Άγιο Όρος

Εγκατάσταση της νέας Επιστασίας στο Άγιον Όρος (2017)

Με κάθε επισημότητα και όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε η αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος τη Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 (π.η. 1/6/2017). Την ράβδο του Πρώτου παρέδωσε ο απερχόμενος Πρωτεπιστάτης Γέρ. Βαρνάβας Βατοπαιδινός μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Επιστασίας Γέρ. Φιλόθεο Κουτλουμουσιανό, Γέρ. Ιωσήφ Καρακαλληνό και Γέρ. Φιλήμωνα Σταυρονικητιανό στον Γέρ. Νικόδημο Λαυριώτη, ο οποίος σε τελετή που έλαβε χώρα στο πάνσεπτο ναό του Πρωτάτου, ενώπιον της θαυματουργού εικόνος του «Άξιον εστίν», ενεχείρησε τη νέα Επιστασία.

Ο Γέροντας Γερβάσιος Ιβηρίτης ανάλαβε Πρωτεπιστάτης, ενώ την Επιστασία των Ιερών Μονών αποτελούν ο Γέροντας Ευάρεστος Παντοκρατορινός, ο Γέροντας Νικηφόρος Φιλοθεΐτης και ο Γέροντας Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης. Αρχιγραμματέας εξελέγη για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Γέροντας Θεόφιλος Παντοκρατορινός.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις Καρυές παρουσία του διοικητή του Αγίου Όρους, Αρίστου Κασμίρογλου, αντιπροσώπων των  είκοσι αγιορειτικών Μονών, εκπροσώπων αρχών και φορέων και ευλαβών προσκυνητών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ