Μέση Ανατολή

Κωδικός "Eastern pivot": Το Κατάρ στην αγκαλιά της Μόσχας - Κατάρ: "Δεν θα παραδοθούμε ποτέ, έχουμε ισχυρούς συμμάχους" - Οι Χούθι στο πλευρό της Ντόχα βομβαρδίζουν την Σ.Αραβία - Η Qatar Airways μεταφέρει 10.000 Τούρκους... (βίντεο


Eιδικού Συνεργάτη

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Κατάρ τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας ενώ το μικρό κράτος ετοιμάζεται για την μεγάλη στροφή: την "Eastern pivot", δηλαδή την μεταστροφή προς την αγκαλιά της Μόσχας! Ο Εμίρης του Κατάρ, Tamim bin Hamad Al Thani μίλησε στο τηλέφωνο με τον Β.Πούτιν. Το Κατάρ πρόσφερε εκατοντάδες δισ στην Ρωσία για την πλήρη υποστήριξη της! Και εδώ φαίνεται το μεγάλο κόλπο της Ρωσίας και το σκάκι του Β.Πούτιν, η προσέγγιση με την Τουρκία έκρυβε τελικά πολλά περισσότερα απ ότι είχε αρχικά φανεί....

Aν όλα πάνε όπως φαίνεται τότε η Τουρκία δεν θα πάρει μόνο τους S-400...Μην ξεχνάμε ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι Μουσουλμανική Αδελφότητα και το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αποκαλύψει στις 4 Απριλίου 2017 ότι ο Ν.Τραμπ θα την κηρύξει τρομοκρατική γεγονός που θα οδηγήσει σε άλλες εξελίξεις την περιοχή και την Τουρκία... Δείτε εδώ το άρθρο Μη αναστρέψιμη η πορεία της Τουρκίας: Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν Ελλάδα και Αίγυπτο – Τη στιγμή που εμφανιζόταν το πρώτο Αιγυπτιακό MiG-29/35 ο Ν.Τραμπ τα βρήκε σε όλα με τον θανάσιμο εχθρό του Ερντογάν!

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι ο Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani, θα επισκεφθεί την Μόσχα το Σάββατο όπου θα έχει συζητήσεις με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

"Οι διαπραγματεύσεις θα λάβουν χώρα το Σάββατο" είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ τόνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει η εξωτερική πολιτική της χώρας του και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ή να παραδοθεί ποτέ.

"Εχουμε απομονωθεί επειδή είμαστε επιτυχημένοι και προοδευτικοί. Είμαστε μια "πλατφόρμα" ειρήνης και όχι τρομοκρατίας. Η διαφορά αυτή απειλεί την σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής" είπε ο Sheikh Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.

"Δεν είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε και δεν πρόκειται ποτέ να παραδοθούμε και να παραδώσουμε την ανεξαρτησία της εξωτερικής μας πολιτικής" πρόσθεσε.

Πολλοί πιστεύουν πως το Κατάρ θα παραδοθεί σύντομα στις σαουδαραβικές απαιτήσεις και απειλές. Αλλά το Κατάρ θα πολεμήσει με τη βοήθεια δύο μη -αραβικών χωρών. Η μία είναι η Ρωσία.

Ο ηγέτης της Σ.Αραβίας παρέδωσε τελεσίγραφο στο Κατάρ και απαιτεί να εκπληρώσει 10 απαιτήσεις σε 24 ώρες. Μερικές από αυτές είναι η διάλυση του Al Jazeera, η διάλυση όλων των σχέσεων με το Ιράν και η διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και ειδικά της Χαμάς. Το τελευταίο αποτελεί και ισραηλινή απαίτηση.

Αλλά όπως λένε πηγές του Κατάρ "η χώρα δεν είναι όπως το Μπαχρέιν όπου 1.000 στρατιώτες της Σ.Αραβίας μπορούν εύκολα να το καταλάβουν. Εχει περισσότερες πηγές και πιο ικανούς συμμάχους και μπορεί να τους χρησιμοποιήσει".

Από τη μια πλευρά είναι η Σ.Αραβία και τα ΗΑΕ με τον Ν.Τραμπ ο οποίος αμερικανικές πηγές λένε ότι δεν γνώριζε καν ότι οι ΗΠΑ είχαν βάση στο Κατάρ... Γκάφα ή κάτι άλλο;

Η σύγκρουση υπέβοσκε εδώ και χρόνια μεταξύ του Κατάρ και των γειτόνων του. Το Κατάρ χρηματοδότησε και κέρδισε αρχικά τις εκλογές με την Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο με τον Μ.Μόρσι να ανατρέπεται από πραξικόπημα με σαουδαραβική χρηματοδότηση όπως λένε πηγές που γνωρίζουν πολλά.

Το κόμμα AKP της Τουρκίας είναι Μουσουλμανική Αδελφότητα και το ίδιο η Χαμάς στην Παλαιστίνη.

Το ένα σενάριο που παίζει πολύ είναι το πραξικόπημα στο Κατάρ με σαουδαραβική υποστήριξη.  Αλλά το πιο πιθανό είναι μια εισβολή αν αυτό, δηλαδή το πραξικόπημα, αποτύχει.

Το Ιράν βολεύεται πολύ με την αναταραχή καθώς θα διασπάσει το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, θα αυξήσει την μεταφορά τροφίμων με τα πλοία του σε 12 ώρες να είναι σε λιμάνι της Ντόχα και το Κατάρ θα υποχωρήσει από την Συρία

Το Ιράν δεν θα στείλει στρατό με την κλασική έννοια του όρου αλλά αντάρτες.

Οι Χούθι ήδη δήλωσαν την υποστήριξη τους στο Κατάρ. Να σημειωθεί ότι πριν λίγα 24ωρα πολεμούσαν τους Καταριανούς!

"Kαταδικάζουμε τις πράξεις εναντίον του Κατάρ. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ντόχα καθώς είναι γνωστοί ως άντρες με ειλικρίνεια , πιστοί και σοφοί" είπε ο αρχηγός των Χούθι, Mohammed Ali Al-Houthi,

Η Qatar Airways έλαβε εντολές να είναι σε ετοιμότητα μεταφοράς  10,000 Τούρκων στρατιωτών.

Η μεταφορά θα γίνει μέσω του ιρανικού εναέριου χώρου!

https://www.youtube.com/watch?v=Fz_EIUBjkkkhttps://twitter.com/A_Ozkok/status/872790956122288128

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ