Κόσμος

Απομονώνεται περαιτέρω το Κατάρ: Πέντε ακόμη χώρες συντάσσονται με τη θέση της Σαουδικής Αραβίας

Συνεχώς μεγαλώνει η λίστα των χωρών που επίσημα συντάσσονται με την απόφαση των αραβικών χωρών να αποκλείσουν το Κατάρ, με την αιτιολογία ότι στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.

Μετά τις γείτονες χώρες των αραβικών χωρών σειρά είχαν οι αφρικανικές χώρες με την Σενεγάλη να έχει ήδη αποστείλει επίσημο έγγραφο ανακαλώντας τον πρέσβη της στη χώρα.

Στο ίδιο πνεύμα και οι Μαυριτανία, τα νησιά Κομόρες και το Τζιμπουτί που ανακοίνωσε ότι περιορίζει τις διπλωματικές του σχέσεις με το Κατάρ.

Η κυβέρνηση της Σενεγάλης μάλιστα αποφάσισε να συνταχθεί με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας και οι Υπηρεσίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας του Υπουργείου Εξωτερικών εξέδωσαν ήδη δήλωση η οποία δεσμεύει την κυβέρνηση της Σενεγάλης, σύμφωνα με την οποία σημειώνεται ότι ανακαλείται ο ο Πρέσβης της Σενεγάλης στο Κατάρ.

«Το κράτος του Κατάρ έχει συνδέσει τις πολιτικές του ... με την υποστήριξη των τρομοκρατικών οργανώσεων και την εξάπλωση των εξτρεμιστικών ιδεών», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Μαυριτανίας σε δήλωση που δημοσίευσε στην αραβική γλώσσα η Μαυριτανική Υπηρεσία Πληροφοριών.

«Αυτό έχει οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες για την ανθρώπινη ζωή σε αυτές τις αραβικές χώρες, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, και η Δημοκρατία της Γκαμπόν καταδίκασε, σύμφωνα με το Reuters, το Κατάρ για «παραβίαση των διεθνών δεσμεύσεων και συμφωνιών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ