Αρχείο

Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων: Για τον αγωγό East Med συζητούν Τσίπρας, Νετανιάχου, Αναστασιάδης - "Προχωρήστε τάχιστα χωρίς ανακοινώσεις" τόνισαν οι ΗΠΑ - Γιατί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επέλεξε τη Θεσ/κη και έφτασε με Υπερορθόδοξη γυναίκα πιλότο

"Σταματήστε τις δηλώσεις και τις περιττές ανακοινώσεις και προχωρήστε γρήγορα με το μεγάλο ενεργειακό έργο" ήταν το μήνυμα των ΗΠΑ στη Κύπρο ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Ο αγωγός φυσικού αερίου East Med και η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ – Ελλάδας μέσω Κύπρου θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων για την ενεργειακή συνεργασία των τριών χωρών, που θα γίνουν σήμερα Πέμπτη στην συνάντηση των ηγετών των τριών χωρών που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Είναι η τρίτη κατά σειρά τριμερής Συνάντηση Κορυφής και πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη ύστερα από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία διατυπώθηκε στην προηγούμενη συνάντηση, στις 8 Δεκεμβρίου 2016, στην Ιερουσαλήμ, κι έγινε αποδεκτή από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς υπάρχουν πολλοί ισχυροί δεσμοί του Ισραήλ με την πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Ο συμβολισμός είναι σημαντικός, γιατί η Θεσσαλονίκη αποκαλούνταν «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» λόγω της πολυπληθούς εβραϊκής κοινότητας που υπήρχε, με σημαντική συμμετοχή στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης. Τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής εξόντωσαν 50.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και σήμερα στην πόλη υπάρχει μια δραστήρια ισραηλιτική κοινότητα.

Η πρώτη υπερορθόδοξη γυναίκα πιλότος της El Al μετέφερε το πρωθυπουργικό ζεύγος του Ισραήλ στην Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα διεξάγεται η Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.

Η Νεχάμα Σπίγκελ Νόβακ είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και προσελήφθη στον εθνικό αερομεταφορέα του Ισραήλ στις αρχές του χρόνου. Ήταν στην θέση του πιλότου του Μπόινγκ 737 που απογειώθηκε χθες από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ben Gurion προς την Θεσσαλονίκη, όπου μετέφερε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και την σύζυγό του Σάρα.

Οι δυο τους φωτογραφήθηκαν με την Νόβακ, που έχει σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει εργαστεί εκεί για πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τους υπερ-ορθόδοξους Εβραίους η ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ είναι ένα σιωνιστικό δημιούργημα και μπορεί να φέρει τον εβραϊκό λαό σε μια νέα καταστροφή συγκρίσιμη με το μέγεθος της καταστροφής του Ναού.

Τα μέλη της κοινότητας αυτής των υπερ-ορθόδοξων Εβραίων, δεν είναι μόνο ηθικοί αντίπαλοι του Σιωνισμού, αλλά και αυτής της ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ. Διακηρύττουν την αδυναμία της εβραϊκής κυριαρχίας επί του ομόσπονδου κράτους του Ισραήλ πριν από την έλευση του Μεσσία. Κατά συνέπεια, η ύπαρξη του Ισραήλ και του Σιωνισμού, κατά την γνώμη τους βρίσκεται σε αντίθεση με την Τορά.

Η εξόντωση των Εβραίων, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής τους, κατά την άποψή τους, είναι το «αποτέλεσμα των Σιωνιστών» και ότι «ο εβραϊκός λαός θα τιμωρηθεί για τις αμαρτίες του, από τον Σιωνισμό».

Ο αγωγός φυσικού αερίου East Med και η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ – Ελλάδας μέσω Κύπρου αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων για την ενεργειακή συνεργασία των τριών χωρών, που θα γίνουν σήμερα Πέμπτη στην συνάντηση των ηγετών των τριών χωρών που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ο αγωγός East Med, προϋπολογισμού επένδυσης 5 – 6 δισ. ευρώ για μεταφορική ικανότητα 10 – 16 δισ. κυβικών μέτρων αερίου ετησίως, σχεδιάζεται με στόχο να μεταφέρει τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη. Το συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι ότι εξυπηρετεί ταυτόχρονα δύο βασικούς στόχους της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ, που είναι η διαφοροποίηση τόσο των πηγών όσο και των οδών ενεργειακού εφοδιασμού της Ένωσης.

Επιπλέον, οι τεχνοοικονομικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί μέχρι στιγμής δείχνουν ότι, παρά τη μεγάλη απόσταση (1635 χιλιόμετρα) και τα μεγάλα θαλάσσια βάθη στη διαδρομή (έως 3000 μέτρα), ο East Med είναι τεχνικά εφικτός και οικονομικά ανταγωνιστικός απέναντι στις δύο βασικές εναλλακτικές επιλογές για τη μεταφορά του αερίου προς την Ευρώπη, οι οποίες είναι η υγροποίηση και μεταφορά του αερίου με πλοία LNG ή η διοχέτευσή του προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό που έχει γίνει για λογαριασμό της εταιρίας IGI Poseidon, που προωθεί το έργο (θυγατρική της ΔΕΠΑ και της ιταλικής Edison) η χάραξη του αγωγού ξεκινά από το «οικόπεδο 12» στην Κυπριακή ΑΟΖ και καταλήγει στις ακτές της Ιταλίας με ενδιάμεσους σταθμούς την Κύπρο (περιοχή Βασιλικού), την Κρήτη (Αθερινόλακκος, στην περιοχή του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ), τη θέση Αγ. Φωκάς στη ΝΑ Πελοπόννησο, την περιοχή Λακκόπετρα (Αχαία), Γαλατάς (Αιτωλοακαρνανία) και τη Θεσπρωτία απ’ όπου θα ξεκινά το τελευταίο υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στα σενάρια που έχουν μελετηθεί περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο επαύξησης της μεταφορικής ικανότητας στο τμήμα του αγωγού μετά την Κρήτη, για την περίπτωση που αποκαλυφθούν κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή νότια – νοτιοδυτικά της Κρήτης για την οποία υπεβλήθη πρόσφατα επίσημο ενδιαφέρον για έρευνες από την Κοινοπραξία των εταιριών ExxonMobil, Total και ΕΛΠΕ.

Αντίστοιχη όδευση ακολουθεί η ηλεκτρική διασύνδεση με το υποβρύχιο καλώδιο Euro-Αsia- Interconnector, το οποίο θα ξεκινάει από το Ισραήλ μέσω Κύπρου και Κρήτης και θα καταλήγει στην Αττική. Το έργο συνδέεται δηλαδή και με την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Από την ελληνική πλευρά θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, οι αναπληρωτές υπουργοί Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, Παιδείας Κώστας Φωτάκης, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, Τέρενς Κουίκ και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας.

Η Αμερική και η σημερινή κυβέρνηση έχουν μπει βαθιά στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Μεσογείου και ενθαρρύνουν την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας. Η επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λίβανο, μελετήθηκε επισταμένα από τους Αμερικανούς και με ικανοποίηση άκουσαν ότι τα θέματα της ΑΟΖ και της ενέργειας συζητήθηκαν και αναδείχθηκαν.

Ο κ. Αναστασιάδης είχε ενημερώσει όλους τους Αμερικανούς συνομιλητές του, και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για την επίσκεψη αυτή. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, που αφορά τις απειλές της Τουρκίας εναντίον της κυπριακής ΑΟΖ, είναι ότι ουδείς εκ των συνομιλητών του κ. Αναστασιάδη, του ζήτησε να σταματήσει η Κυπριακή Δημοκρατία τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της.

Αυτό που ζητούν είναι η παύση δηλώσεων και περιττών ανακοινώσεων και να προχωρήσουν κανονικά με όσα έχουν αποφασίσει αποκαλύπτει ο Μ.Ιγνατίου στο site του. Οι μέρες και οι εβδομάδες που θα ακολουθήσουν θα είναι κρίσιμες για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Το πρόγραμμα

Τόσο οι εργασίες της τριμερούς συνάντησης όσο και του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής. Η προσέλευση των δύο πρωθυπουργών, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και των υπουργών, θα αρχίσει στις 8.30 το πρωί. Αμέσως μετά, στις 09.10 θα υπάρξει κατ' ιδίαν συνάντηση Τσίπρα - Νετανιάχου και παράλληλα συναντήσεις των ελλήνων υπουργών με τους ομολόγους τους από το Ισραήλ, ενώ θα ακολουθήσει στις 10.10 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας σε ολομέλεια με τους δύο πρωθυπουργούς και τους υπουργούς.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα υπογραφεί κοινή Διακήρυξη.
Τέλος, στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί η διμερής συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Βενιαμίν Μετανιάχου.

Αποκαλυπτήρια στήλης για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Στις 11:30 θα γίνει ειδική τελετή στην αίθουσα «Μωρίς Σαλτιέλ» του Μεγάρου Μουσικής, στη διάρκεια της οποίας ο Αλέξης Τσίπρας, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ντέϊβιντ Σαλτιέλ, θα κάνουν στις 11.45 τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής στήλης η οποία θα τοποθετηθεί αργότερα στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, το οποίο σχεδιάζεται να ανεγερθεί στην περιοχή του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού, από όπου ξεκινούσαν τα βαγόνια του θανάτου, με τους Εβραίους που οδηγούνταν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στην τελετή θα είναι παρών και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίκαελ Ροτ.

Τριμερής Συνάντηση Κορυφής

Στη συνέχεια, στις 12.30 θα γίνει η συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη - Νετανιάχου, ενώ παράλληλα θα βρίσκονται σε εξέλιξη τριμερείς συναντήσεις υπουργώ.

Οι ηγέτες της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ θα υπογράψουν στις 13.45 κοινή Διακήρυξη και θα κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της Συνάντησης. Στις 14.20 θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και η Ολομέλεια Τριμερούς Συνόδου Κορυφής των τριών χωρών. Στη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναμένεται να επισκεφθεί την εβραϊκή συναγωγή και το εβραϊκό μουσείο.

Συνοπτικά:

09:10: Διμερής συνάντηση του Πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπ. Νετανιάχου
Παράλληλες διμερείς συναντήσεις των ομολόγων Υπουργών Ελλάδας-Ισραήλ
10:10: Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ
11:45: Αποκαλυπτήρια πλακέτας για το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης
12:00: Διμερής συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου
12:30: Τριμερής συνάντηση των Ηγετών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Παράλληλες τριμερείς συναντήσεις των ομολόγων Υπουργών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
13:45: Υπογραφή κοινών ανακοινωθέντων και δηλώσεις των Ηγετών προς τα ΜΜΕ
14:20: Γεύμα εργασίας – Ολομέλεια Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Φρούριο θα είναι και σήμερα η Θεσσαλονίκη. Οι κύριοι Τσίπρας- Νετανιάχου και Αναστασιάδης αναμένεται να φτάσουν στον χώρο διεξαγωγής της Συνάντησης μετά τις 8 το πρωί, ωστόσο, η στάση και η στάθμευση στις γύρω περιοχές αλλά και σε όλα τα σημεία από όπου διέρχονται τα οχήματα των τριών ηγετών, απαγορεύεται από προχτές.

Αρχικά, οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν ήταν οι εξής:

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Έδισσον μέχρι τη συμβολή της με την οδό Παρασκευοπούλου από ώρα 15:00 της 13-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Μιχαηλίδη, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Φιλοποίμενος μέχρι τη συμβολή της με την οδό Παρασκευοπούλου από ώρα 05:00 της 14-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Μ.Αλεξάνδρου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Β.Γεωργίου από ώρα 05:00 της 14-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Μαρίας Κάλλας, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Μ.Αλεξάνδρου μέχρι τη συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου από ώρα 17:00 της 14-06-2017 έως 18:00 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού 25ης Μαρτίου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Μαρία Κάλλας μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γ.Παπανδρέου από ώρα 17:00 της 14-06-2017 έως 18:00 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Πιττακού, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Γ.Παπανδρέου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μαρία Κάλλας από ώρα 17:00 της 14-06-2017 έως 18:00 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την Λεωφ.Στρατού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου από ώρα 05:00 της 14-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στο αριστερό κατά τη φορά κίνησης μέρος του οδοστρώματος της οδού Αγ.Δημητρίου του Δήμου Θεσ/νίκης, από τη συμβολή της με την οδό Προξένων μέχρι τη συμβολή της με την οδό Στ.Δραγούμη (έμπροθεν του Υ.ΜΑ.Θ.) από ώρα 06:00 της 14-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Προξένων του Δήμου Θεσ/νίκης, από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου και σε μήκος δέκα (10) μέτρων προς την οδό Κασσάνδρου από ώρα 06:00 της 14-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στο ρεύμα καθόδου της οδού Κατσιμίδη, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Παπάφη από ώρα 05:00 της 14-06-2017 έως 22:00 ώρα της ιδίας ημέρας.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στο ρεύμα ανόδου της οδού Κατσιμίδη, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Παπάφη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου από ώρα 14:00 της 15-06-2017 έως 01:00 ώρα της 16-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Παπάφη, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Κατσιμίδη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Κ.Καραμανλή από ώρα 05:00 της 14-06-2017 έως 01:00 ώρα της 16-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Καυτατζόγλου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Εγνατίας μέχρι τη συμβολή της με την Λεωφόρο Στρατού από ώρα 22:00 της 14-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Φιλίππου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Συγγρού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ι.Δραγούμη από ώρα 22:00 της 14-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Συγγρού, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Εγνατία μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ολύμπου από ώρα 22:00 της 14-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Κρυστάλλη, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Καραολή Δημητρίου (Διοικητηρίου) μέχρι τη συμβολή της με την οδό Συγγρού από ώρα 22:00 της 14-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Ολύμπου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Ι.Δραγούμη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καραολή Δημητρίου (Διοικητηρίου) από ώρα 22:00 της 14-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Βενιζέλου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Τσιμισκή μέχρι τη συμβολή της με την οδό Εγνατίας από ώρα 22:00 της 14-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Ι.Δραγούμη, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Εγνατίας μέχρι τη συμβολή της με την οδό Κουντουριώτου από ώρα 22:00 της 14-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Καραολή Δημητρίου (Διοικητηρίου), στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Εγνατίας από ώρα 22:00 της 14-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Ανδριανουπόλεως, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Γρ.Κυδωνιών μέχρι τη συμβολή της με την οδό Περικλέους από ώρα 22:00 της 14-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Ελ.Βενιζέλου (Προέκταση της οδού Ανδριανουπόλεως), στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Περικλέους μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερυθρού Σταυρού από ώρα 22:00 της 14-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Ερυθρού Σταυρού μέχρι τη συμβολή της με την Περιφερειακή οδό από ώρα 22:00 της 14-06-2017 έως 23:59 ώρα της 15-06-2017.

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκαν συμπληρωματικές ρυθμίσεις οι οποίες ανέφεραν ότι:

- Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Καραολή και Δημητρίου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την πλατεία Αντιγονιδών μέχρι την οδό Εγνατία (Πλατεία Δημοκρατίας), από 06:00΄ έως 23:59΄ ώρα της 15-06-2017.

- Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Δωδεκανήσου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Εγνατία (Πλατεία Δημοκρατίας) μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πολυτεχνείου, από 06:00΄ έως 23:59΄ ώρα της 15-06-2017.

Χτες, αργά το βράδυ ανακοινώθηκαν και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης και σε άλλα σημεία της πόλης.

Αναλυτικά:

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Β.Όλγας, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου μέχρι την οδό Αγ.Τριάδος, από 06:00΄ έως 23:59΄ ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της Λ.Β.Γεωργίου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Αγ.Τριάδος μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου, από 06:00΄ έως 23:59΄ ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Μ.Ανδρόνικου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Τσιμισκή, από 06:00΄ έως 23:59΄ ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Τσιμισκή, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την οδό Δραγούμη, από 06:00΄ έως 23:59΄ ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Κουντουριώτου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Ι.Δραγούμη μέχρι την οδό Βενιζέλου , από 06:00΄ έως 23:59΄ ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της Λ.Νίκης, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Νικ. Γερμανού, από 06:00΄ έως 23:59΄ ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Μ.Αλεξάνδρου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Νικ. Γερμανού μέχρι την οδό Έδισσον και στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Παρασκευοπούλου μέχρι την οδό Γ.Παπανδρέου, από 06:00΄ έως 23:59΄ ώρα της 15-06-2017.

• Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου μέχρι την οδό Γρ. Κυδωνιών, από 06:00΄ έως 23:59΄ ώρα της 15-06-2017.

https://www.youtube.com/watch?v=Vstq0pl8IzQ

https://www.youtube.com/watch?v=18JEB7YD7As

https://www.youtube.com/watch?v=mO_DyH-9uN4

https://www.youtube.com/watch?v=S2oMWUD707s

https://www.youtube.com/watch?v=u5rTe5D6rGw

https://www.youtube.com/watch?v=Wm2vuW7TG4I

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...