; Είναι αυτή υπεύθυνη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;».

H απάντηση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δεν άργησε να έρθει.

Σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί δριμεία κριτική στον κ.Τόσκα χαρακτηρίζοντας τον ως συνομιλητή των συλλογικοτήτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει:

«Θα συνιστούσαμε στον συνομιλητή των “συλλογικοτήτων” κ. Τόσκα να ασχοληθεί, επιτέλους, σοβαρά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών από το να εκδίδει ανακοινώσεις που εκθέτουν συνολικά την Κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο.

Ρόλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν είναι η κριτική στους εκπροσώπους των αστυνομικών, αλλά η ασφάλεια των πολιτών και η επίλυση των προβλημάτων των στελεχών της αστυνομίας, που έχουν οξυνθεί, λόγω της πρωτοφανούς ανεπάρκειας του κ. Τόσκα και της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Όσον αφορά τη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ, καλούμε τον κ. Τόσκα να ξαναδιαβάσει προσεκτικά την ανακοίνωση του Κόμματος για να συνειδητοποιήσει ότι η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σταθερή».

Για να ακολουθήσει ανταπάντηση από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού.

Από το γραφείο του κ. Τόσκα ανέφεραν ότι «ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από 114 λέξεις μιας ανακοίνωσης της ΝΔ, αποφεύγοντας για άλλη μια φορά να απαντήσει εάν είναι υπέρ ή κατά της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...