Κόσμος

Ήταν στημένο; Το βρετανικό House of Cards είχε «προβλέψει» την φωτιά στον Πύργο Γκρενφελ (βίντεο)


Το βρετανικό House of Cards, η πρωτότυπη σειρά του BBC που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ομότιτλη του Netflix που σημειώνει τα τελευταία χρόνια μεγάλη επιτυχία, είχε «προβλέψει» την φονική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ, επισημαίνουν τηλεθεατές και παραθέτουν τα σχετικά αποσπάσματα.

Ο χρήστης του Vimeo Αλ-Τζαζ ανέβασε ένα απόσπασμα επεισοδίου της σειράς, που προβλήθηκε το 1993 και το οποίο αναφέρεται σε μια υποτιθέμενη έκρηξη αερίου που προκάλεσε τον θάνατο 72 ανθρώπων σε έναν πύργο κατοικιών στο Νιούχαμ. Μάλιστα η σειρά, καθ'ότι πολιτικού περιεχομένου, είχε επικεντρωθεί στον αντίκτυπο του δυστυχήματος στην κυβέρνηση. Σε κάποιο σημείο φαίνεται μια εφημερίδα, με τίτλο: «Κατηγορίες για την κυβερνητική πολιτική μετά τους 70 νεκρούς στην καταστροφή στον Πύργο».

Στο ίδιο επεισόδιο, ο χαρακτήρας της Κλόι Κάρμαϊκλ λέει: «Αυτοί είναι άνθρωποι που δεν τους έχουν αφήσει να ριζώσουν, που δεν μπορούν να αγοράσουν το διαμέρισμά τους, που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους». Σε άλλο σημείο αναφέρεται στο υποτιθέμενο δυστύχημα λέγοντας πως «ήταν μια καταστροφή που απλώς περιμέναμε να συμβεί».

Ο πρωθυπουργός μάλιστα όπως και τώρα η Τερέζα Μέι, κατηγορείται ότι έμεινε ασυγκίνητος από το δράμα των ανθρώπων ενώ, στο... απόγειο των συμπτώσεων, η υποτιθέμενη φωτιά στον Πύργο του HOC ξέσπασε στον 4ο όροφο - ακριβώς αυτό που οι ερευνητές υποθέτουν ότι συνέβη και στην φονική πυρκαγιά του Γκρένφελ, με τους 79 νεκρούς μέχρι στιγμής.

Παρακολουθήστε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ