Πολιτική

Δένδιας: «Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν υπάρχει καμία ελπίδα πραγματικής ανάκαμψης της χώρας»

«Είναι πλέον πασιφανές, μετά την επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας με επιπλέον μέτρα 5 δισ. ευρώ, ύστερα μάλιστα από 1,5 έτος διαπραγμάτευσης που δημιούργησε νέα υπαρξιακά προβλήματα στην πραγματική οικονομία, ότι με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν υπάρχει καμία ελπίδα πραγματικής ανάκαμψης της χώρας και βελτίωσης της κατάστασης ζωής του Έλληνα πολίτη», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ».

Και ξεκαθάρισε: «Η Νέα Δημοκρατία δεν συμβιβάζεται με αυτή την κατάσταση αλλεπάλληλων επιβαρύνσεων από φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές και προτείνει, ως λύση στο αδιέξοδο, να εκφραστεί η κοινωνία προκειμένου να γυρίσει σελίδα η χώρα. Το πράττουμε μάλιστα αυτό παρότι γνωρίζουμε πως το στενά εννοούμενο «κομματικό συμφέρον» είναι να αναμένουμε την πλήρη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για εμάς όμως προέχει το συμφέρον της χώρα»ς.

Ο κ. Δένδιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις από βουλευτές που πρόσκεινται στον Κώστα Καραμανλή και σε εκείνου που είναι κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κόμμα και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, οι οποίες πάντως δεν απέχουν ιδιαιτέρως μεταξύ τους».

Και τόνισε: «Ο στόχος είναι κοινός: Η απομάκρυνση της σημερινής Κυβέρνησης από την εξουσία και η εφαρμογή ενός τολμηρού προγράμματος μεταρρυθμίσεων δικής μας ιδιοκτησίας, αλλά και η συζήτηση από την αρχή με τους εταίρους συγκεκριμένων όρων της συμφωνίας, όπως π.χ. των θηριωδών πλεονασμάτων ύψους 3,5 %, που υπονομεύουν στην πραγματικότητα την επιστροφή στην ανάπτυξη. Εξυπακούεται ότι το πρόγραμμα μας αυτό πρέπει να το εξηγήσουμε όλοι μας με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο στην ελληνική κοινωνία. Οφείλουμε να την πείσουμε ότι μόνο με ένα πρόγραμμα φιλικό στην καινοτομία και στην επιχειρηματική δραστηριότητα θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για να αντιμετωπίσουμε την μάστιγα της ανεργίας. Δεν μας αρκεί η καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρέπει να εμπνεύσουμε την ελληνική κοινωνία και να την έχουμε σύμμαχό μας στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση. Οφείλουμε παράλληλα να αποφύγουμε την μίμηση των τακτικών του σημερινού κυβερνώντος κόμματος, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, τις κραυγές και τις ύβρεις κατά πολιτικών αντιπάλων. Είμαστε - και πρέπει να παραμείνουμε – η παράταξη του μέτρου και της ευθύνης».

Τέλος, ανέφερε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει επανειλημμένα την διάθεσή της για εθνική συνεννόηση, όταν απαιτείται, με κορυφαίο παράδειγμα την ψήφιση της συμφωνίας με τους εταίρους τον Αύγουστο του 2015, όταν η χώρα κινδύνεψε άμεσα λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βρεθεί εκτός της ζώνης του ευρώ. Όπως το απέδειξε και με την στάση της στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, παρά τα τεράστια λάθη στα οποία είχε υποπέσει η ελληνική κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα».

» Ακόμη και σήμερα, όπου χρειάζεται, «βάζουμε πλάτη» προς χάριν του εθνικού συμφέροντος και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, ειδικά για ζητήματα όπως η εξωτερική πολιτική και η εθνική άμυνα. Θα ήταν ευχής έργον και ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τακτική όταν βρεθεί στην αντιπολίτευση και να ξεφύγει από την συνήθη τακτική του, της «κατεδάφισης» των πάντων», παρατήρησε ο κ. Δένδιας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ