Κόσμος

Αστυνομία Λονδίνου: Υπό έλεγχο η κατάσταση -Αγνωστη η ταυτότητα των δραστών

Η αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας ανήλθε στους επτά νεκρούς.

Οι δράστες της επίθεσης φαίνεται πως ήταν τρεις- οι οποίοι έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά- και το συμβάν πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο, δήλωσε η διοικητής της αστυνομίας του Λονδίνου, Κρεσίνα Ντικ. Παρόλα αυτά, συμπλήρωσε, συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι έχουν εντοπιστεί όλα τα θύματα και ότι δεν διαφεύγουν άλλοι δράστες.

Η Νικ ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η ταυτότητα των δραστών. «Προτεραιότητά μας τώρα είναι να συνεργαστούμε με τους συναδέλφους μας της αντιτρομοκρατικής και επίσης με τις υπηρεσίες Πληροφοριών και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας για να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τα πρόσωπα αυτά που εξαπέλυσαν την επίθεση και το υπόβαθρό της», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αυτοθυσία που έδειξαν πολίτες και αστυνομικοί, για να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη.

«Επισκέφθηκα ένα από τα νοσοκομεία και άκουσα αξιοσημείωτες ιστορίες εξαιρετικά γενναίων ενεργειών, αστυνομικών αλλά και πολιτών, που έτρεξαν προς τον κίνδυνο. Πολλοί ρίσκαραν τη δική τους ασφάλεια για να βοηθήσουν τους άλλους και να αντιμετωπίσουν τους δράστες», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι με τις ενέργειές τους αυτοί οι άνθρωποι έσωσαν ζωές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ