Πολιτική

Η κυβέρνηση εξαπάτησε για ψηφοθηρικούς λόγους τους συμβασιούχους στους Δήμους - Τους έταξε μονιμοποίηση και τώρα τους πετάει στο δρόμο - Στα «κάγκελα» και η κοινωνία λόγω σκουπιδιών

Το «μέτωπο» με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το πρώτο μεγάλο για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου. Αναδεικνύει τον εμπαιγμό, την κοροϊδία και τις υποσχέσεις που κυβερνητικά στελέχη «φλόμωσαν» τους συμβασιούχους που απασχολούνται εδώ και αρκετά χρόνια στους Δήμους με δεσμεύσει περί τακτοποίησης τους. Τώρα έρχονται να τους πετάξουν στο δρόμο μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πριν από λίγη ώρα οι εργαζόμενοι στους Δήμους πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, εκεί όπου υπήρξε μεγάλη ένταση, αφού οι εργαζόμενοι έσπασαν το συρμάτινο πλέγμα στην είσοδο και πέταξαν σκουπίδια απαιτώντας από τον Πάνο Σκουρλέτη συνάντηση και ειλικρινή διάλογο. Και όπως ανέφεραν ειλικρινή διάλογο γιατί έως τώρα ο Π. Σκουρλέτης τους κοροϊδεύει.

Εδώ και μήνες ο υπουργός Εσωτερικών υπόσχεται στους 10.000 συμβασιούχους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πώς θα τακτοποιηθεί το θέμα τους με νομοθετική ρύθμιση και θα μπει ένα τέλος στην περιπέτεια που περνούσαν οι άνθρωποι που για πολλά χρόνια εργάζονται στους Δήμους με παρατάσεις συμβάσεων καλύπτοντας ωστόσο πάγιες και διαρκείας ανάγκες. Αυτό δεν τον αμφισβητεί κανείς. Ούτε οι Δήμαρχοι ούτε η κυβέρνηση.

Όταν πρόσφατα υπήρξαν δημοσιεύματα πώς η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα έθετε θέμα με την ανανέωση των συμβάσεων των συμβασιούχων στους Δήμους έως το τέλος του 2017 και μάλιστα θα ζητούσε και επιστροφή των χρημάτων που έχουν πάρει για τους πρώτους μήνες του έτους, ο κ. Σκουρλέτης καθησύχαζε και πάλι, λέγοντας πως αναμένουμε την δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αν είναι έτσι τώρα θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση για τακτοποίηση των συμβασιούχων-παρατασιούχων.

Αυτά μέχρι πρόσφατα γιατί με το που δημοσιεύτηκε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο υπουργός Εσωτερικών άλλαξε ρότα και ξέχασε τις προηγούμενες δεσμεύσεις του. Μίλησε για προσλήψεις στους Δήμους, οι οποίες θα γίνουν μελλοντικά, θα είναι ελάχιστες και χωρίς να μοριοδοτούνται αυτοί που είναι σήμερα συμβασιούχοι και γενικώς το έριξε στα ήξεις αφίξεις.

Αναγκάστηκε μέχρι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να λάβει θέση στο υπουργικό συμβούλιο, αδειάζοντας εν μέρει τον υπουργό του Πάνο Σκουρλέτη και μιλώντας για την ανάγκη λήψη της βέλτιστης λύσης και την διατήρηση των θέσεων εργασίας σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο.

Ο λόγος είναι απλός: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων τάζοντας τους τακτοποίηση και μονιμοποίηση και τώρα όλο το θέμα του γυρίζει μπούμερανγκ. Γιατί δεν είναι μόνο ο κ. Σκουρλέτης που τοποθετήθηκε έτσι για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά προηγουμένως και η Όλγα Γεροβασίλη και ο κ. Βερναρδάκης. Απλά η «βόμβα» έσκασε στα χέρια του κ. Σκουρλέτη, ο οποίος όμως εμφανίστηκε και ο πιο προκλητικός όσον αφορά στη συμπεριφορά του έναντι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού έχει καταφέρει να ανοίξει μέτωπα και με τους εργαζόμενους και με τους Δημάρχους.

Η κυβέρνηση λοιπόν άνοιξε το λάκκο και έπεσε η ίδια μέσα. Θεώρησε πώς μπορεί για λόγους ψηφοθηρικούς να τάζει μονιμοποιήσεις, αλλά κάποια στιγμή έρχεται και η ώρα του λογαριασμού. Αυτή τη στιγμή έχει στο πεζοδρόμιο 10.000 συμβασιούχους, στα «κάγκελα» όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και απέναντι την κοινωνία επίσης όλη που εν μέσω καλοκαιριού ζει με τα «βουνά» των σκουπιδιών στους δρόμους. Και το ερώτημα είναι μέχρι πότε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...