ΗΠΑ

Βαριές κατηγορίες - Τζέιμς Κόμεϊ: Ο Τραμπ δυσφήμησε με ψέματα εμένα και το FBI

Η διοίκηση Τραμπ επέλεξε με ψέματα να δυσφημίσει εμένα και το FBI, δήλωσε ο τέως επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, καταθέτοντας σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε δύο πράγματα: πρώτον, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν του ζήτησε ευθέως, σε καμία περίπτωση, να σταματήσει την ερευνά του για τον ρωσικό «δάκτυλο» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, και δεύτερον, ότι ο ίδιος δεν έχει καμία αμφιβολία πως υπήρξε ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές.

Αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει αν ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να παρεμποδίσει με άλλους τρόπους τη Δικαιοσύνη.

Πάντως, δήλωσε πεπεισμένος ότι δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των εκλογών, υπονοώντας ότι οι όποιες ρωσικές παρεμβάσεις έλαβαν χώρα κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να επηρεαστεί η κοινή γνώμη.

Καταθέτοντας για το ζήτημα των επαφών του επιτελείου του Τραμπ, πριν από την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, με Ρώσους κρατικούς αξιωματούχους, ο κ. Κόμεϊ ανέφερε ότι οι Αμερικανοί οφείλουν να γνωρίζουν πως το FBI υπήρξε πάντα ειλικρινές, ισχυρό και ανεξάρτητο.

Ο Κόμεϊ είπε ότι τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου για τον ίδιο και το FBI είναι «ψέματα, απλά και ξεκάθαρα» και εκτίμησε ότι η απόλυσή του είχε σχέση με την έρευνά του για τη φερόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές. «Άκουσα τον πρόεδρο να το λέει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της κατάθεσής του στην επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, ο Κόμεϊ είπε ότι είναι «μπερδεμένος» από τις εξηγήσεις που έδωσε ο Λευκός Οίκος για την απομάκρυνσή του, οι οποίες άλλαζαν συνεχώς, όπως είπε ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι «ανησυχούσε πραγματικά» ότι ο Τραμπ μπορεί να έλεγε ψέματα για τη συνάντησή τους. «Ανησυχούσα πραγματικά ότι ίσως να έλεγε ψέματα για τη φύση της συνάντησής μας, οπότε σκέφτηκα ότι θα ήταν σημαντικό να την καταγράψω. Ήξερα ότι ίσως ερχόταν η μέρα που θα χρειαζόμουν μια καταγραφή του τι συνέβη, όχι για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αλλά για να υπερασπιστώ το FBI».

Σημείωσε, επίσης, ότι δεν χρειάστηκε ποτέ να καταγράψει τις συνομιλίες του με τον Μπαράκ Ομπάμα ή με τον Τζορτζ Μπους.

Ο Κόμεϊ είπε ότι ο Τραμπ του είχε πει επανειλημμένως ότι έκανε «πολύ καλή» δουλειά. Προσέθεσε, δε, ότι κατανοούσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος έχει το δικαίωμα να απολύσει έναν διευθυντή του FBI οποιαδήποτε στιγμή θέλει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...