Οικονομία

Γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ: Τι σημαίνει η συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα (βίντεο)


Για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο χθεσινό Eurogroup μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας.

Ο κ. Βέττας υποστήριξε πως η συμφωνία δίνει για ακόμη μία φορά περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα για να κάνει όσα πρέπει να κάνει.

«Δεν είναι κάποιου είδους θρίαμβος, δεν είναι κάποια καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ.

Εν συνεχεία ανέλυσε τα θετικά και τα αρνητικά σημεία της συμφωνίας. Στα θετικά συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι έκλεισε η αξιολόγηση που σημαίνει πως θα υπάρξει τους επόμενους μήνες ανακούφιση στην οικονομία, μια πλησιέστερη κατάσταση προς την κανονικότητα και θα έρθουν κάποιες επιπλέον επενδύσεις. Όπως είπε ο κ. Βέττας, «όσες φορές έχουν υπάρξει καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να επιτείνεται η αβεβαιότητα και να κλονίζεται η εμπιστοσύνη, αυτό το πληρώνουμε στην τσέπη μας. Η αξιολόγηση αυτή θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει».

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...