Πολιτική

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ένταση δημιουργήθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής όταν μέλος της πρωτοβουλίας «Απελάστε το Ρατσισμό» θέλησε να απαθανατίσει την κατάθεση του καθηγητή πληροφορικής και μέλους της ίδιας κίνησης Θαν. Κούρκουλα.

Η γυναίκα, προφανώς, αγνοώντας ότι έπρεπε να έχει την άδεια του δικαστηρίου για να καταγράψει την ακροαματική διαδικασία επιχείρησε να φωτογραφίσει το μάρτυρα .

Οι συνήγοροι υπεράσπισης αντέδρασαν έντονα ενώ ο μάρτυρας, ο οποίος γνωρίζει τη γυναίκα , επιχείρησε να την προστατεύσει από την ένταση που επικράτησε . Μάλιστα , για να πέσουν οι τόνοι χρειάστηκε να παρέμβουν οι αστυνομικοί οι οποίοι απομάκρυναν τη γυναίκα αλλά και τον Θ. Κούρκουλα.

Στη συνέχεια ανέβηκε και πάλι στο βήμα του μάρτυρα ο  Θαν. Κούρκουλα, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής το 2008 για την επέτειο των Ιμίων υπογραμμίζοντας πως είχε δει στην πορεία τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο. Επιπλέον, πρόσθεσε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής κρατούσαν ρόπαλα, ασπίδες και μαχαίρια, με τα οποία και επιτέθηκαν στην αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην οποία ο ίδιος συμμετείχε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...