Ρώσος ιερέας εναντίον UCKάδων στο Κοσσυφοπέδιο – Ξεκίνησε η αναβάθμιση/επέκταση της ρωσικής βάσης στο Νις 100 χλμ από το Κόσοβο…

Δημοσίευση: 17 Ιουνίου 2017, 11:04 πμ | Ανανέωση: Ιούνιος 18, 2017 στις 12:09 πμ

Ρώσος ιερέας εναντίον UCKάδων στο Κοσσυφοπέδιο. Ο συμβολισμός προφανής. Eτσι επέλεξε να απαντήσει η Μόσχα στις αιτιάσεις των Αμερικανών για εκδίωξη της ρωσικής βάσης από το Νις η οποία όπως λένε αναβαθμίζεται… Ολα τώρα ξεκινούν και η θύελλα θα είναι μεγάλη.

Η ρωσική «στρατιωτική βάση» στην ουσία στο Νις βρίσκεται μόλις 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου.και σε αυτήν υπάρχουν πληροφορίες για την παρουσία  2000 Ρώσων επίλεκτων κομάντος  που το «παίζουν διασώστες και πυροσβέστες» .

Το 2010, η Ρωσία κατασκεύασε μακριά από το φως της δημοσιότητας στην ουσία την μεγαλύτερη στρατιωτική βάση εκτός Ρωσίας, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Αυτή η στρατιωτική βάση στο Νις στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σερβίας, παρουσιάσθηκε ως μια ανθρωπιστική βάση από όπου ρωσικά αεροσκάφη θα επιχειρούν  σε περιόδους φυσικών καταστροφών.


Έχει την ικανότητα να κατασκοπεύει την στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Ρουμανία (αντιπυραυλική ασπίδα) και το Κοσσυφοπέδιο  καθώς και να φιλοξενήσει ρωσικές δυνάμεις σε μια ενδεχόμενη αποστολή, μαζί με τις ειδικές μονάδες του σερβικού στρατού στο Νις.

Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις και το επιχειρησιακό επιτελείο στο Νις, είναι σε θέση να συντονίσουν τις ενέργειες τους με άλλες δύο ταξιαρχίες στις περιοχές Ράσκα και Βράνιε στην Σερβία, όπου κάθε ταξιαρχία έχει 11 τάγματα που απαρτίζονται από συνδυασμένες δυνάμεις , οι οποίες βρίσκονται ήδη κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Σκοπός της ρωσικής στρατιωτικής βάσης είναι ο έλεγχος των Βαλκανίων, η εγκατάσταση ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumph, για περαιτέρω έλεγχο της Γερμανίας και των ηγεμονικών της σχεδίων αλλά και ως αντιστάθμισμα στην παρουσία του αμερικανικού στρατού στην Ανατολική Ευρώπη.

Σοβαρότατο θέμα προέκυψε με τις δηλώσεις Αμερικανούς αξιωματούχου στην Γερουσία  αρμόδιου για την περιοχή των Βαλκανίων για την «φύση» και αποστολή του ρωσικού «ανθρωπιστικού κέντρου» στο Νις , αφήνοντας σοβαρές αιχμές για στρατιωτική  βάση της Μόσχας.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την κατασκευή και επέκταση του ρωσικού  ανθρωπιστικού κέντρου στη Σερβία και το ενδεχόμενο ενός ειδικού καθεστώτος για το προσωπικό του κέντρου από την Ρωσία», δήλωσε ο  Hoyt Brian Yee.

Ο ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, κατά τη συνεδρίαση για την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στην Υποεπιτροπή για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή συνεργασία για την ασφάλεια στη Γερουσία, εξήγησε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες η Σερβία να «οδεύσει» προς την ΕΕ, αν και υπάρχουν ισχυρότατοι πολιτιστικοί, θρησκευτικοί  και ιστορικοί δεσμοί  με τη Ρωσία.

«Είμαι σφοδρά ανήσυχος για το αποκαλούμενο ρωσικό «ανθρωπιστικό κέντρο», όχι λόγω του ό, τι είναι σήμερα, αλλά λόγω του ό, τι θα μπορούσε να γίνει σύντομα .

Ειδικά αν η Ρωσία βρει  αυτό που ψάχνει  για ειδικό καθεστώς και ασυλία για το προσωπικό της. Δεν πιστεύουμε ότι η Ρωσία έχει καλές προθέσεις για να βοηθήσει τα Βαλκάνια να εισέλθουν  στην ΕΕ»,  είπε ο Ji.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρωσικό ανθρωπιστικό κέντρο στην πόλη του Νις, κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο όπου οι ΗΠΑ διαθέτουν  περίπου 600 Αμερικανούς στρατιώτες και 4.000 μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ,  δεν αποτελεί καθόλου καλή εξέλιξη.

«Είναι σημαντικό, και αυτή η πεποίθηση που μοιραζόμαστε με την Κυβέρνηση της Σερβίας, ότι η Σερβία έχει τον πλήρη έλεγχο του εδάφους της  και όλα όσα είναι μέσα σε αυτό. Αν επιτρέψει στη Ρωσία να δημιουργήσει ένα κέντρο  κατασκοπείας, θα χάσει τον έλεγχο πάνω στην επικράτειά της,» δήλωσε ο Hoyt Yee.

«Η Ρωσία, με την την χρήση αγωγών φυσικού αερίου θέλει εξαρτημένα τα  Δυτικά Βαλκάνια ενώ παράλληλα θέλει να τοποθετήσει κυβερνήσεις-μαριονέτες και με  διαφθορά, μη-ελεύθερα μέσα ενημέρωσης, και  εντάσεις μεταξύ των γειτόνων……να ελέγξει την περιοχή των Βαλκανίων», αναφέρουν Αμερικανοί ειδικοί γνωρίζοντας προφανώς το πως κινούνται οι υπερδυνάμεις σε μικρότερα κράτη .

«Η τάση είναι ανησυχητική, αλλά δεν νομίζω ότι έχουμε χάσει τη μάχη. Το Μαυροβούνιο έχει καταφέρει να αντισταθεί στην επιρροή της Ρωσίας, βλέπουμε ότι η κατάσταση στην ΠΓΔΜ  έχει σταθεροποιηθεί, με τη βοήθειά μας και την ΕΕ», δήλωσε ο Τζι.

Ο Αντιπρόεδρος της Υποεπιτροπής, γερουσιαστής Chris Murphy εκτιμά, ωστόσο, ότι η πρόταση και η επίδραση της στον προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών  δεν δύνανται να υποστηρίξει μια μεγαλύτερη παρουσία των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Υπενθυμίζει ο ίδιος ότι τα κονδύλια για την ξένη βοήθεια προς την Αλβανία μειώθηκαν  κατά 98 τοις εκατό, για την Κροατία 60 τοις εκατό, 48 τοις εκατό για το  Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία και την ΠΓΔΜ σε  40 τοις εκατό, το Μαυροβούνιο και την Σερβία σε 34 και 31 τοις εκατό.

Ωστόσο, γερουσιαστές και οι συμμετέχοντες  έκριναν ότι, πέρα από την οικονομική, σημαντική είναι και η διπλωματική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ατλαντικού συμβουλίου Damon Wilson, δήλωσε ότι «η αμερικανική αδιαφορία σήμερα μπορεί να προκαλέσει μια κρίση αύριο» και υπενθύμισε ότι η ΕΕ έχει τα προβλήματά της και ότι στη Βαλκανική χερσόνησο δρα ανεξέλεγκτη  η Ρωσία.

Το «παιχνίδι» όμως σε ολόκληρα τα Βαλκάνια θα παιχθεί κυρίως στο οικονομικό κομμάτι διότι όλες οι χώρες  της περιοχής στενάζουν από την ανεργία , ενώ δεν επιθυμούν «Μεγάλες Αλβανίες» και την νέο-οθωμανική Τουρκία..,με τίποτα.

Η θρησκεία , η πολιτιστική και οικονομική σχέση των ορθόδοξων χωρών με την Μόσχα θα είναι το κύριο συστατικό της δημιουργίας ενός μπλοκ απέναντι στα σχέδια της δύσης , που δεν συμβαδίζουν με την θέληση των λαών στα Βαλκάνια.

Το δίλημμα των χωρών αυτών, ( Ελλάδα , Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Ρουμανία,) να δεχθούν την «γερμανική μπότα» της ΕΕ ή μια σχετικά καλή σχέση με την Ρωσία, εκτιμάται ότι έχει εύκολη απάντηση.

Γερμανοί, Τούρκοι,Αλβανοί, ξυπνούν άσχημες μνήμες στους υπόλοιπους λαούς κάτι που  καθορίζει με απόλυτη σαφήνεια  την στάση τους ότι και να γίνει, από εδώ και στο εξής .  

 

 

 

 • τριβέλι Ρόη (Πάνου)
 • τριβέλι Ρόη (Πάνου)

  Το «παιχνίδι» όμως σε ολόκληρα τα Βαλκάνια θα παιχθεί κυρίως
  στο οικονομικό κομμάτι διότι όλες οι χώρες της περιοχής στενάζουν από
  την ανεργία , ενώ δεν επιθυμούν «Μεγάλες Αλβανίες» και την νέο-οθωμανική
  Τουρκία..,με τίποτα.

  Η θρησκεία , η πολιτιστική και οικονομική σχέση των ορθόδοξων
  χωρών με την Μόσχα θα είναι το κύριο συστατικό της δημιουργίας ενός
  μπλοκ απέναντι στα σχέδια της δύσης , που δεν συμβαδίζουν με την θέληση
  των λαών στα Βαλκάνια.

  • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

   Πως να κανεις μπλοκ με τη Ρωσια που ειναι κολληταρι του ερντι, ολο λεμε σημερα αυριο θα τα σπασουν και ολο γλωσσοφιλα ειναι.

   • τριβέλι Ρόη (Πάνου)

    …μπορεί όμως και να τους παίζει..

    • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

     Δε διαφωνω,θα δουμε…..

 • conan
  • Jorge Melissa

   Αλμπανά είναι αυτά?

   • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

    Tragic!

   • conan

    αλβανος uck με αμερικανικη μπαντανα/

    • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

     Μαχητης απο τα lidl ετοιμος για φραπεδουμπα να πουλησει μουρη σε καμια κοσοβαρα.

  • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

   Ο καθενας φοραει οτι θελει οπως θέλει αλλος το »εθνοσημο » πανω απο το δεξι ματι αλλος το αριστερο αλλος καπελο αλλος μπαντανες αλλοι φανταζομαι σαγιοναρα διχαλωτη αλλοι σπορτεξ και αλλοι γοβες…..

   • conan

    αλβανοι φιλε μου τι ψαχνεις να βρεις.. -)

    • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

     Γμτ…. Οταν ακουω οτι θα μας παρουν την Ελλάδα γελάω, αμα γινοταν πολεμος θα ετρεχαν να παρουν ελληνικη ταυτοτητα για να ταξιδευουν.

     • Jorge Melissa

      Το κάνουν (λένε) για αντιπερισπασμό γιατί φοβούνται για την β. ήπειρο

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Ολοι Β Ηπειρωτες δηλωναν και αμα γινει Ντου θα δηλώνουν ακομα και οι τιράνιοι.

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Η Β Ηπειρος ειναι επισημα διεθνως αναγνωρισμενη ελληνικη και εχει απελευθρωθει 3 φορες απο τον ελληνικο στρατο, η δε αυτονομια της κανονικα ισχυει ακομα γτ μετα το συμφωνο της Κερκυρας δεν εχει βγει αλλο που να την ανατρεπει.

     • Jorge Melissa

      Στην πράξη δεν ισχύει, και αυτό που φοβάται η ελιτ εκεί είναι ότι κάποια στιγμή θα την χάσουν. Προσωπική* μου αντίληψη είναι ότι την επόμενη φορά που θα μπει ο Ε.Σ. θα είναι τελειωτική.

     • Jorge Melissa

      *προσωπική

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Αυτό πιστευω και γω, και προβλεψη μου οτι σε αυτον τον στρατό θα ειναι και αλβανικης καταγωγης στρατιωτες.

     • Jorge Melissa

      Ελάχιστοι αμαλητεοι διότι πλέον οι Αλβανοί έχουν μάθει τον τρόπο αποφυγής στράτευσης λέγοντας ότι έχουν ψυχολογικά προβλήματα παίρνουν τις αναβολές τους και απαλλάσονται, Άλλωστε δεν τους ενδιαφέρει να εργαστούν στο Δημόσιο.

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Τα παιδια των παιδιων των σημερινων 10χρονων θα ναι αγνωστη λεξη η Αλβανια.

   • Jorge Melissa

    Αντάρτικος (Παρτιζάνικος) στρατός

    • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

     Παπαρiα μαντολες στρατος.

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Που πολεμησαν εναντιον ποιανου μετα τον σκετερμπεη(γεωργιος Καστριωτης πριγκηπας της Ηπειρου και οχι αλβανος). Στο Κοσοβο εκλεβαν και ρημαζαν μονο, μεχρι να ερθει το ΝΑΤΟ τους πηγαιναν αιμα οι Σερβοι, μολις ηρθε το ΝΑΤΟ βγηκαν απο τις τρυπες τους και εκαναν περιπολιες ραμπο με τουφεκια ακομα λαδωμενα απο το κουτι.

   • Θεσσαλονικιός

    Αυτό το μπχαλοασκέρι ξέχασε τι έπαθε από τους Σέρβους και έχει την εντύπωση ότι μπορεί να τα βάλει με τον Ελληνικό ή τον Σερβικό στρατό …

    • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

     Διαβασε πιο κατω, ακουω για αλβανικη επιθετικοτητα και γελαω.

 • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

  Προσεξτε ομως τη σχιζοφρενεια της εποχής, Ρωσος ιερεας ραμπο εναντιον ουτσεκαδων με τους Ρώσους κολληταρια με τους Τουρκους που οι Τουρκοι ειναι κολληταρια των Αλβανών και τους εξοπλιζουν και οι Αλβανοι Κολληταρια των αμερικανων. ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΑΑ τραλαρα λαλα!

  • Jorge Melissa

   Θα έχουμε πολλές εναλλαγές τα προσεχή χρόνια….

  • Visitor

   Και μην ξεχνάς πως στην Συρία Τούρκοι και Ιρανοί εχθροί, Στο Κατάρ, Τούρκοι και Ιρανοί φιλαράκια. Όπως επίσης, στη Συρία πάλι Τούρκοι και Σαουδάραβες φιλαράκια, Στο Κατάρ Τούρκοι και Σαουδάραβες εχθροί.

   • Ετερόκλητες συμμαχίες με ημερομηνίες λήξεις νομίζω πολλές απο αυτές….κάθε μέτωπο έχει το δικό του υπόβαθρο.

  • Στα Βαλκάνια είναι δηλωμένη η θέση της Ρωσίας και πάγια πως υπερασπίζεται την ακεραιότητα των Σέρβων όμως…

  • Marios Giannakopoulos

   ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ…ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΣΟΝΤΕΣ ΤΟΣΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑΙΡΙ.

 • Θεσσαλονικιός

  Αυτό το οποίο δεν καταλαβαίνουν αυτά τα κρατίδια είναι το ότι όποιοι ανέβηκαν στο «Αμερικανικό άρμα», έδωσαν ό,τι είχαν να δώσουν και εν συνεχεία εγκαταλλείφθηκαν στην τύχη τους διαλυμμένα και οικονομικώς εξαρτημένα για δεκαετίες … ..

 • lion 77
 • lion 77

  Δειτε το βιντεο που ανεβασα.Κολαει τελεια με το θεμα.

  • Θεσσαλονικιός

   Ωραίο …

 • Με το μόνο που συμβάδισαν ποτέ τα σχέδια της δύσης ήταν ή καταστροφή των Βαλκανίων σε όλα τα μέτωπα με μοχλό.πιεσης τους τουρκόφιλος Αλβανούς, αλλά βρήκαν μπροστά τους την αρκούδα η οποία για μια ακόμα φορά τους υα χαλάει αυτά τα σχέδια, οι συμβολισμοί με τον Ρώσο ιερέα είναι προφανέστατοι…

  • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

   Για διαβασε πιο κατω στα σχολια μου ομως το μπαχαλο που υπάρχει και με την αρκουδα.

 • ταξιδευτής

  εγω λεω οτι η Σερβοι πρεπει ν αποφασισουν τελικα αν θα κατσουν κατω απτην ομπρελα της Ρωσιας
  ή αν θα συνεχισουν τις σκεψεις για ενταξη στην ΕΕ κ ΝΑΤΟ που εκαναν μεχρι προσφατα

  • Πιστεύω πως ήδη έχουν επιλέξει, στη δύση δεν τους περιμένει τίποτε περισσότερο απο την παγωμένη αγκαλιά των γερμανών, αυτών που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, οπότε η Ρωσία είναι γι’ αυτούς μονόδρομος αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ως ρεβάνς για τα γεγονότα του 1999 η επιλογή τους αυτή.

   • ταξιδευτής

    συμφωνω….αλλα θα ειναι η μονη «ρωσικη» χωρα στα βαλκανια με οτι συνεπαγεται αυτο…δε νομιζω να την αφησουν ησυχη ποτέ

    • Διαβάζω $$jews247$$

     Εκεί κάπου βρίσκεται το κύριο νόημα. Ή υποτάσσεσαι αυτοβούλως στη Δύση, τις ΗΠΑ και γενικά τη ΝΤΠ, σε βάζουν στο καλάθι τους και μέσω φυτευτών ελεγχόμενων κυβερνήσεων που ουσιαστικά σου επιβάλλουν, σε καταστρέφουν οικονομικά και κοινωνικά ή τους αντιστέκεσαι και δίνεις τις μάχες σου.

     • και οι Σέρβοι όπως όλοι γνωρίζουμε δίνουν μάχες, οι αμερικάνοι είναι στο τέλος που λακάνε!

    • μπορεί, αλλά θα είναι ισχυροποιημένη και τα σύνορα της εγγυημένα πάντως…και μάλλον στο τέλος θα επαναδιεκδικήσει το Κοσσυφοπέδιο που της ανήκει εξάλλου και θα το ενσωματώσει.

 • Dsnkara
  • Θεσσαλονικιός

 • Doctor

  Τι δουλεια εχουν οι ουτσεκαδς στην Σερβια,αλλα τελως παντων αν επελεξε η Μοσχα εναν ιερεα για να δειξει τις προθεσεις της αστα να πανε

 • Jorge Melissa

  Η κρίση των Όνων (Διδακτική Ιστορια)
  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/06/blog-post_669.html#more

 • A spartan woman

  Η εξωτερική πολιτική των κρατών υπαγορεύεται κυρίως από τα συμφέροντά τους. Παρ’ όλα αυτά, μεταξύ των λαών υπάρχουν πολιτιστικά στοιχεία, ( θρησκεία, ιστορία, γλώσσα κτλ) που άλλους λαούς τους ενώνουν και άλλους τους χωρίζουν.
  Η Ρωσία, όπως κάθε άλλη χώρα, ενεργεί με βάση τα συμφέροντά της, προσπαθώντας να διατηρήσει τα κεκτημένα της. Με τον τρόπο της όμως αυτό, βάζει φρένο στα σχέδια εκείνων των χωρών της Βαλκανικής, οι οποίες στο μέλλον ίσως αποτελέσουν απειλή για εμάς. Ας το εκμεταλλευτούν επιτέλους αυτό μια φορά οι εδώ κυβερνώντες.

  • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

   ΠΟΙΟΙ ΕΙΠΕΣ;

 • Βηρσαβεέ Μανιάτη

  Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν τη δημιουργία μεγάλης Αλβανίας για να μπορούν να ελέγχουν τις καταστάσεις στα Βαλκάνια. Εκείνο που φοβούνται όμως περισσότερο οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η ΕΕ είναι η δημιουργία ορθόδοξου τόξου. Αυτό θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα στη περιοχή και τα πράγματα θα γίνουν ανεξέλεγκτα και για αυτό θέλουν με κάθε τρόπο να αναθεωρηθεί το άρθρο 3 του Συντάγματος για να μην είναι επίσημη θρησκεία η ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία. Νομίζουν ότι με αυτά τα ημίμετρα θα εξορκίσουν το κακό. Ότι και να κάνουν όμως η ιστορία δεν αλλάζει. Το ορθόδοξο τόξο και η κάθοδος των Ρώσων στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο είναι νομοτέλεια και είναι νομοτέλεια διότι είναι σχέδιο Θεού. Βλέπεις μόνο ο Θεός δημιουργεί νομοτέλειες όχι ο Μαρξ

 • δντπμκ

  ΝΤΡΟΠΗ να γράφετε ψεύδη.
  https://02varvara.wordpress.com/2014/03/04/4-march-2014-a-tale-of-two-images-which-side-are-you-on/
  Από την Κριμαία είναι η φώτο.

  • pentapostagma

   Για το βιντεο μιλαμε. Η φωτο ειναι αντιπροσωπευτικη.

   • δντπμκ

    Το βίντεο είναι ταινία όμως. Εσείς το παρουσιάζετε σαν είδηση, σαν κάτι που έγινε χτες προχτές. Τεσπα.