Αρχείο

Απειλή για τη δημόσια υγεία τα βουνά σκουπιδιών: Σήμερα η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ -Άθλιες εικόνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σήμερα στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων στους δήμους της χώρας, μία ημέρα μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος παρουσίασε τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Νίκας Τράκας, είπε ότι «θα κάνουμε όσες συναντήσεις χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα».

Οι εργαζόμενοι ωστόσο δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση, με τον κ. Τράκα να επισημαίνει ότι «η νομοθετική ρύθμιση απέχει από αυτά που λέμε εμείς» και «στέλνει 10.000 εργαζόμενους στο σπίτι».

«Σήμερα θα λάβουμε την απόφασή μας» τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «καταλαβαίνουμε πλήρως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια».

Το Σάββατο ο κ. Σκουρλέτης παρουσίασε τόσο στην ΠΟΕ - ΟΤΑ όσο και στην ΚΕΔΕ τη νομοθετική διάταξη που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή τη Δευτέρα.

Τα απορρίμματα βρίσκονται εδώ και μία εβδομάδα, πλέον, σε δρόμους και πλατείες, με τους αρμόδιους να προειδοποιούν για τον κίνδυνο μολύνσεων από τα υπολείμματα των τροφών.

«Τα οικιακά απορρίμματα είναι δυνατόν να γίνουν μολυσματικά, όταν παραμένουν αδιάθετα για μεγάλο χρονικό διάστημα και κυρίως όταν περιέχουν υπολείμματα τροφίμων ή άλλων οργανικών ουσιών, οπότε επέρχεται σήψη», επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Περπατώ κάθε μέρα στους δρόμους. Σε λίγο που θα έχει μεγαλύτερη ζέστη τι θα κάνουμε;», δηλώνει κάτοικος της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με εργαζόμενο σε κατάστημα στην πλατεία Αβυσσηνίας, «η μυρωδιά είναι αβάσταχτη και χρειάζεται κάτι να γίνει».

«Δεν είναι ωραίο θέαμα, όταν κάνεις τη βόλτα σου στην Αθήνα, να βλέπεις αυτήν την κατάσταση», τονίζει αμερικανίδα τουρίστρια.

Όπως υποστηρίζει κάτοικος της πρωτεύουσας, «δεν είναι εικόνα αυτή, αλλά τι να κάνουν και οι εργαζόμενοι; Δεν πρέπει να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους;».

«Βουνά» σχηματίζουν τα σκουπίδια και στη Θεσσαλονίκη, ακόμα και στη «βιτρίνα» της πόλης, την παραλιακή λεωφόρο.

Οι καταστηματάρχες παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να δουλέψουν, ελάχιστοι θαμώνες στις καφετέριες πίνουν τον καφέ τους όχι με θέα τον Θερμαϊκό, αλλά τους κάδους που ξεχειλίζουν.

«Που να πάμε τα σκουπίδια; Αναγκαστικά τα βγάζουμε στους δρόμους. Καλοκαίρι είναι, κάνει ζέστη, δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα απορρίμματα σπίτι», αναφέρει κάτοικος της πόλης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ