Περιβάλλον

Βίντεο καταγράφει εκατοντάδες καταιγίδες - Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό

Ένα μαγικό βίντεο αιχμαλωτίζει καταιγίδες και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό!

Στο επαρκές διάστημα των έξι χρόνων, ο φωτογράφος Chad Cowan, οδήγησε σχεδόν 100.000 μίλια μέσα στις ΗΠΑ και κατέγραφε με τον φακό του τα σύννεφα και της καταιγίδες που συναντούσε. Το έργο ξεκίνησε αρκετά απλά, με τον Cowan να θέλει να δει τους κύκλους ζωής των καταιγίδων για τη δική του "απόλαυση και κατανόηση".

«Με την πάροδο του χρόνου», όπως εξηγεί ο Cowan, «μεταμορφώθηκε σε εμμονή και επιθυμία να τεκμηριώσω όσο το δυνατόν περισσότερα φωτογενή (supercells) ώστε να μπορώ να μοιραστώ με εκείνους που δεν μπορούσαν να τις δουν από πρώτο χέρι Την μαγευτική ομορφιά, που ζωντανεύει στους ουρανούς πάνω από τις Μεγάλες Πεδιάδες της Αμερικής, κάθε άνοιξη.

Ο φωτογράφος, σε συνεργασία με τον Editor Kevin Barth, δημιούργησαν αργότερα την ταινία μικρού μήκους (Fractal) . Εκατοντάδες καταιγίδες συμπυκνώνονται σε μια μαγευτική ταινία, οπού αποτυπώνετε η ομορφιά της φύσης και η ικανότητά της να ανοικοδομείται ταυτόχρονα σε κάθε φυσικό φαινόμενο .

"Οι καταιγίδες είναι μια εκδήλωση της προσπάθειας της φύσης να διορθώσει μια ακραία ανισορροπία”, δήλωσε ο φωτογράφος όταν ρωτήθηκε για την προσκόλλησή του σε αυτή την παράξενη θεματική. Τουλάχιστον το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.

https://www.youtube.com/watch?v=kOlBirvzV5g

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ