Πατριαρχεία

«Κοροϊδεύει» το Φανάρι με την κόντρα Ιεροσολύμων-Αντιόχειας; Στην Καππαδοκία ο Βαρθολομαίος με Θεόφιλο και Ρωμαιοκαθολικούς αλλά ουδείς από το Πατριαρχείο Αντιοχείας

Του Μανώλη Κείου

Μια περίεργη και ... ιδιαίτερη προτίμηση στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων δείχνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Την σιτγμή που οι σχέσεις Ιεροσολύμων-Αντιόχειας είναι σε τέλμα με αφορμή το θέμα του Κατάρ, το Φανάρι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης όχι μόνο δεν λαμβάνουν πρωτοβουλίες προς εκτόνωση της κρίσης που διχάζει τον Ορθόδοξο κόσμο παγκοσμίως και όχι μόνο σε επίπεδο Μέσης Ανατολής, αλλά φαίνεται πως έχουν χωρίσει τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία σε “παιδιά και αποπαίδια”.

Από τη μια λοιπόν ο υπάκουος Θεόφιλος ο οποίος ακολουθεί πιστά τις βουλές του Φαναρίου και στην Κρήτη βρέθηκε από τους πρώτους και ουδέποτε έχει εκφράσει την παραμικρή ένσταση και από την άλλη οι “αντάρτες” του Πατριαρχείου Αντιοχείας, οι οποίοι όχι μόνο έχουν διακόψει την κοινωνία με τα Ιεροσόλυμα, αλλά απουσιάζουν συστηματικά από τα καλέσματα του Οικ. Πατριάρχου με κορύφωση την περσινή Σύνοδο του Κολυμπαρίου.

Χθες λοιπόν αυτή η περίεργη διάκριση του Φαναρίου επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά καθώς στο προσκυνηματικό ταξείδι του στην Καππαδοκία ο κ. Βαρθολομαίος συνοδεύτηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, αλλά και από Ρωμαιοκαθολικούς Επισκόπους αλλά ουδείς από το Πατριαρχείο Αντιοχείας βρέθηκε στην συνοδεία του.

Η αλα καρτ Ορθοδοξία με σάλτσα Ρωμαιοκαθολικισμού που έχει επιλέξει ο κ .Βαρθολομαίος είναι κραυγαλέα πρόκληση για όποιον θέλει να λέγεται Χριστιανός Ορθόδοξος.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να παίρνεις μαζί σου τον Πατριάρχη Θεόφιλο και τους ΡΚαθολικούς Αρχιεπισκόπους-Μητροπολίτας Lecce κ. Domenico Umberto D'Ambrosio και Bari - Bitonto κ. Francesco Cacucci, και τον κ. Andrea Palmieri, στέλεχος του Ποντιφηκού Συμβουλίου διά την προώθησιν της ενότητος των Χριστιανών, και να αφήνεις “εκτός νυμφώνος” το Πατριαρχείο Αντιοχείας, το οποίο και γεωγραφικά να το δει κανείς πιο κοντά είναι στην Καππαδοκία (Συρία), από ότι τα Ιεροσόλυμα, πολλώ δε μάλλον η Ρώμη!!

Για την ιστορία παραθέτουμε και την ανακοίνωση του Φαναρίου αμα τη αφίξει του Πατριάρχη Ιεροσολύμων στην Πόλη:

Ο Μακ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων εις Φανάριον

Την πρωΐαν της Παρασκευής, 16ης Ιουνίου, αφίχθη εις την Πόλιν η Α. Θ. Μακαριότης ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλος Γ’, συνοδευόμενος υπό του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και του Ιερολ. Αρχιδιακόνου κ. Μάρκου, κατόπιν αδελφικής προσκλήσεως της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου προς συμμετοχήν αυτού εις το ετήσιον προσκύνημα εις Καππαδοκίαν.

Τον Μακαριώτατον υπεδέχθη εν τω αεροδρομίω ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, ομού μετά του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου εν τη Πόλει.

Ο υψηλός επισκέπτης την μεσημβρίαν προσήλθεν εις τα Πατριαρχεία, ένθα τον υπεδέχθησαν οι Κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής και οι λαικοί υπάλληλοι ηγουμένου του Πρωτοσυγκελλεύοντος Σεβ. Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου. Μετά την συνάντησιν των δύο Προκαθημένων παρετέθη γεύμα εν τη Πατριαρχική Τραπέζη προς τιμήν της Α. Μακαριότητος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...