Κόσμος

Αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο στην Νότια Κορέα (βίντεο)


Το πυρηνικό υποβρύχιο USS Cheyenne έφτασε στη Νότια Κορέα για να αναπληρώσει τις προμήθειες του εν μέσω αυξημένων εντάσεων στη χερσόνησο, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RT.

Το πυρηνικό υποβρύχιο κατηγορίας Los Angeles έδεσε στο νότιο λιμάνι της πόλης Busan την Τρίτη μετά απο επίσκεψή του στην Ιαπωνία τον περασμένο μήνα, όπου πραγματοποίησε ασκήσεις με τις ναυτικές δυνάμεις της Ιαπωνίας.

Η Ουάσινγκτον δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δήλωση για την αποστολή του υποβρυχίου στη χερσόνησο, ωστόσο στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ότι δεν ειναι προγραμματισμένο να συμμετάσχει σε κάποια άσκηση στην περιοχή το USS Cheyenne.

Σύμφωνα με την πηγή το πλοίο των 6.900 τόνων "έδεσε" περίπου 450 μίλια νότια της Σεούλ για να επιτρέψει στο πλήρωμά του να ξεκουραστεί και να αναπληρώσει τις προμήθειες.

Το υποβρύχιο φέρει πυραύλους Tomahawk που έχουν μέγιστο στόχο 3.000km. Με μήκος πάνω από 362 πόδια,το υποβρύχιο μπορεί να εκτελέσει ανθυποβρυχιακό πόλεμο μεταξύ άλλων.

Πρίν δύο μήνες ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε οτι οι ΗΠΑ έχουν μέγαλή δύναμη στην περιοχή.

"Έχουμε δύο υποβρύχια - τα καλύτερα στον κόσμο - έχουμε δύο πυρηνικά υποβρύχια - όχι ότι θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε καθόλου", δήλωσε ο Τραμπ.

Στα τέλη Απριλίου, το πολεμικό πλοίο USS Michigan έδεσε στη Νότια Κορέα την στιγμή που άλλα πολεμικά πλοια με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο Carl Vinson πλησίασαν στη χερσόνησο.

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ