Πατριαρχεία

Ένα εκατομμύριο Ρώσοι προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου στη Μόσχα (Φώτο και βίντεο)

Σε μια εποχή που στη χώρα μας η άθεη κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να αλλοιώσειτ την πίστη του λαού μας, στα άλλοτε άθεα καθεστώτα ο Χριστός είναι παρών!
Πάνω από ένα εκατομμύριο προσκυνητές έχουν λάβει την ευλογία από τα λείψανα του Αγίου Νικολάου που είναι εκτεθειμένα στον Ρωσικό καθεδρικό ναό Χριστού Σωτήρος προερχόμενα πριν από ένα μήνα από την Ιταλία για πρώτη φορά.

Μέχρι την Παρασκευή το πρωί, ο συνολικός αριθμός επισκεπτών στο ιερό προσκύνημα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία είχε φτάσει τους 989.200 . Με τους καθημερινούς αριθμούς προσκυνητών να κυμαίνονται από 25.000 έως 42.000, μπορεί κανείς να πει ότι το ένα εκατομμύριο καλύφθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο!

Το λείψανο θα παραμείνει στην εκκλησία της Μόσχας για άλλες τρεις εβδομάδες μέχρι τις 12 Ιουλίου πριν μεταφερθεί στην Αγία Πετρούπολη στις 13-28 Ιουλίου.

Βέβαια το προσκύνημα-ρεκόρ για τους ΜΟσχοβίτες ήταν το 2011, όταν περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων, στη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις πήγαν να προσκυνήσουν τη την Αγία Ζώνη της Παναγίας που μεταφέρθηκε από τη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος.

https://www.youtube.com/watch?v=5VRqknj75x4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ