Κόσμος

Εκτός ελέγχου η Τουρκία: Συνελήφθη ο πατέρας του μπασκετμπολίστα των Θάντερ, Ενές Καντέρ!

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον πατέρα του Ενές Καντέρ, του γνωστού παίκτη της Οκλαχόμα, ο οποίος είναι δηλωμένος υποστηρικτής του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Για την ιστορία της υπόθεσης μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας Ψυχιατρικά άρρωστος ο «Σουλτάνος»: Μετωπική ΗΠΑ κατά Ερντογάν μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού του μπασκεμπολίστα των Θάντερ, Ενές Καντέρ (βίντεο)

Ο Μεχμέτ Καντέρ συνελήφθη στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη και έχει τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο μιας έρευνας για τη δράση του Γκιουλέν. Η Άγκυρα κατηγορεί τον ιεροκήρυκα για την απόπειρα πραξικοπήματος, πέρσι τον Ιούλιο.

Την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του μπασκετμπολίστα ενώ το διαβατήριό του ακυρώθηκε. Ο 25χρονος σταρ του NBA αντέδρασε αμέσως μέσω του Twitter:

"Ο πατέρας μου συνελήφθη από την τουρκική κυβέρνηση", έγραψε, επικρίνοντας σφοδρότατα τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτηρίζει "Χίτλερ του αιώνα μας".

Ο Ενές Καντέρ κατηγορείται ως υποστηρικτής του Γκιουλέν, του επικεφαλής του δικτύου Hizmet ("Υπηρεσία", στα τουρκικά) που αποτελείται από σχολεία, εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Για τις τουρκικές αρχές όμως, ο Γκιουλέν διευθύνει μια "τρομοκρατική οργάνωση", στόχος της οποίας είναι η ανατροπή της κυβέρνησης.

Η οικογένεια του Ενές Καντέρ τον αποκήρυξε δημοσίως λίγες εβδομάδες αργότερα, λόγω των υποτιθέμενων σχέσεων του με τον Γκιουλέν αλλά στην πραγματικότητα για να γλιτώσουν....

Ο μπασκετμπολίστας έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι εδώ και αρκετά χρόνια αποφεύγει κάθε επαφή με τους συγγενείς του στην Τουρκία για να μην τους εκθέσει και υποστούν τα αντίποινα των αρχών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...