Πολιτική

Γλέζος κατά Ζωής: «Άλλα έκανες όταν ήσουν πρόεδρος της Βουλής»


Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Μανώλη Γλέζου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για όσα τον κατηγόρησε με αφορμή την κίνησή του στο Δίστομο, το Σάββατο, να την αγνοήσει και να πάρει από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη ώστε να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των εκατοντάδων σφαγιασθέντων από τους Ναζί το 1944.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορείται ότι όλα όσα έκανε, ειδικά μετά τη συμφωνία της με το κείμενο στελέχους της Πλεύσης Ελευθερίας που επιτίθεται σφόδρα στον Μανώλη Γλέζο, «είχαν τελικά κίνητρο αυτοπροβολής» προσθέτοντας ότι «η πικρία της οφείλεται στην απομόνωση που ένιωσε το Σάββατο στο Δίστομο μετά τα γεγονότα που προκάλεσε».

Στο ίδιο κείμενο γίνεται, επίσης, λόγος για απόψεις a la carte καθώς υπενθυμίζεται ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου ως πρόεδρος της Βουλής στις 22 Φεβρουαρίου του 2015 είχε παραβρεθεί στις εκδηλώσεις Μνήμης της Μεγαλόπολης και τότε είχε δεχθεί τόσο την κατάθεση στεφάνου από το επίσημο γερμανικό κράτος όσο και την ομιλία από μικροφώνου του εκπροσώπου της Γερμανικής πρεσβείας.

Παράλληλα η Κίνηση Ενεργών Πολιτών θυμίζει ότι:

- στις 10 Ιουνίου 2015 πάλι ως πρόεδρος της Βουλής είχε παρεβρεθεί στην εκδήλωση για το Δίστομο μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που στην ομιλία του εξήρε την παρουσίας του επίσημου Γερμανικού κράτους.

- τον Ιούνιο του του 2016, στις εκδηλώσεις μνήμης, πάλι στο Δίστομο, υπήρχε πάλι επίσημη Γερμανική παρουσία, η Ζωή Κωσταντοπούλου δεν ήταν πρόεδρος της βουλής, πορεύτηκε μαζί με την ομάδα AK DISTOMΟ από την Γερμανία, μαζί με την Ραχήλ Μακρή και τον Γιάννη Σταθά και παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις. Εκείνη την ημέρα αποδοκίμασε τον Νίκο Βούτση κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων, δεν την ενόχλησε, όμως, η παρουσία και οι πράξεις του Γερμανού πρέσβη.

Ειδικά δε για την ανάρτηση του στελέχους της Πλεύσης Ελευθερίας με την οποία κατηγορείται ο Γλέζος ότι «έβαλε με τα χέρια του στο μνημείο τη σημαία του κατακτητή» και την οποία προσυπέγραψε η κυρία Κωνσταντοπούλου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών σημειώνει ότι αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο ολίσθημα για την πρώην πρόεδρο της Βουλής.

Η κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Μανώλη Γλέζο ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο όταν η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας επιχείρησε να εμποδίσει την κατάθεση στεφάνου στο Δίστομο από τον Γερμανό πρέσβη λέγοντας του ότι «πρέπει πρώτα να καταβάλετε τις πολεμικές αποζημιώσεις». Στην εικόνα αυτή αντέδρασε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος επιδεικτικά αγνόησε την πρώην πρόεδρο της Βουλής και πήρε από το χέρι τον Γερμανό διπλωμάτη προκειμένου να του επιτρέψει να καταθέσει στεφάνι. Εξηγώντας, δε, λίγο αργότερα την κίνησή του αυτή το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς είπε ότι «Tο παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά».

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Falikakos%2Fvideos%2F10155424263773151%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ