Κομιστής του Ερντογάν ο Γιλντιρίμ: Έκδοση των «8» ή κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο το μήνυμα στην Αθήνα – Μπάτε σκύλοι αλέστε η Θράκη – Το προξενείο Κομοτηνής στήνει φιέστα υποδοχής του Τούρκου πρωθυπουργού

Δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2017, 9:05 πμ | Ανανέωση: Ιούνιος 19, 2017 στις 9:07 πμ

Ως κομιστής μηνυμάτων του Ρ.Τ. Ερντογάν έρχεται στην Αθήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και σε λίγη ώρα θα έχει συνάντηση (στις 10:30) με τον Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπολο και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το πρώτο θέμα που θα θέσει στον Έλληνα πρωθυπουργό ο κ. Γιλντιρίμ είναι η έκδοση των «8» Τούρκων στρατιωτικών. Θα ζητήσει να μεταφερθούν στην Τουρκία και να δικαστούν εκεί ως τρομοκράτες ή εγκληματίες, αφού πήραν μέρος στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 εναντίον του Τούρκου Προέδρου.

Ο ίδιος ο Ρ.Τ. Ερντογάν φρόντισε να προϊδεάσει για την ατζέντα του πρωθυπουργού της χώρας του κάνοντας επίθεση στην Ελλάδα, τη Γερμανία και το ΝΑΤΟ για υπόθαλψη εγκληματιών. «Βλέπουμε τον πραξικοπηματία αξιωματικό ή τον στρατηγό να διαφεύγει σε χώρες με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 στην Ελλάδα και ξέρετε τι μας λένε; «Αυτό το θέμα είναι της δικαιοσύνης. Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαιοσύνη»», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.


Θέτει ξεκάθαρα το θέμα έκδοσης των «8» Τούρκων στρατιωτικών που είχαν φθάσει στην Αλεξανδρούπολη αυτομολώντας με το ελικόπτερο Black Hawk, αλλά και δύο ακόμη, πιθανότατα αυτών που πέρασαν στην Ελλάδα μέσω του Έβρου αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι έχουν απογίνει, αν έχουν δικαστεί, αν κρατούνται ή έχουν μεταφερθεί σε άλλη χώρα.

Χαρακτήρισε μάλιστα την απάντηση της Ελλάδας περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης ως «ανοησία» και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει την έκδοση μίας διοικητικής πράξης και να τους εκδώσει για να δικαστούν στην Τουρκία ως «εγκληματίες». Προφανώς ο κ. Ερντογάν κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και νομίζει πώς και η Ελλάδα βρίσκεται σε «δικτατορικό» καθεστώς όπως η Τουρκία.

Πέραν του ζητήματος των «8» ο κ. Γιλντιρίμ θα συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα το Κυπριακό και είναι σχεδόν βέβαιο πώς η Τουρκία θα υποστηρίξει πώς στη νέα Διάσκεψη της Γενεύης η Αθήνα και η Λευκωσία δεν θα πρέπει να περιμένουν πολλά από την Άγκυρα. Αυτή θα εμμείνει στη συνέχιση του καθεστώτος της ασφάλειας και των εγγυήσεων ως έχει μέχρι σήμερα και βεβαίως αποκλείεται να δεχθεί απόσυρση των Κατοχικών στρατευμάτων.

Με λίγα λόγια η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κλίμα πώς αυτή που πρέπει να κάνει υποχωρήσεις είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά και όχι οι Τουρκοκύπριοι και αν η συνομιλίες στη Γενεύη εξελιχθούν σε «ναυάγιο» τότε την ευθύνη θα έχουν η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα.

«Θα ανοίξουν τα χαρτιά τους ενόψει της Συνόδου στη Γενεύη για το Κυπριακό», έγραψε η εφημερίδα Turkiye, ενώ το μεταναστευτικό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών όπως υποστηρίζει η ίδια εφημερίδα.

Από ελληνικής πλευράς ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και ότι αυτή η συμπεριφορά είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, αλλά μάλλον ισχύσει αυτό που λένε «στο κουφού την πόρτα χτύπα όσο θες…». Η Άγκυρα δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω στις αναθεωρητικές της βλέψεις και θα συνεχίσει να προκαλεί τόσο στο Αιγαίο όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ βλέποντας πώς στα ανατολικά σύνορα της η κατάσταση δεν είναι ευνοϊκή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η εν συνεχεία επίσκεψη του Μπιναλί Γιλντιρίμ στη Θράκη, όπου εκεί φαίνεται πώς προετοιμάζεται μια μεγάλη φιέστα προκειμένου ο Τούρκος πρωθυπουργός και το προξενείο της Κομοτηνής να θέσουν θέμα «τουρκικής μειονότητας» αντίς της μουσουλμανικής μειονότητας.

Πληροφορίες αναφέρουν πώς στο Ιφτάρ, το πρώτο γεύμα που ακολουθεί μετά την λήξη του Ραμαζανιού θα συμμετάσχουν περί του 5.000 μουσουλμάνους. Έχει υπάρχει γι’ αυτό μεγάλη κινητοποίηση από το Προξενείο της Κομοτηνής και ορισμένες άλλες πηγές κάνουν λόγο ακόμη και για… κόκκινα χαλιά που θα στρωθούν κατά την άφιξη του κ. Γιλντιρίμ.

Είναι προφανής ο στόχος της Τουρκίας στη Θράκη και ξεκάθαρος ο στόχος της προώθησης ενός ανεξάρτητου κράτους στην περιοχή. Είναι επίσης προφανής πώς η ελληνικές κυβερνήσεις φαίνεται να το έχουν χάσει το παιχνίδι. Αν δεν αναληφθεί εδώ και τώρα δράση τότε τα σχέδια της Τουρκίας για μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια θα «τρέξουν» πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι ήταν αναμενόμενο.

Πλέον κάθε φορά που έρχεται ένα Τούρκος αξιωματούχος στην Ελλάδα κάνει και μία στάση στη Θράκη προκειμένου να ξεδιπλώσει την προπαγάνδα του με το μανδύα μάλιστα της… ιδιωτικής επίσκεψης. Σημειώνεται ότι η πιο γνωστή επίσκεψη στη Θράκη ήταν αυτή του Ταγίπ Ερντογάν το Μάιο του 2004, ενώ το Δεκέμβριο του 2007 είχε μεταβεί στην περιοχή ο υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν το 2011, όπως και ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Ιδιωτικές επισκέψεις τα τελευταία χρόνια έχει κάνει η σύζυγος, αλλά και ο γιος του κ. Ερντογάν.

Κοινώς μπάτε σκύλοι αλέστε…

 • Θεσσαλονικιός

  Αίσχος !!!!

  • Ελληνας Ορθοδοξος

   ΑΞΙΟΣ Περικλαρα !

   • Θεσσαλονικιός

    Ευχαριστώ φιλαράκι, λίγο θα μείνω, φεύγω για το νοσοκομείο σε λίγο.

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  2ος !!!

  • Θεσσαλονικιός

   Μπράβο Γιάννηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη !!!

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ…

 • Βραδύνους ψηφοφόρος

  ΑΦΟΎ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΙΣΤΗΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!

 • squiglis σκετος

  Μας γλεντάνε σε όλα τα επίπεδα απο παντού. Απο το Βορρά μας επέβαλαν μνημονιάρα uber alles που θα πέσουν κορμιά μέχρι το 2060 και αλυτρωτικές τάσεις οι πάντες και απο ανατολικά έτοιμος να κάνει μπούκα ο τούρκος και να μας απαλλάξει απο τη μιζέρια μας.

 • squiglis σκετος

  Τυχαίο που έχουν ανοίξει όλα τα θέματα με τη 1η φορά αριστερά?
  Αιγαίο, Σκοπιανό, Κυπριακό, Θράκη…

  Μη ξυπνήσετε ένα πρωί και δείτε το μισό Αιγαίο γκρίζα ζώνη και την Ελλάδα να φτάνει μέχρι τη Λάρισα και να πανηγυρίζουν οι αριστεροί επειδή τους έκοψαν χρέος.

 • Δωριεύς

  Μιὰ ἀπορία. Καλὰ, τόσο σίγουρη εἶναι αὐτὴ ἡ «κυβέρνηση» ὅτι δὲν ἔχει κανένα πολιτικὸ κόστος μὲ τὸ νὰ δέχεται νὰ συζητήσει θέματα ποὺ ἅπτονται τῆς κυριαρχίας μας ὡς Ἔθνους ; Φαίνεται ὅτι οἱ μόνοι Ἕλληνες εἶναι οἱ γράφοντες σὲ μερικὰ sites…

  • nikos(1)

   την παραχώρησαν …επισήμως ως το …2115!
   οπότες …χέστηκαν !! τα εβρά να πέφτουν!

  • οι τελευταιες μετρησεις λεν οτι οι Ελληνες ειναι περιπου 2.000.000
   συμπιπτει και με αλλες εκτιμησεις.
   επιασε κορυφη το νουμερο.

 • squiglis σκετος

  Βασικά σκέφτηκε κουτοπόνηρα ο μέσος Ελληνας ψηφοφόρος στις τελευταίες εκλογές και θα το πληρώσει πολύ ακριβά μέχρι να φύγουν οι κατσαπλιάδες που μας έχουν κάτσει στο σβέρκο. Από το 2016 είναι μειοψηφία κι όμως κυβερνούν σαν να μη τρέχει τίποτα και πανηγυρίζουν σαν ημίτρελοι για κάθε νέα μέτρα που περνάνε και φορτώνουν στο κακομοίρη λαουτζίκο που εμπιστεύτηκε τους κατσαπλιάδες καταληψίες της ΚΝΕ για να τον σώσουν.

  • 2 δεκαετιες ειναι τωρα που κυβερνα η μειοψηφια και παλι μεσω συγκεκαλλυμενης «βιας και νοθειας» απο νομους και προπαγανδα τουλαχιστον.

 • © Proud to be Greek

  Η Αθήνα είναι το τυπικό μέρος του ταξιδιού στην Θράκη.
  Σαν να βλέπω τις κοινές δηλώσεις:
  «Ελλάδα και τουρκία είμαστε δύο χωρες σύμμαχοι που εργαζόμαστε για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή» κτλ κτλ
  και απο ουσία τίποτα.
  Αν οι ελληνες αξιωματούχοι ηθελαν να ταξιδέψουν σε ελληνική μειονότητα – μακρύ χέρι, παίζει και να μην τους άφηναν οι τούρκοι
  «για λόγους ασφαλείας» να την επισκεφθούν, κάτι που τωρα τελευταία το συνηθίζουν πολύ.
  Οι δικοί μας είναι απελπιστικά καλοκάγαθοι, όπως και αυτοί που ΔΕΝ τους τηλεφώνησαν για να τους προτρέψουν να αρνηθούν.

  • squiglis σκετος

   αδύναμοι κακομοίρηδες κατσαπλιάδες είναι που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να φορτώνουν νέα μέτρα για να κρατήσουν τις καρέκλες τους και να πανηγυρίζουν σαν παλαβοί που τους μαμισαν τη γυναίκα.

   • Δωριεύς

    Λοιπὸν γιὰ νὰ λέμε τὰ σῦκα σῦκα κλπ.
    ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟ-ΠΡΟ-ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΟΠΡΙΕΣ, ΘΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ , ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ…

   • © Proud to be Greek

    Την γυναίκα τη μαμάνε (οι γερμανοί & το ΔΝΤ) με μέτρα – μέτρα – μέτρα απο το 2010, και οχι απο το 2015.
    Απο την πολύ αντικειμενικότητα κάτι «σου διέφυγε».

 • nikos(1)

  κοιτάχτε το τουρκάκι! το βλέπεις και θες να το κάμεις γούτσου-γούτσου!
  το ισλάμ είναι θρησκεία αγκάπης …βρεεεε!!

  πάντως μετά το σημερινό …I’m totally shocked!

  • Δωριεύς

   Νικολάκη μου, μὲ τὸσα ποὺ ἔχουμε δεῖ καὶ ὑποστεῖ, ἀδελφέ μου, δὲν νομίζω ὅτι ὑπάρχει τίποτε πλέον ποὺ νὰ μᾶς ταράσσει…

   • nikos(1)

    αληθώς!

 • nikos(1)

  U.S. President
  Donald Trump is sending two top aides to Jerusalem and Ramallah this
  week to discuss potential next steps in his bid to restart
  Israeli-Palestinian peace talks, a White House official said on Sunday.

  στέλνει το ..σογαμπρο της καρντιάς μας!!

 • squiglis σκετος

  Ηρθε να επισκεφτεί το μεσιτικό γραφείο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Α.Ε. αφού έμαθε ότι για 5-6 δις το γραφείο που αποτελειται απο αγραβάτωτους κατσαπλιάδες πουλάει τα πάντα.

  • nikos(1)

   η Μεγίστη και τα πετρέλια ..πόσο κοστολογούνται??
   φαντάσου τη «νόμιμη| προμήθεια του 2%!!

   • squiglis σκετος

    Μόνο για να πουλήσουν οι συριζανελ ΑΕ και να αγοράσει αυτός σε τιμή κόστους μπορεί να έρχεται. Τι άλλο να διαπραγματευτεί ο σκυμμένος στα 4 κατσαπλιάς και η παρέα του από ημίτρελους που πανηγυρίζουν επειδή φέρανε μνημόνιο-μηχανή του κιμά μέχρι το 2060?

 • Doctor

  Ακυρωστε την επισκεψη,τιποτα καλο δεν προκειται να βγει,οσο συζητας μαζι τους τοσο χειροτερα ερχονται

  • nikos(1)

   Μακεδονία του βαρδάρη!!

   Καλημέρα ντοντόρε!

   • Doctor

    Καλημερα Νικολα, οταν τα ξεπουλησει ολα ο αβαπτιστος τοτε θα φυγει

 • squiglis σκετος

  Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη, το έλυσε το θέμα ο κατσαπλιάς εκεί που όλοι οι άλλοι ήταν χαζοί/μλκες τόσα χρόνια και δεν δεχόταν τη χρήση του όρου Μακεδονία. Πως κάνετε έτσι μωρέ για ένα όνομα.

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΜΑΧΗ ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΧΗΣ…
  ΖΗΤΩ Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.

  • Δωριεύς

   ΖΗΤΩ…

   • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

    ΕΤΣΙ…
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ.

    • Δωριεύς

     Ἐξωτερικοὺς καὶ ἐσωτερικοὺς, ἀδελφέ μου.

 • Jorge Melissa

  Η φαντασίωση του ελεύθερου κι ωραίου τσιγγάνου

  Ο μέσος αριστερός είναι ένα φοβισμένο ανθρωπάκι, γιομάτο συμπλέγματα, φθόνο και ανασφάλεια.
  Βολεμένος κατά κανόνα στο δημόσιο, εγκλωβισμένος συνήθως σε έναν νεκρό και αδιέξοδο γάμο, διάγει μία ακύμαντη και μίζερη ζωή, από την οποία ο μόνος τρόπος του να δραπετεύσει, είναι η φαντασίωση.
  Όντας πολύ δειλός και πολύ ανασφαλής, για να τολμήσει τις μεγάλες ανατροπές στη δική του ζωή, τις «οραματίζεται» σε μαζική κλίμακα, κάμοντας παντιέρα του, το «να αλλάξει τον κόσμο» ενώ είναι ανίκανος να αλλάξει έστω και την αφόρητη συζυγική του πλήξη.http://panusis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_18.html

  • Δωριεύς

   Καλημέρα Γεώργιε, ἀδελφέ…

   • Jorge Melissa

    Καλημέρα λυκόπουλο…. Είσαι καλά?

    • Δωριεύς

     Δόξα τῷ Θεῷ. Εὐχαριστῶ.

     • © Proud to be Greek

      ΑΑΑΑΑΑΑΑψου!!!
      (την την ηθελα την βεράντα πρωινίατικα???)

 • nikos(1)

  γιατί νομίζετε ότι «σκοτώνονται» να μας σώσουν οι ..πολιτικάντηδες!!??

  υπάρχει …μάσα ! μιζούλες , προσφυγκικό,εβρόπη!!…παρελάσεις , πανηγύρια , Βρυξέλλες!!

  τα πάντα όλα!

 • Διγενης ακριτας

  Καλο ειναι να μιλας. Δεν ειναι κακο. Που βρισκονται οι συζητησεις? Ειναι περα απο καθε φαντασια, Καλημεαρα σας.

  • © Proud to be Greek

   Ποιές συζητήσεις?? Με ποιούς?? Με τους φαταούλες που ερμηνεύουν τα πάντα όπως τους βολεύει??

   • Διγενης ακριτας

    Καλα ειναι να μιλας.

  • Δωριεύς

   Ρὲ Διγενῆ. Ρὲ Διγενῆ. Φαντὰζομαι τὸν Διγενῆ νὰ διαπραγματεύεται Ἐθνικὰ θέματα καὶ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ. Ἄν ἔρχεται τὸ μογγόλι γιὰ νὰ διαπραγματευτοῦμε τὸν Πόντο ἤ τὴν παράδοση τῆς Πόλης, Σμύρνης, Ἐφέσσου κλπ. Καλῶς. Ἀλλοιῶς…Ὄξω ἀπὸ τὸ μαντρὶ λοῦγκρα…Καλημέρα ἀδελφέ…

   • Διγενης ακριτας

    Καλημερα αδελφε,

   • Διγενης ακριτας

    Η διπλωματια εχει ενα κοστος.

    • Δωριεύς

     Διπλωματία ἀπὸ τὰ σημερινὰ προδοτικὰ κτήνη ; Μὴν μὲ τρελλαίνεις…

     • Διγενης ακριτας

      Οπιοα υπαρχει.

   • Dsnkara

    Δωριεύς αν πας εσυ για να μιλησεις ουτε οι ελληνες θα σε καταλαβουν … αστω καλύτερα ποιο πολλες πιθανότητες εχουμε με το Διγενη

    • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

     Αν αναφέρεσαι σε «έλληνες» στα δικά σου πρότυπα, λογικό θα είναι να μην τον καταλάβουν. Γράφει ορθά, σε πολυτονικό και έχει εθνικόφρωνα λόγο. Είναι (τουλάχιστον) αξιολύπητο το να θεωρείς αποτυχημένη την γραφή που χρησιμοποιεί ο Δωριεύς και η οποία τιμά την ελληνική γλώσσα, το πνεύμα και την ιστορία μας. Προφανώς για σένα ο Παπαδιαμάντης, ο Ελύτης, ο Ρίτσος επίσης δεν μιλάνε ελληνικά! Το να υπερηφανεύεσαι για τις φτωχές γραμματικές σου γνώσεις είναι απλά θλιβερό και ενδεικτικό της καταστροφής που έχουν προκαλέσει στην παιδεία όλοι οι εθνομηδενιστές πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων και των νουδούλων. Απλούστευση της γλώσσας=φτωχοποίηση=αδυναμία σκέψεως. Εάν αυτό είναι που επιθυμείς και θεωρείς ιδανικό, μην ανησυχείς…το έχεις φτάσει!

     «Τὸ γλωσσικὸ ζήτημα θὰ ταλαιπωρεῖ ἐπὶ μακρὸν τὴν ἑλληνικὴ κοινωνία, διότι τοῦτο ἀπέκτησε ἰδεολογικὲς σκληρύνσεις. Ἡ καθιέρωση λ.χ. τοῦ μονοτονικοῦ συστήματος γραφῆς ὀφείλεται στὴν πολιτικὴ ἰδεολογία καὶ ὄχι στὴν ἐπιστημονικὴ ἐπιχειρηματολογία. Προστατευμένη ἡ κομματικὴ δημοτική, ἡ ὁποία διαδόθηκε ἀστραπιαίως, ἀσυδότησε σὲ βάρβαρους νεολογισμοὺς καὶ σὲ ἀνατριχιαστικὲς δημοτικοποιήσεις ἀκόμη καὶ ἁπλῶν λόγιων λέξεων».
     http://www.polytoniko.org/malevitsis2.php?newlang=el

     Προτιμώ να ακολουθήσω τις προτροπές ανθρώπων του πνεύματος (και φυσικά δεν αναφέρομαι στους σημερινούς μη-πνευματικούς αλλά πολιτικά ξεπουλημένους ανθρώπους των «γραμμάτων») που ξέρουν τί θα πει ελληνική γλώσσα και αναγνωρίζουν το μεγαλείο της:
     http://www.polytoniko.org/apofth.php?newlang=el&font=Palatino+Linotype&right=no

     «Τὸ πολυτονικὸ εἶναι ἄσκηση νοός. Πέρ᾿ ἀπὸ αὐτό, εἶναι στοιχεῖο παραδοσιακό, αἰσθητικό. Τὰ πνεύματα καὶ οἱ τόνοι εἶναι ὅ,τι ὁ γλυπτικὸς διάκοσμος σὲ ἀρχαῖο ἀρχιτεκτόνημα. Ὁ ᾽Ελύτης στὸ τελευταῖο βιβλίο του λέει πὼς οἱ ἑλληνικὲς λέξεις μὲ τοὺς τόνους καὶ τὰ πνεύματα, δίνουν τὴν αἴσθηση τοῦ γεωγραφικοῦ ἑλληνικοῦ χώρου. Θυμίζουν τὰ βουνά, τοὺς κόλπους, τὴ θάλασσα, τὸν οὐρανὸ τῆς πατρίδας μας» («…Ἡ πολυαιώνια παρουσία τοῦ ἑλληνισμοῦ πάνω στὰ δῶθε ἢ ἐκεῖθε τοῦ Αἰγαίου χώματα ἔφτασε νὰ καθιερώσει μιὰν ὀρθογραφία ὅπου τὸ κάθε ὠμέγα, τὸ κάθε ὕψιλον, ἡ κάθε ὀξεῖα, ἡ κάθε ὑπογεγραμμένη δὲν εἶναι παρὰ ἕνας κολπίσκος, μιὰ κατωφέρεια, μιὰ κάθετη βράχου πάνω σὲ μιὰ καμπύλη πρύμνας πλεούμενου, κυματιστοὶ ἀμπελῶνες, ὑπέρθυρα ἐκκλησιῶν, ἀσπράκια ἢ κοκκινάκια, ἐδῶ ἢ ἐκεῖ, ἀπὸ περιστεριῶνες καὶ γλάστρες μὲ γεράνια.» Απόσπασμα ἀπὸ τὸ μικρὸ βιβλίο τοῦ Ἐλύτη «Τὰ δημόσια καὶ τὰ ἰδιωτικά»).

     Θα κλείσω με την επισήμανση των ορθογραφικών σου λαθών…»έλληνα», που γράφεις τόσο «σωστά» στην δημοτική ώστε κάνεις παρατήρηση σε άλλους:

     Δωριεύ (κλητική)
     Έλληνες (κεφαλαίο έψιλον)
     άστο
     καλύτερα
     πιο
     πολλές

     Περαστικά σου!

     • georgekaps

      Λοιπόν αδερφή, δε θα’ θελα να τα βάλω μαζί σου, με τίποτα!!!

     • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

      Χαχαχα…καλησπέρα αδελφέ Γεώργιε! Δεν άντεξα να μην απαντήσω στο εμπαθέστατο και άδικο σχόλιό του προς τον Δωριέα. Μακάρι να ήταν όλοι σαν εσένα στην θέρμη της ψυχής για Ορθοδοξία και Ελλάδα. Να’σαι καλά, αγαπητέ!

    • Δωριεύς

     Γιατὶ τὸ λὲς αὐτὸ ; Δὲν μιλῶ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ; Ἄσε ποὺ ὁ ἀδελφὸς Διγενῆς συμφωνεῖ, ἐν πολλοῖς, μαζί μου…

     • Dsnkara

      νεοελληνικα οχι

     • Δωριεύς

      Κάποια στιγμή, ἄν θέλεις, νὰ συζητήσουμε χωρὶς ἀντεγκλήσεις καὶ θὰ δοῦμε ποιὸς ἔχει δίκιο….

     • Dsnkara

      Στην ΝΔ έχουμε βγάλει κολυμπήθρα … Οταν ξανα βαφτιστής μπλε και επιστρέψει στο δρομο των μπλε τοτε θα μπορούμε να μιλήσουμε χωρίς αντεγκλήσεις

     • Δωριεύς

      Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα !!! Ἐγὼ νὰ ἐπιστρέψω στὸ προδοτικὸ κόμμα…Ρὲ δὲν μοῦ βγαίνουν τὰ μάτια, καλλίτερα….Ἀμετανόητε προσκυνητὴ δωσιλόγων προδοτῶν…ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ….Ἐκτὸς καὶ τὰ πιάνεις, ὁπότε δικαιολογεῖσαι γιατὶ μόνον συμφεροντολόγοι ἀκολουθοῦν τὸ προδοτικὸ ἀνθελληνικὸ ἀπόκομμα….Ἀλήθεια, νὰ σᾶς ζήσει, μεταξὺ τῶν ἄλλων, καὶ ὁ Βενιζέλος….Χαχαχαχαχαχαχαχα !!!

     • Dsnkara

      Ελα εσυ και θα βαλω οξύ αντι για νερο

 • nikos(1)

  The mayor of London, Sadiq Khan, said extra
  police had been deployed to reassure communities, especially those
  observing Ramadan, describing the attack as «an assault on all our
  shared values of tolerance, freedom and respect».

  θέλω να τραβήξω τους βοστρίχους μου!!….I’m totally shocked!

  • Doctor

   Και τι θα ακουσουμε ακομα

 • squiglis σκετος

  το σάπιο και βαθύ κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ που το έχει πάρει όλο στο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά να καταστρέψει τη χώρα παρά να την αφήσει να αλλάξει.

 • nikos(1)

  και για όσους απορούν για την επίσκεπση του …τουρκακίου!

  Θα θέσει θάμα αναθεωρήσης της …συνθήκης της Λωζάνης!!
  και το βραδάκι στη …Κομοτηνή θα μιλήσει για την …τουρκικη μειονότητα της Θράκης!!

  ολα καλά!! …α! θα μας βάλει και χέρι γιατί δε θέμε τα σκόπια στο ΝΑΤΟ !!

 • nikos(1)

  η πρώτη …επίσημη κατάριπση …απο …..αερομαχία!!!!

  A U.S. warplane shot
  down a Syrian army jet on Sunday in the southern Raqqa countryside,
  with Washington saying the jet had dropped bombs near U.S.-backed forces
  and Damascus saying the plane was downed while flying a mission against
  Islamic State militants.

 • Walle-e

  Οποτε διαβαζω για τις αμπελοσοφιες του Ερτογαν,εχω κατι φαγουρες στα χαμηλα,αλλο πραγμα.Ευτυχως που εχω γειτονισσα Μουσουλμανα και κανει καλο καφε.

  • Walle-e

   Συγνωμη τουρκαλα εννοουσα και οχι μουσουλμανα που εγραψα κατα λαθος.

 • Jorge Melissa

  ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

  1. Μέ τό παρόν μήνυμα διαμαρτυρόμαστε ἐντονώτατα γιά τό συγχυτικό περιεχόμενο τῶν δημοσιευθέντων φακέλων τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν γιά ὅλες τίς τάξεις.
  2. Δηλώνουμε ὅτι δέν ἀποδεχόμαστε τετελεσμένα εἰς τά τῆς πίστεως καί μάλιστα διά φακέλων καί ὑπουργικῶν ἀποφάσεων.
  3. Ζητοῦμε ἀπό τήν Ἱεραρχία τήν κατηγορηματική ἀπόρριψη αὐτῶν τῶν φακέλων ὡς ὑλικό διδασκαλίας τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν καί τήν ἀπόρριψη τῆς σχετιστικῆς – διαθρησκειακῆς – μεθοδολογίας τοῦ νέου προγράμματος σπουδῶν γιά τά Θρησκευτικά.

 • Jorge Melissa

  Αγρυπνία στην Θεσσαλονίκη κόντρα στις σοδομικές γιορτές ανωμαλίας
  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/06/blog-post_599.html#more

  • nikos(1)

   κανα ευχέλαιο να κάμουν!

 • nikos(1)

  ρε …Νούδουλοι ..το ..Κουλίς γιατί βλέπει το ..Βέμπερ σήμερις??

  • Dsnkara

   Βεμπερ?

   • nikos(1)

    ο πρόεδρος των …Λαικών κομμάτων …τσι εβρόπης!

    • Dsnkara

     Ετσι φιλε, ειμαστε η επομενη κυνερνηση ,

 • Dsnkara
 • Jorge Melissa

  http://sinomosiologos.blogspot.gr/2017/06/blog-post_981.html
  Το μυστικό γραφείο του Β.Πούτιν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα

 • Jorge Melissa