Αρχείο

Ερχεται "Καταιγίδα της Ερήμου" στη Μέση Ανατολή: Αιφνιδιαστική κίνηση ΗΠΑ - Η Ουάσινγκτον δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί το Ισραήλ με κάθε τρόπο και έναντι οποιουδήποτε εχθρού!


Σε αιφνιδιαστική κίνηση- διαβεβαίωση της στρατιωτικής  υποστήριξης των ΗΠΑ απέναντι στο Ισραήλ προχώρησε η Ουάσιγκτον προφανώς γιατί έρχεται "καταιγίδα" στη Μέση Ανατολή.

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Nikki Haley εξέφρασε σήμερα τη στήριξή της στο Ισραήλ και έκανε λόγο για «μια νέα ημέρα» για το εβραϊκό Κράτος στον Οργανισμό, στη διάρκεια συνομιλιών της με Ισραηλινούς αξιωματούχους στην Ιερουσαλήμ.

Η Haley απείλησε χθες ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, αν δεν αλλάξει τη «μεροληπτική» στάση του απέναντι στο Ισραήλ.

«Δεν αντιμετώπιζα ποτέ καλά τους νταήδες και στον ΟΗΕ εκφοβίζουν το Ισραήλ εδώ και καιρό», τόνισε η Haley στη διάρκεια συνάντησής της με τον Ισραηλινό πρόεδρο Reuven Rivlin.

«Θα φροντίσουμε αυτό να μην συμβαίνει πια», προειδοποίησε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής προεδρίας.

«Είναι μια νέα ημέρα για το Ισραήλ στον ΟΗΕ (…) Ελπίζουμε ότι θα είναι επίσης μια νέα ημέρα για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όταν τεθεί το θέμα του Ισραήλ», πρόσθεσε.

Ο Rivlin ευχαρίστησε την Αμερικανίδα πρέσβη για τη στήριξή της και συμφώνησε ότι και κατά τη γνώμη του πρόκειται για «μια νέα εποχή».

«Το Ισραήλ δεν είναι πλέον μόνο του στον ΟΗΕ. Το ΟΗΕ δεν είναι πλέον ο σάκος του μποξ του ΟΗΕ», υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρόεδρος.

Και ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu αναφέρθηκε στη στήριξη της Haley, όταν τη συνάντησε.

«Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια και τη στήριξη προς το Ισραήλ, προς την αλήθεια και την Αμερική», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, χωρίς «την αλλαγή ρητορικής» του Αμερικανού προέδρου Donald Trump και της Haley «ο ΟΗΕ και όλος ο χάρτινος πύργος με τα ψέματα που τον περιστοιχίζει δεν θα κατέρρεε».

Το Ντόμινο των Γεωπολιτικών Εξελίξεων σε Μέση-Εγγύς Ανατολή

Η διελκυστίνδα μεταξύ Σ.Αραβίας και Κατάρ μεταξύ των Αραβικών χωρών, οι πιέσεις Τράμπ και ο κλοιός γύρω από το Ιράν , σε σχέση με τον αναβαθμισμένο ρόλο του στον Αραβικό κόσμο, ο ρόλος της Τουρκίας αλλά και οι σφαίρες επιρροής στις γεωπολιτικές εξελίξεις , βρέθηκαν στο επίκεντρο της ανάλυσης του αρθρογράφου της «Καθημερινής» Π.Παπακωνσταντίνου στον 9.84.

Ο ίδιος μίλησε και για τον ακήρυχτο «πόλεμο» μεταξύ της διοίκησης Τράμπ και του βαθέως κατεστημένου εξουσίας στις ΗΠΑ , σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις φτάνουν μέχρι και στο γεγονός , οι γεωπολιτικές αλλαγές να επηρεάζουν ακόμη και το κύμα τρομοκρατικών χτυπημάτων στη Ευρώπη , όσο το Ισλαμικό Κράτος διαλύεται.
https://www.youtube.com/embed/X3tu8C0zGRk

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ γιατί μία από τις πιθανές εξελίξεις που έρχονται είναι η εισβολή ή το πραξικόπημα στο Κατάρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές