Ένοπλες Συρράξεις

"Αερομαχία" ορόσημο για τη Μέση Ανατολή: Πρώτη επίσημη πολεμική ενέργεια των Ιρανών εναντίον των ΗΠΑ και δεύτερη κατάρριψη στην Ιστορία για F-15 - Ποιοτική κλιμάκωση στο φως της κρίσης με το Κατάρ (εικόνες, βίντεο)


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Tην πρώτη επίσημη πολεμική ενέργεια του Ιράν εναντίον Αμερικανικών δυνάμεων είχαμε πριν λίγα 24ωρα. Μια κίνηση που δείχνει ποιοτική αναβάθμιση ενώ αν δεν είχαν εντοπίσει έγκαιρα οι Αμερικανοί το εξοπλισμένο αερόχημα που κινήθηκε για να βομβαρδίσει συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων τότε θα είχαν θρηνήσει πολλούς νεκρούς. Το F-15E πραγματοποίησε την δεύτερη επίσημη κατάρριψη του στην Ιστορία.

Οι Ιρανοί δημοσίευσαν και βίντεο που φαίνεται να έχουν στοχοποιήσει και UAV των ΗΠΑ χωρίς να έχουν γίνει αντιληπτοί! Πιάστηκαν στον ύπνο οι Αμερικανοί στη δεύτερη περίπτωση.

Κοσμογονικές εξελίξεις στο θέμα του πολέμου στο συριακό έδαφος αποτελεί η επίθεση μη επανδρωμένου εξοπλισμένου αεροχήματος ( UCAV) με πύραυλο κατά αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων στην νότια Συρία .

Το  F-15E όμως κατέρριψε το ιρανικό UCAV τύπου Shahed 129. Το μη επανδρωμένο όχημα  εκτελούσε αποστολή εναέριας επίθεσης  εναντίον Αμερικανών «συμβούλων» στην περιοχή του Al-Tanf.

Η περιοχή αυτή έχει χαρακτηριστεί σαν «ουδέτερη» ζώνη και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Μόνο που αυτό το UCAV ενεργούσε με τα "χρώματα" της Χεζμπολάχ σύμφωνα με αμυντικές ιστοσελίδες.

Στην Συρία εισήλθαμε πλέον σε περιστατικά επίθεσης "ιρανοκίνητων" ανταρτών με τα πλέον σύγχρονα μέσα ( UCAV) κατά των Αμερικανών και λοιπών συμμάχων  προεξοφλώντας μια μεγαλύτερη αναμέτρηση σε ένα πολύ τεταμένο σκηνικό  με φόντο την "γέννηση" του Κουρδιστάν και τον μέλλον της Συρίας μιας και o ISIS αποτελεί πλέον τυπική διαδικασία . 

Από την επίθεση δεν αναφέρθηκαν θύματα αλλά η έκπληξη των Αμερικανών αξιωματικών ειδικών για τις νέες δυνατότητες της Χεζμπολάχ  ήταν μεγάλη.

Όπως ανέφερε ανώτερος Αμερικανός αξιωματικός το ( UCAV) το παρέδωσαν οι Ιρανοί στην λιβανέζική οργάνωση Χεζμπολάχ, εγείροντας  μεγάλες ανησυχίες και για «παλαιότερες» παραδώσεις πυραύλων εδάφους –εδάφους με εμβέλεια άνω των 120 χλμ.

Επρόκειτο για ιρανικά βλήματα με τα οποία ο τακτικός και εμπειροπόλεμος στρατός πλέον της Χεζμπολάχ δύναται να διεξαγάγει κανονικές τακτικές πολεμικές επιχειρήσεις.  

Το μη  επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε πάνω από τον ουρανό της Νότιας Συρίας  ως εξοπλισμός των δυνάμεων  της Χεζμπολάχ, και αποτελεί  μέρος του σύγχρονου οπλισμού που διαθέτουν πλέον  οι Λιβανέζοι .

Αλλά η ανησυχία πλέον είναι έκδηλη για μια πιθανή μαζική εμφάνιση UCAV για παράδειγμα σε βραδινές ώρες σε μια συγκέντρωση  δυνάμεων του συνασπισμού υπό αμερικανική ηγεσία με βόμβες μεγάλης ισχύος που θα προκαλούσαν εκατοντάδες θύματα .

Ο  συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Ryan Dillon, είπε ότι οι δυνατότητες της Χεζμπολάχ με εξοπλισμένα UCAV ,  είναι μια άμεση απειλή για τα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών και τις τοπικές δυνάμεις, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι στο να πολεμούν  την εξτρεμιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» στην περιοχή.

Η εμφάνιση και η επίθεση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε  μετά την απειλή από τη Χεζμπολάχ  ότι θα επιτεθεί δυνάμεις των ΗΠΑ στην Συρία και έλαβε χώρα αρκετές ώρες μετά την αμερικανική αεροπορική επίθεση με βόμβες κατά των συριακών  κυβερνητικών  δυνάμεων και των συμμάχων  της εντός προστατευόμενης περιοχής στα νότια της χώρας, αναφέρει το δημοσίευμα  .

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες υλοποιούν επίθεση με στρατεύματα συνασπισμού σε προστατευόμενη περιοχή, τονίζουν συριακές πηγές .

Όλα δείχνουν ότι εισερχόμαστε σε νέα φάση του πολέμου και σύμφωνα με πληροφορίες στον «χορό» της Συρίας έχει εισέλθει και Λαϊκός απελευθερωτικός στρατός της Κίνας, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα το Ιράν  απείλησε το Ισραήλ με επίθεση από εκατοντάδες νέα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εάν και εφόσον προκληθεί,  σύμφωνα με τον  διοικητή των ιρανικών δυνάμεων πολιτοφυλακής Mohammad Reza.

 Οι Κινέζοι φέρονται να προμηθεύουν τους Ιρανούς με οπλικά συστήματα νέας τεχνολογίας όπως πυραύλους , UCAV, αλλά  και απόρρητη πυρηνική  τεχνολογία.

Απόδειξη αυτής της "συνεργασίας" φέρεται να είναι το ιρανικό stealth  F-313  που εμφανίστηκε σε βίντεο της κρατικής τηλεόρασης του Ιράν, να τροχοδρομεί, αλλά οι περισσότεροι διεθνείς αναλυτές αποκλείουν το ενδεχόμενο το εμφανιζόμενο αεροσκάφος να είναι ικανό να πετάξει (τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα).

Οι Ιρανοί παρουσιάζουν το αεροσκάφος αυτό σαν ένα υπερ-μαχητικό ικανό να κατατροπώσει το σύνολο των αντιπάλων του.

Πληροφορίες φέρουν την κατασκευή  του αεροσκάφους....στις πάρα  πολύ καλές σχέσεις της Τεχεράνης και  Πεκίνου και χρεώνουν ενδεχομένως στους Κινέζους  όλη την απαιτούμενη βοήθεια για την κατασκευή ενός αεροσκάφους με χαρακτηριστικά STEALTH .

Επίσης το Πεκίνο ετοιμάζεται να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στο Πακιστάν…ερχόμενο ακόμα πιο κοντά στην περιοχή της Μεσογείου που είναι και ο αντικειμενικός σκοπός διότι από εκεί διακινούνται τα περισσότερα προϊόντα του κόσμου .

Οι Κινέζοι βλέποντας το σκηνικό  που διαδραματίζεται στην Συρία,  ξεκίνησαν την «πορεία προς την Δύση» όπως αυτή έχει προφητευτεί εκατοντάδες χρόνια πριν, και αυτά ήδη φαίνεται σήμερα  δια γυμνού οφθαλμού.

Τα συντρίμμια

https://www.youtube.com/watch?v=O_8ZLGx42XUhttps://twitter.com/A_Ozkok/status/872724221109174272

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ