Πολιτική

Ερώτηση Παπακώστα για την ενεργειακή ευστάθεια της χώρας μετά την κατολίσθηση στο Αμύνταιο

Επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης η βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με θέμα την ενεργειακή ευστάθεια της χώρας μετά την κατολίσθηση στο Αμύνταιο.

Στην ερώτησή της επεσήμανε πως το γεγονός αυτό έφερε στο φως ένα διαχρονικό πρόβλημα, καθώς η μετεγκατάσταση των οικισμών, η οποία ψηφίστηκε το 2011, δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Ταυτόχρονα, εστίασε στο ζήτημα της ενεργειακής ευστάθειας, καθώς το εν λόγω ορυχείο εκτιμάται πως διαθέτει 30 εκατ. τόνους λιγνίτη και είναι πλέον κλειστό, ενώ έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και οι δύο μονάδες του Αμυνταίου, οι οποίες παρήγαγαν 600 MW. Η Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε πως ο ΑΗΣ Αμυνταίου είχε μεν περιορισμένες ώρες λειτουργίας και προβλεπόταν η απόσυρσή του το 2019, ωστόσο παρείχε σημαντική ισχύ.

Η κα Παπακώστα ζήτησε απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό για το αν κινδυνεύει η ενεργειακή ευστάθεια της χώρας από τη μη λειτουργία των μονάδων που τροφοδοτούνται από το ορυχείο του Αμυνταίου και πώς θα καλυφθεί το κενό των 600 MW εν όψει της θερινής αιχμής, αλλά και πώς θα καλυφθεί το σχετικό κόστος κάλυψης του κενού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...