Κοινωνία

Έρευνα: Το ποσοστό εγκυμοσύνης εφήβων στη Βρετανία μειώθηκε 42,6% μετά την περικοπή της σεξουαλικής αγωγής

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι τα ποσοστά εγκυμοσύνης εφήβων μειώνονται όταν περικόπτεται η χρηματοδότηση για τη σεξουαλική αγωγή, αναφέρει η Catholic Herald του Ηνωμένου Βασιλείου.

”Η επίδραση των περικοπών δαπανών στην εφηβική εγκυμοσύνη” ανέλυσε τα στοιχεία στην Αγγλία πριν και μετά από τη μείωση στις αντισυλληπτικές δαπάνες με βάση τη σεξουαλική αγωγή – περικοπές που επικρίθηκαν από τους φιλελεύθερους και επαίνεσαν οι χριστιανοί.

Οι ερευνητές David Paton του University Business School του Νότιγχαμ και ο Liam Wright της Σχολής Υγείας και Σχετικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ ηγήθηκαν της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Health Economics.

Η Αγγλία αναγκάστηκε να προβεί σε σοβαρές περικοπές τα τελευταία χρόνια στον προϋπολογισμό της, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων για τη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία και τον ελεύθερο έλεγχο των γεννήσεων.

Η μελέτη επεδίωξε να «εξετάσει τον αντίκτυπο της μείωσης των τοπικών δαπανών σε έναν συγκεκριμένο στόχο δημόσιας υγείας: μείωση των ποσοστών εφηβικής εγκυμοσύνης».

Η ερευνητική ομάδα του Paton και Wright χρησιμοποίησε στατιστικά στοιχεία από 149 δήμους μεταξύ 2009 και 2014 και διαπίστωσε ότι μετά την περικοπή των προϋπολογισμών για τη σεξουαλική αγωγή, τα ποσοστά εγκυμοσύνης εφήβων μειώθηκαν κατά 42,6%.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατάργηση της φορολογικής χρηματοδότησης για τη σεξουαλική εκπαίδευση που επικεντρώνεται στην αντισύλληψη στα σχολεία μείωσε την εφηβική εγκυμοσύνη.

“Αντίθετα με τις προβλέψεις που έγιναν κατά τη στιγμή των περικοπών, οι εκτιμήσεις των στοιχείων των πάνελ δεν παρέχουν καμία ένδειξη ότι οι περιοχές που μείωσαν τις δαπάνες έχουν βιώσει σχετικές αυξήσεις στα ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης. Αντίθετα, οι περικοπές δαπανών συνδέονται με μικρές μειώσεις στα ποσοστά εγκυμοσύνης εφήβων”, σημείωσαν.

Με τις κυβερνητικές περικοπές στην χρηματοδότηση της σεξουαλικής αγωγής, οι εφηβικές εγκυμοσύνες στην Αγγλία έχουν μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 1969, σύμφωνα με τη νέα μελέτη. Στην πραγματικότητα, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά εγκυμοσύνης των εφήβων μειώθηκαν περισσότερο στις περιοχές εκείνες όπου οι προϋπολογισμοί μειώθηκαν πιο απότομα.

Ο Paton και ο Wright υποδεικνύουν ότι τα δεδομένα τους θα πρέπει να ακολουθηθούν από έρευνα για το γιατί η μείωση της σεξουαλικής αγωγής οδηγεί σε μείωση των ποσοστών εγκυμοσύνης εφήβων. Εικάζουν: “Υποκείμενοι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες, όπως τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης και η κατανάλωση οινοπνεύματος, είναι σημαντικοί παράγοντες πρόβλεψης της εφηβικής εγκυμοσύνης.”

Οι υποστηρικτές της σεξουαλικής αγωγής ισχυρίζονται εδώ και δεκαετίες ότι η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη θα μειωνόταν εάν η κυβέρνηση χρηματοδοτούσε τη διδασκαλία περισσότερου “ασφαλούς σεξ” στα δημόσια σχολεία και πλήρωνε για αντισύλληψη που διανεμήθηκε σε έφηβα κορίτσια. Αλλά μέχρι το 1999, μετά από τρεις δεκαετίες σεξουαλικής αγωγής, η Αγγλία πέτυχε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης στην Ευρώπη.

Οι έρευνες του Paton και του Wright δείχνουν ότι τα κυβερνητικά προγράμματα αυξάνουν πραγματικά τις εφηβικές εγκυμοσύνες και με τη σειρά τους αυξάνουν τις αμβλώσεις για έφηβες μητέρες.

“Η δαπάνη για προγράμματα σχετικά με την εφηβική εγκυμοσύνη μπορεί να είναι ακόμη και αντιπαραγωγική”, κατέληξε η μελέτη. “Ο έλεγχος της αντισύλληψης θα μειώσει τον κίνδυνο εγκυμοσύνης για σεξουαλικές πράξεις που θα είχαν συμβεί ούτως ή άλλως, αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο στους εφήβους που παρακινούνται από την ευκολότερη πρόσβαση στον έλεγχο των γεννήσεων, είτε για να αρχίσουν να κάνουν σεξ ή για να κάνουν σεξ συχνότερα”.

Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη το 2009 από την Εφηβική Μονάδα Εγκυμοσύνης κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα. Το 2016, η επισκόπηση του Cochrane δημοσίευσε τα ευρήματα ότι η κυβερνητική εκπαίδευση «ασφαλούς σεξ» δεν είχε «εμφανές αποτέλεσμα» στη μείωση της εφηβικής εγκυμοσύνης.

Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών της Βρετανίας αναφέρει ότι τα ποσοστά γεννήσεων των έφηβων κοριτσιών έχουν μειωθεί κατά 8,7% μόνο κατά το παρελθόν έτος.

Πηγή:

https://www.lifesitenews.com/news/teen-pregnancy-rate-falls-42.6-percent-after-uk-cuts-sex-ed-birth-control-f

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...