Αρχείο

Εισαγγελική έρευνα για τις επαφές του ισοβίτη του Noor1 με Π. Καμμένο

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας αποτελούν πλέον οι καταγγελίες του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη, που εκτίει την ποινή του για την υπόθεση του πλοίου Noor1 με τη μεταφορά του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης. Ο ισοβίτης είχε καταγγείλει ότι δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση γνωστό εφοπλιστή.

Πλέον εισαγγελέας ψάχνει σε πρώτη φάση τη βασιμότητα αυτών των καταγγελιών, στο πλαίσιο έρευνας από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, ώστε αν εντοπιστούν ποινικές ευθύνες να αποδοθούν.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως η σχετική δικογραφία αναμένεται να αποσταλεί, πιθανότατα, και εντός της ημέρας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η διαβίβαση της δικογραφίας προκειμένου να  υπάρξει καθορισμός αρμοδιότητας -έτσι λέγεται η σχετική διαδικασία στη νομική ορολογία -καθώς μεταξύ των προσώπων που αναφέρονται σε όσα καταγγέλει ο ισοβίτης περιλαμβάνεται και εισαγγελικός λειτουργός που υπηρετεί στον Πειραιά.

Για το λόγο αυτό η έρευνα από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου θα ανατεθεί σε εισαγγελέα είτε της Αθήνας είτε άλλης εφετειακής περιφέρειας που είναι κοντά στην Αττική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...