Κόσμος

Γαλλίδα πολιτικός σωριάστηκε στο έδαφος μετά από επίθεση από 55χρονο άνδρα

Εξαιρετικά δυσάρεστη ήταν η κατάληξη της διαμάχης που είχε σήμερα στο Παρίσι μια Γαλλίδα πολιτικός, υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές, με έναν άνδρα που την εξύβρισε και κινήθηκε επιθετικά εναντίον της, με την 44χρονη γυναίκα να σωριάζεται στο έδαφος και να χάνει τις αισθήσεις της για μερικά δευτερόλεπτα. 

Η Ναταλί Κουσιουσκό-Μοριζέ είχε επισκεφθεί μια υπαίθρια αγορά στο κέντρο της πόλης, ενόψει του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου. Η υποψήφια με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, πρώην βουλευτής Περιβάλλοντος επί Σαρκοζί, μοίραζε φυλλάδια όταν την προσέγγισε ένας 55χρονος άνδρας και άρχισε να την εξυβρίζει, αποκαλώντας την «βρωμιάρα bobo» (συντομογραφία του υποτιμητικού όρου "μποέμ μπουρζουά" που χρησιμοποιείται για τους πλούσιους και «φαντασμένους» κατοίκους των πόλεων).

«Εσύ φταις που έχουμε σήμερα δήμαρχο την Ινταλγκό», της ούρλιαξε ο 55χρονος, αναφερόμενος στην ήττα της 44χρονης πολιτικού στις δημοτικές εκλογές του Παρισιού το 2014.

Ο εξοργισμένος άνδρας κινήθηκε απειλητικά εναντίον της, φέρνοντας το δάχτυλό του μπροστά στο πρόσωπό της, με την ίδια να υποχωρεί. Χωρίς κανείς να προλάβει να τον σταματήσει, της άρπαξε τα φυλλάδια που κρατούσε και πήγε να της τα πετάξει στο πρόσωπο. Εκείνη τη στιγμή, η Μοριζέ έχασε την ισορροπία της και σωριάστηκε στο έδαφος. Πέφτοντας, πρέπει να χτύπησε αρκετά δυνατά το κεφάλι της στον δρόμο, αφού έχασε τις αισθήσεις της για αρκετά δευτερόλεπτα.

Στο μεταξύ, ο άνδρας φρόντισε να εξαφανιστεί μπαίνοντας στον κοντινό σταθμό μετρό.

Η Μοριζέ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Ευτυχώς, δεν διαπιστώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός, ενώ στην κλινική την επισκέφθηκε και ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ