Κυπριακό

Κυπριακό: Προετοιμασία για τη Διάσκεψη της Γενεύης

Ο σύμβουλος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για θέματα ΕΕ, Ερχάν Ερτσίν, κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να υιοθετήσει μια προσέγγιση για τη Διάσκεψη στη Γενεύη με στόχο την επίτευξη αποτελεσμάτων.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Ερτσίν είπε πως οι συζητήσεις «κατά πόσον η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί ή όχι, υπό ποιές προϋποθέσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν θα πρέπει να πάμε ή όχι» πρέπει να σταματήσουν, και πρόσθεσε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να εστιάσει στο να συμβάλει στην επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος στη Διάσκεψη για την Κύπρο.

Ανέφερε πως το έγγραφο που ετοιμάζει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ Έιντε δεν είναι έγγραφο του ΟΗΕ αλλά θα αποτελέσει ένα οδηγό, και πως στόχος του εγγράφου είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος εργασίας κατά τη Διάσκεψη.

Ο κ. Ερτσίν είπε πως στη σύνοδο των τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν είχε αναφερθεί η ασφάλεια της μιας πλευράς δεν πρέπει να αποτελεί απειλή για την άλλη, και πρόσθεσε πως η συζήτηση για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις θα συνεχιστεί σε αυτό το πλαίσιο στη Γενεύη. Ανέφερε επίσης πως όλα τα θέματα θα συζητηθούν ταυτόχρονα και παράλληλα στη Γενεύη.

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη επιστρέφει στην Κύπρο ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τις δύο πλευρές, ενώ την ίδια ώρα θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία με Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες και τις εγγυήτριες δυνάμεις, με στόχο την προετοιμασία της Διάσκεψης για την Κύπρο, με επικέντρωση στο θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...