Αρχείο

Αγώνας επιβίωσης για τη Ρωσία στα Βαλκάνια: Τον άνθρωπο-μύθο των ρωσικών μυστικών υπηρεσίων έστειλε ο Β.Πούτιν στην περιοχή

«Η «Μεγάλη Αλβανία» είναι μια εικονική πραγματικότητα , που αποτελεί έργο προπαγάνδας από  Σερβία και Ελλάδα, ενώ  επανειλημμένα έχουν λάβει χώρα γενοκτονίες κατά των Αλβανών και από τις δύο χώρες», αναφέρει ο αλβανικός τύπος σε ένα κρεσέντο εθνικισμού κατά του ορθόδοξου άξονα   .

Επίσης γίνεται λόγος για την προσπάθεια επιβολής της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια, ειδικά μετά την αποστολή Ρώσου συμβούλου γνωστού για τις «σκληρές» απόψεις του στην περιοχή μας.

Οι Αλβανοί έχουν εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία να δημιουργήσουν  ένα ενιαίο  κράτος για όλους τους αλβανικής καταγωγής πολίτες που ζουν στα Βαλκάνια, και τα λόγια γι αυτό το θέμα είναι πλέον περιττά.

Η επιβεβαίωση έρχεται μέσα από το ίδιο το αλβανικό δημοσίευμα στο οποίο τονίζεται ότι «η αλβανική κυβέρνηση δεν έχει εκπονήσει  σχέδιο για την δημιουργία της αποκαλούμενης Μεγάλης Αλβανίας και το  μόνο ερώτημα που υπάρχει είναι η ένωση  Κοσσυφοπεδίου –Αλβανίας».

Δηλαδή εφόσον ενωθούν αυτά τα δύο κράτη τι θα πράξουν οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου και της νότιας Σερβίας στην συνέχεια ;

Αυτή το άρθρο παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα  Shqiptari.eu.η οποία στηλιτεύει την ρωσική προπαγάνδα στα Βαλκάνια ξεχνώντας την αλβανική προπαγάνδα  βέβαια.

«Η  Ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια μεγαλώνει συνεχώς . Δεκάδες κράτη έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ενώ η Μόσχα κάθε μέρα όλο και περισσότερο τείνει να αγοράζει τα δικά της μέσα ενημέρωσης της σε βασικές χώρες της περιοχής", αναφέρει και το  «BalkanInsight», το οποίο  έγραψε για το θέμα αυτό, παρέχοντας λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία ετοιμάζεται να επέμβει στα Βαλκάνια.

Η παρουσία  του επικεφαλής του Κρεμλίνου,  Nikolai Patrushev στην περιοχή , ο οποίος είναι ένας Ρώσος αξιωματικός καριέρας στις μυστικές υπηρεσίες και στενός συνεργάτης του προέδρου, σύμφωνα με το διάσημο περιοδικό politico,  δείχνει ότι η Μόσχα έχει αποφασίσει για τα Βαλκάνια μια προσέγγιση που υπακούει στην σκληρή γραμμή.

Ο Patrushev είναι γνωστός  για τις θέσεις του και διαθέτει τρομερά μεγάλη εμπειρία στον τομέα της κατασκοπίας.

Είναι επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και έχει άτυπα τομέα στα  Βαλκάνια, ενδεικτικό των προθέσεων της Μόσχας.

Αν και επισήμως, το βάρος της εξωτερικής πολιτικής πέφτει στους ώμους του γνωστού  Σεργκέι Λαβρόφ, η τρέχουσα διαδικασία λήψης αποφάσεων στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ ,  είναι  ο  στενός κύκλος των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και άμυνας, που έχει στενούς δεσμούς με τον Πούτιν, και αποτελεί τον ηγετικό κύκλο ατόμων που ασκούν την πραγματική ρωσική πολιτική.

Ο Patrushev, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα εξειδικευμένων θεμάτων ασφάλειας για την Ρωσία, Mark Galeotti, είναι σίγουρα ένας από εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η Ρωσία βρίσκεται στη μέση ενός αγώνα επιβίωσης.

Γιατί, σύμφωνα με το Galeotti, συνεχίζει να υφίσταται  ένα είδος ψυχρού πολέμου στην Ευρώπη και φυσικά στα Βαλκάνια.

Σε δημόσιες δηλώσεις του, Patrushev έχει δηλώσει επανειλημμένως  ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να συντρίψουν το ρωσικό κράτος, για να έχουν πρόσβαση σε πλούσιες  περιοχές με  φυσικούς πόρους .

Επίσης ο Ρώσος αξιωματούχος επέκρινε την επιθετική στάση του ΝΑΤΟ και της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ που υπαγορεύεται από την Ουάσιγκτον,  και προειδοποίησε για την αναβίωση του ναζισμού στην Ανατολική Ευρώπη.

Το «BalkanInsight» έχει δώσει μια λεπτομερή εικόνα της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια. Όπως αναφέρουν δυτικοί αναλυτές η Μόσχα  για να κάνει προπαγάνδα εναντίον του ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί τον  εικονικό κόσμο των μέσων ενημέρωσης , ενώ προβάλει το άλλοθι της Μεγάλης Αλβανίας για την προώθηση των συγκρούσεων στην περιοχή.

«Το κύριο ρωσικό εργαλείο επιρροής στα Βαλκάνια είναι το Διαδίκτυο και οι ιστοσελίδες που επαινούν τον Πούτιν και τη δύναμη του ρωσικού στρατού, και  θυμίζουν το ρωσικό πρακτορείο RT και  Σπούτνικ» γράφει Balkan Insight.

Ωστόσο, το άρθρο τονίζει επίσης ότι η ρωσική εκστρατεία στα Βαλκάνια έχει επιτύχει μόνο μικρά  αποτελέσματα, αρχίζοντας με ένα σημαντικό εμπόδιο, όπως συνέβη πρόσφατα στην ΠΓΔΜ, όταν το  κόμμα VMRO DPMNE αναγκάστηκε να παραδώσει την εξουσία», υπογράμμισε BalkanInsight.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνούν και να παραβλέπουν όλοι αυτοί οι ειδικοί στην δύση τους ιστορικούς , θρησκευτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των χωρών της περιοχής με την Ρωσία.

Επίσης θα πρέπει να συνυπολογίσουν ότι μόνο με την ένταξη των χωρών της περιοχής στην ΕΕ και την γερμανική αλαζονεία το μόνο που θα πετύχουν είναι την ταχύτερη εξώθηση των Βαλκάνιων πολιτών σε εξέγερση και εκδίωξη όλων των φιλοευρωπαϊκών κυβερνήσεων οι οποίες δεν αφουγκράζονται καθόλου τον λαϊκό παλμό.

Η δύση θα πάθει,  αυτό που είχε πάθει  η ΕΣΣΔ την περίοδο 1980-1990 με την απώλεια του ηθικού δικαιώματος στην δημοκρατία , την ελευθερία , την ισονομία και την εργασία. Τώρα όλα έχουν έρθει από την αντίθετη πλευρά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...