Εκκλησία

Εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ι. Μ. Παναγίας Γοργοεπηκόου-Μάνδρας Μοναχή Χριστονύμφη

Όπως έγινε γνωστό από την Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος αναπαύθηκε εν Κυρίω την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, η Οσιολογιωτάτη Κτιτόρισσα και πρώτη Καθηγουμένη, της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου-Μάνδρας Αττικής, Μοναχή Χριστονύμφη (Δημητριάδου).

Η Εξόδιος ακολουθία της μακαριστής Γερόντισσας, θα τελεσθεί, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, την Κυριακή της Πεντηκοστής (4 Ιουνίου) στις 13:00 μ.μ.. Το πρωί της ίδιας ημέρας θα τελεσθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο, η Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και ο Μέγας Εσπερινός της Γονυκλισίας.

Η μακαριστή Γερόντισσα διακόνησε με ζήλο την ιερά αδελφότητα και διακρίθηκε για το  ησυχαστικό ήθος, την ακράδαντο πίστη και καλλιέργεια όλων των αρετών, τη βίωση της ορθοδόξου πνευματικότητας, γενόμενη υπόδειγμα στις πνευματικές θυγατέρες της.

Είθε ο Αναστάς Κύριος και Αρχηγός της ζωής και του θανάτου τον οποίον ευόρκως διηκόνησε η μεταστάσα Γερόντισσα να αναπαύει την ψυχή της «εν χώρα ζώντων», να παρηγορεί την Αδελφότητα της Ι. Μονής πού ίδρυσε και να αναδείξει αντάξια συνεχιστή της πνευματικής της διακονίας.

Καλό Παράδεισο!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...