Πολιτική

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA): O Tσίπρας θέλει επενδύσεις ως λύση για την ελάφρυνση του χρέους

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τους ευρωπαίους πιστωτές να πάρουν αποφάσεις που θα ενισχύουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών για την οικονομία της χώρας του, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA) και προσθέτει: «Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ξεπεραστεί το πρόβλημα των διαφωνιών μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και τις χώρες του ευρώ. Η Ευρώπη πρέπει να εφαρμόσει συγκεκριμένα προγράμματα επενδύσεων στην Ελλάδα τα οποία θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».

Έτσι σχολιάζει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το βήμα του συνεδρίου Concordia Εurope summit. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκτίμησε ότι, αν οι Ευρωπαίοι δεσμευθούν για αναπτυξιακές και κερδοφόρες επενδύσεις στην Ελλάδα τότε μπορεί να υπερκεραστεί και η διαφωνία με το ΔΝΤ για το χρέος.

«Η διαφορά μπορεί να γεφυρωθεί επί της ουσίας», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας «να αναλάβει η Ευρώπη συγκεκριμένες δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες, πέρα από την επέκταση της ωρίμανσης των αποπληρωμών, για επενδυτικά προγράμματα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα γεφυρώσουν στην πράξη τις διαφορές". Έλληνες παρατηρητές στην Αθήνα, όπως επισημαίνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ερμήνευσαν την δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ως μια λύση που δεν θα περιλαμβάνει άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους .

«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως τον Ιούλιο φρέσκο ​​χρήμα από το τρέχον τρίτο πακέτο διάσωσης για την αποπληρωμή παλαιότερων χρεών», προσθέτει το DPA. «To Eurogroup θα συνεδριάσει για το θέμα στις 15 Ιουνίου. Κρίσιμη είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ, κυρίως για την Γερμανία, ωστόσο, μέχρι στιγμής , δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τη μελλοντική πορεία των ελληνικών μεταρρυθμίσεων. Αυτή τη στιγμή ψάχνουν για μια συμβιβαστική λύση: Το ΔΝΤ θα μπορούσε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ελληνικής βοήθειας, αλλά χωρίς απευθείας χρηματοδότηση από την Αθήνα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ