Ένοπλες Συρράξεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - Σύγκρουση Υπερδυνάμεων - Η Ρωσία βομβάρδισε τις δυνάμεις που επιχειρούν με τις ΗΠΑ στην Ν.Συρία - Αγνωστες οι αμερικανικές απώλειες - Δείτε βίντεο


Toυ Βασίλη Καπούλα

Σύγκρουση Υπερδυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νότια Συρία με Ρωσία και ΗΠΑ να αλληλοβομβαρδίζονται στο Al-Tanf. Πριν λίγο οι δυνάμεις των ΗΠΑ, δηλαδή FSA-αμερικανικές-βρετανικές-ιορδανικές κατηγόρησαν την Ρωσική Αεροπορία πως πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον τους. στη νοτιοανατολική πλευρά της Rif Dimashq. Όντως στο βίντεο που δόθηκε φαίνεται ένα Su-35S να χρησιμοποιεί το κανόνι του GSH-301 εναντίον των ισλαμιστών του FSA!

Ακόμη είναι άγνωστο αν υπάρχουν και αμερικανικές απώλειες πάντως Αμερικανικές και Βρετανικές δυνάμεις επιχειρούν μαζί.

Το περιστατικό έγινε δίπλα στα ιρακινά σύνορα στην περιοχή Badiya Al-Sham.

Αργότερα έγινε γνωστό πως και οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τους συμμάχους του συριακού Στρατού που προχωρούσαν ακάθεκτοι προς το Al-Tanf.

Δηλαδή  τα δύο στρατόπεδα όπως έχουμε πει σε δύο διαφορετικά άρθρα μας βρίσκονται αντιμέτωπα σε απόσταση μικρότερη των 50 χλμ και ο ένας βομβαρδίζει τον άλλον.

Εκπρόσωπου των δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ κατηγόρησαν ανοιχτά την Ρωσική Αεροπορία για την αποτυχημένη επίθεση εναντίον του Συριακού Στρατού και των συμμάχων του στον αυτοκινητόδρομο Δαμασκός-Βαγδάτη.

Είπαν ότι έξι μαχητικά της Ρωσίας βομβάρδισαν τις δυνάμεις τους που πολεμήσουν τις ιρανικές δυνάμεις στην περιοχή.

"Οι Ρώσοι μας βομβάρδισαν για να αποκρούσουν την επίθεση μας μόλις σπάσαμε την πρώτη γραμμή άμυνας των Ιρανών και καταλάβαμε τις θέσεις γύρω από το σημείο ελέγχου Zaza" είπε ο Saad al Haj, εκπρόσωπος της οργάνωσης  Jaish Osoud al-Sharqiya που επιχειρεί στην περιοχή.

Οι βομβαρδισμοί ήταν αναμενόμενοι καθώς είχαμε τονίσει στα άρθρα μας  ΕΚΤΑΚΤΟ – Καταιγίδα πυραύλων κρουζ Kalibr από τον ρωσικό Στόλο μια ανάσα από τα αμερικανικά στρατεύματα στη Νότια Συρία – «Προειδοποιήσαμε ΗΠΑ-Τουρκία και Ισραήλ» λέει η Μόσχα – Δείτε βίντεο και ΕΚΤΑΚΤΟ – Αεροσκάφη των ΗΠΑ «βομβάρδισαν» με φυλλάδια τον συριακό Στρατό στη Ν.Συρία: «Αποχωρήστε αλλιώς βομβαρδίζουμε» – Απέρριψε το τελεσίγραφο η Μόσχα και ο συριακός Στρατός άνοιξε πυρ – Έπιασε δουλειά το πυροβολικό ότι αεροσκάφη του Αμερικανικού Συνασπισμού «βομβάρδισαν» με φυλλάδια στο Al-Tanf τον συριακό Στρατό και τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν μαζί. Το γεγονός αυτό έγινε μόλις ο συριακός Στρατός έφτασε στην περιοχή Shehmi, 55 χλμ από την Al-Tanf.

Tα φυλλάδια έστελναν τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ να μην επιχειρήσει να προχωρήσει ο συριακός Στρατός και να αποσυρθεί στην σταυροδρόμι Zaza. Μαχητικά της Ρωσίας αναχαίτισαν για δεύτερη φορά Αμερικανικό αεροσκάφος και η μάχη ξεκινάει.

Το τελεσίγραφο των ΗΠΑ, το απέρριψε ο Ρώσος Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η Μόσχα ανησυχεί για τις απειλές των ΗΠΑ σχετικά με την χρήση βίας κατά του συριακού Στρατού».

«Οπως γνωρίζεται δεν υπάρχουν μόνο απειλές αλλά έχει χρησιμοποιηθεί βία σε αυτή την περιοχή, το πέρασμα Al-Tanf μεταξύ Συρίας και Ιράκ».

«H κατάσταση αυτή είναι κατά παραπάνω από ανησυχητική και επηρεάζει άμεσα την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας».

Για να κλείσει με νόημα ο Σ.Λαβρόφ λέγοντας:

«Γίνεται προσπάθεια αυτή τη στιγμή για να αποτραπούν διάφορα ατυχήματα μεταξύ των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ».

«Σίγουρα υπάρχουν θέματα που πρέπει να επιλυθούν και τα στρατεύματα μας αυτό κάνουν».

Δείτε βίντεο από τις επιχειρήσεις του συριακού Στρατού στην έρημο

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=FKwrANNJijkhttps://twitter.com/WaelHussaini/status/870582073534418944

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ