Η ΠΓΔΜ θα μετανομαστεί: Αυτά τα ονόματα ρίχνουν οι Σκοπιανοί στο τραπέζι!

Δημοσίευση: 14 Ιουνίου 2017, 10:49 πμ | Ανανέωση: Ιούνιος 14, 2017 στις 11:36 μμ

«Και όμως η ΠΓΔΜ θα μετονομαστεί» είναι ο τίτλος άρθρου στην Tageszeitung του Βερολίνου, το οποίο αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την παλιά διαμάχη Αθήνας και Σκοπίων για την oνομασία. Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είναι προφανώς πρόθυμη να επιλύσει τη διαμάχη που υποβόσκει εδώ και πάνω από 20 χρόνια με την Ελλάδα, σημειώνει η TAZ.

«Στον πυρήνα της διαμάχης βρίσκεται το αν η λεγόμενη «Mακεδονία» θα πρέπει να συνεχίσει να αποκαλείται έτσι. Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο, η Αθήνα έχει μπλοκάρει κάθε προσπάθεια της ΠΓΔΜ να γίνει μέλος της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα φοβόταν ότι μια χώρα με το όνομα «Mακεδονία» θα ήγειρε εδαφικές αξιώσεις για την ελληνική Μακεδονία στη βόρεια Ελλάδα», σημειώνει η εφημερίδα.

Αυτές τις μέρες νέες επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη, αναφέρει η TAZ, επικαλούμενη και το δημοσίευμα των Financial Times που πρώτο ανακίνησε το ζήτημα τη Δευτέρα. Στις Βρυξέλλες o υπ. Εξ. της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ κάνει μια νέα προσπάθεια για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία «βλέπει λόγους για να είναι αισιόδοξη», αφού στο μεταξύ η κυβέρνηση Γκρουέφσκι έχει χάσει την εξουσία.


«Μένει πλέον να δούμε ποιο θα είναι το όνομα της χώρας αυτής με τα 2,1 εκατομμύρια κατοίκους. Το γερμανικό υπ. Εξωτερικών κάνει λόγο για Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ χρησιμοποιούν το ακρωνύμιο FYROM. Kαι τα δύο περιέχουν τον όρο ‘Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία’».

Κι άλλες επιλογές είναι ανοιχτές, όπως «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», αναφέρει η TAZ σημειώνοντας όμως ότι «εκπρόσωποι από την Ελλάδα προειδοποιούν για τον κίνδυνο υπερβολικής βιασύνης». Από την πλευρά του ο υπ. Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την TAZ, εμφανίζεται αισιόδοξος για πιθανή συμφωνία εντός των επόμενων δώδεκα μηνών.

Στο παρελθόν πάντως, είχαν ακουστεί τα ονόματα Σλαβομακεδονία αλλά και Βαρδάσκα.

Η Ελληνική πλευρά πάντως, τότε αλλά και σήμερα διαφωνούσε με την οποιαδήποτε της λέξεως Μακεδονία ειδικά με το Ανω Μακεδονία ή Νέα Μακεδονία, ή Βόρεια Μακεδονία διότι αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για προπαγανδιστικές και υποτιθέμενες αλυτρωτικές εκδηλώσεις κατά της χώρας μας.

Πάντως, οι σημερινοί κάτοικοι της ΠΓΔΜ εάν δεν θέλουν να παραδεχούν ότι είναι Σλάβοι και θέλουν να πιστεύουν ότι προέρχονται από τους αρχαίους χρόνους οιπρόγονοί τους,τότε, θα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ των ονομάτων Δάρδανοι,ή Γαλάβριοι, ή Σκορδίσκοι,ή Ορβίηλιοι, όπως αναφέρονται οι κάτοικοι της περιοχής αυτής στον Στράβωνα και τον Αρριανό.

Εξάλλου όταν ιδρύθηκε το κράτος της Γιουγκοσλαβίας (βασίλειο) το 1929, η περιοχή ονομαζόταν επαρχία ( «Μπανόβινα») του Βαρδάρη.

«Πότε, αν όχι τώρα;»

Στην ίδια εφημερίδα διαβάζουμε σχόλιο σχετικά με το ίδιο θέμα. Μετά από δύο και πλέον δεκαετίες «τα σημεία των καιρών φαίνονται και πάλι ευνοϊκά για μια επίλυση μιας παράλογης διαμάχης», που μαίνεται μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων ήδη από την εποχή της διάλυσης της π. Γιουγκοσλαβίας.

Το σχόλιο υπενθυμίζει ευσύνοπτα το ιστορικό της διαμάχης, τους φόβους της Αθήνας για εδαφικές αξιώσεις εκ μέρους των Σκοπίων αλλά και την στάση εκατό και πλέον άλλων χωρών που δεν συμμερίζονταν τους ελληνικούς φόβους και αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία».

Όπως επισημαίνεται στο σχόλιο «Θαρραλέοι πολιτικοί έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να επιλύσουν το ζήτημα», ωστόσο η προσπάθεια συμβιβασμού του 1992 με επικεφαλής τον τότε ευρωπαίο διαμεσολαβητή Πινέιρο απέτυχε «την τελευταία στιγμή», εξαιτίας της αποδυνάμωσης στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει το σχόλιο «τα τελευταία χρόνια τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί: Όχι πια η κυβέρνηση της Αθήνας αλλά το καθεστώς Γκρουέφσκι στα Σκόπια απέρριπτε κάθε συμβιβασμό. Σήμερα πια φυσάει νέος αέρας. Η ευκαιρία είναι εδώ.» Και οι δύο χώρες γνωρίζουν μάλλον ότι εξαρτώνται η μια από την άλλη και για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να περιμένουν άλλα 25 χρόνια για μια λύση, σημειώνει το σχόλιο.

O νέος υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ δήλωσε πως έχει κάποιες ιδέες για τους τρόπους και τις διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ. .

Ο κύριος Ντιμιτρόφ πάντως πρόσθεσε ότι δεν θα ήταν σοφό από την πλευρά του να ανοίξει τα χαρτιά του πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.

Παράλληλα, μιλώντας στον Σκάι, έκανε λόγο για δημιουργία μιας αξιοπρεπούς φιλικής σχέσης μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, προσθέτοντας ότι δεν είναι υπέρ των αγαλμάτων, αναφερόμενος στην τοποθέτηση, από τις κυβερνήσεις Γκρουέφσκι, ανδριάντων ιστορικών προσωπικοτήτων όπως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος. «Αν έχουμε ένα μέλλον, είναι ένα κοινό, ευρωπαϊκό μέλλον», είπε και πρόσθεσε πως θα ήθελε τα δικά του παιδιά να θεωρούν ότι στην Ελλάδα έχουν φίλους, υπογραμμίζοντας: «Είμαστε στην αίθουσα αναμονής πολλά χρόνια. Το πεπρωμένο μας είναι η Ευρώπη. Θα θέλαμε να είμαστε μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

 • Θεσσαλονικιός

  Μόνο μην μας δουλέψουν πάλι …

  • PatmosI

   Το μόνο σίγουρο.

  • Bmw m5

   Για εκει παει.

 • Stratis

  Να γίνουν επαρχία της Ελλάδος , να δηλώσουν Έλληνες και να ονομαστεί αυτή η επαρχία , Βόρειος ή Άνω Μακεδονία . Τότε και μόνον τότε .

  • Alexander the Greatest

   Και ποιός σου είπε ότι έχουμε το παραμικρό κοινό με τους γυφτοσκοπιανούς, ή ότι η ανάμιξη αυτή θα μας κάνει καλό, ή ότι εν τέλει μας λείπει κάτι τόσο πολύ που το έχουν αυτοί και θα πρέπει οπωσδήποτε να τους αφομοιώσουμε για να επωφεληθούμε;

   • Stratis

    Έχουμε Ελληνικά εδάφη σκλαβωμένα από το 1912 και Έλληνες εγκαταλειμένους στην μοίρα τους.

 • ταξιδευτής

  φεέτααααα…αυτοι βιαζονται….εμεις οχι…..ας το τραβηξουμε οσο παει…
  ..ουτε ιχνος της λεξης «Μακεδονιας» στην ονομασια

  • Θεσσαλονικιός

   Και με σαφή όρο ότι δεν θα αλλάξουν πάλι την ονομασία όταν μπουν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ …

 • Alexander the Greatest

  Βαρντάρσκα, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Οι ίδιοι οι χάρτες τους το λένε, δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε.

 • Doctor

  Μια χωρα μαιμου,με τους κατοικους μαιμου,που ενω ολοι ξερουν ποτε ηρθαν οι Σλαβοι στα Βαλκανια επιμενουν να λενε οτι ειναι απογονοι του Μ. Αλεξανδρου,καμια υποχωρηση,ας τους εκει στην πιεση με τους Αλβανους να βαλουν μυαλο

  • Rogue Trooper

   Οι ΗΠΑ μας ζητάνε ανταλλάγματα για το ψευτοκρατίδιό τους εκβιάζοντας απροκάλυπτα για τα ενεργειακά!

 • nikos(1)

  Vardarska or Balkanska!!

  • Γιώργος fs.
  • Aναξ

   Eγω θα ελεγα να μην υπαρχει ουτε Σλαβικος η Τουρκικος προσδιορισμος στο ονομα τους, ουτε το ονομα Μακεδονια.
   Αλλα οτιδηποτε αλλο.

   Εχω προτεινει το (ονομα Μυσια – Moesia Superior , αν και προτιμω το) ΓραικοΜυσια = GRAECOMOESIA

   Πιστευω οτι το τελευταιο συμφρρει τα Ελληνικα συμφεροντα, αλλα υπο μια βασικη προυποθεη, ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΑΝΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ των 200 χιλιαδων Ελληνικης συνειδησεως κατοικων εκει. Αφου γινει αυτο προχωραμε στο οτι στο συνταγμα τους δεν θα υπαρχουν αλυτρωτικες προς εμας βλεψεις.

   Παμε τωρα στο ΓραικοΜυσια = GRAECOMOESIA

   Για ποιο λογο>

   Αποκοπτει αυτους απο το ονομα Μακεδονια.
   Δεν αποκοπτει αυτους απο την αρχαια εποχη (προ της καθοδου των Σλαυων), αλλα χρησιμοποιητε ενα ονομα που στη δικη μας χρηση εξακολουθουσαμε να το χρησιμοποιουμε το μεσαιωνα.
   Οποτε υπ αυτους τους ορους ικανοποιει και την δικη τους συνθηκη να συνδονται με αρχαιοτερα φυλα, πριν την καθοδο των Σλαυων (Μυσοι)ενω με το προθεμα Γραικο ικανοποιειται και η συνδεση του με εμας, αφου ενα μερος τους ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, και τα νοτια εδαφη τους ηταν και ειναι κατοικια Ελληνων.

   (τα παρακατω τα εχω ξαναγραψει)

   Greek + Moesia

   Διοτι μεγαλο μερος της χωρας αντιστοιχει στη Μυσια, ενω παραλληλα υπαρχουν 200000 με Ελληνικη συνειδηση στις νοτιες περιοχες, και επισης διοτι καποιες νοτιες περιοχες οπως της Πελαγονιας ηταν ανεκαθεν Ελληνικα εδαφη. Αρα εχομε συστατικα Ελληνικα και τον ορο Μυσια.

   Ο ορος GRECOMOESIA αυτος ανταποκρινεται στα εθνικα μας συμφεροντα, εφοσον δεχθουν τον ορο στο Συνταγμα τους, και οχι απλα ως ονομασια εισδοχης στο Νατο, και εφοσον αναγνωρισουν και την Ελληνικη μειονοτητα.

   Παραλληλα τα αγαλματα κλπ που αναπαριστουν τον Μ. Αλεξανδρο, κτηρια με αρχαιοελληνικη αρχιτεκτονικη κλπ θα μπορουσαν να παραμεινουν, αφου πλεον θα ειναι κομματι πολιτισμικο της αναγνωρισμενης Ελληνικης μειονοτητας.

   ————————

   Δειτε οσο αφορα την Μυσια – Moesia
   In ancient geographical sources, Moesia was bounded to the south by the Haemus (Balkans) and Scardus (Šar) mountains, to the west by the Drinus (Drina) river, on the north by the Donaris (Danube) and on the east by the Euxine (Black Sea).
   The region was inhabited chiefly by Thracians, Dacians (Thraco-Dacians), Illyrian and Thraco-Illyrian peoples. The name of the region comes from Moesi, Thraco-Dacian peoples who lived there before the Roman conquest.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Moesia

   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ee/Moesia_Superior_SPQR.png
   Moesia Superior (highlighted). (χαρτης)

   —————

   Περι των Σλαυοφωνων κατοικων, καταγωγη και συμπεριφορα.

   Ο Νικηφορος Γρηγορας γυρω στα 1326, αποτελει μελος διπλωματικης αποστολης του κρατους μας, ο οποιος κατευθυνεται απο τις Σερρες προς την πολη των Σκοπιων (η οποια ειναι υπο Σερβικη κυριαρχια αυτη την εποχη). Η διπλωματικη αποστολη περνα μεσα απο την κοιλαδα του Στρυμονος, αλλα την βρισκει καταιγιδα και την νυκτα συναντουν καποιους, αρχικα τους νομιζουν για ληστες, αλλα ειναι Σλαυοφωνοι φυλακες των δρομων, οι οποιοι τελικα τους οδηγουν στην πολη τους τη Στρουμνιτζα. Το ενδιαφερων εχει οτι περιγραφει την καταγωγη τους, οτι ζουν απο παλαια αναμικτοι με τους δικους μας πληθυσμους.

   Ο Νικηφορος Γρηγορας περιγραφει τους κατοικους ως απογονους Μυσων (με τον ορο Μυσοι την περιοδο αυτοι αποκαλουνται γενικα οι Σλαβογενεις, και καποτε και οι Βουλγαροι, ομως δεδομενου οτι σε αλλα σημεια του κειμενου οι Βουλγαροι αποκαλουνται ξεκαθαρα Βουλγαροι, ο ορος Μυσοι μας δινει μια διαφοροποιηση απο τους βουλγαρους, ενω στο κειμενο 1. οριζει οτι αυτοι οι απογονοι μυσων ειναι φιλικοι προς εμας, οι »Μυσοι» δηλαδη οι Σλαβοφωνοι, και 2. ξεκαθαριζει οτι ειναι μικτοι φυλετικα ανακτευομενοι ανεκαθεν με εμας.

   Υπηρχαν στην διπλωματικη αποστολη που γνωριζαν καποια στοιχεια της γλωσσας των »Μυσων» αυτων), η πορεια της διπλωματικης αποστολη που μετειχε ο Γρηγορας κατευθυνοταν απο τις Σερρες προς τα Σκοπια, περνοντας απο τον Στρυμονα ποταμο, η δε πρωτη πολη των ‘Μυσων’ αυτων ηταν η Στρούμμιτζα. https://el.wikipedia.org/wiki/Στρώμνιτσα

   »… Οὐκοῦν ἀλλ’ ἐν τούτοις ὄντων ἡμῶν ἐξαίφνης ἀνίστανταί τινες ἄνδρες τῶν ἐκεῖσε πετρῶν καὶ φαράγγων μελαίνας ἐσθῆτάς τινας περικείμενοι, αἵ εἰσιν ἐξ ἐρίων καὶ κωδίων, ἅττα ποτὲ ζώων ἀπεδύσαντο οἷς δήπου γ’ ἐχρῆν·… Μυσῶν γὰρ ἄποικοι τῶν ἐκεῖσε προσοικούντων εἰσὶν ἀρχῆθεν οἱ πλείους καὶ τοῖς ἡμῖν ὁμοφύλοις ἀναμὶξ τὴν δίαιταν ἔχοντες…ἠσπάζοντο γὰρ ἡμᾶς ἐκεῖνοι τῇ σφῶν διαλέκτῳ προσηνές τι καὶ ἱλαρόν· καὶ οὐδὲν οὐδαμῆ λῃστρικὸν ἐπεδείκνυντο· …ὅμως μέντοι τὴν ὁμοίαν ἐξ ἡμῶν καὶ αὐτοὶ πρόσρησιν ἀντειληφότες (ἦσαν γὰρ οἳ καὶ τῶν ἡμετέρων τῆς ἐκείνων γλώττης οὐ πάνυ τοι ἀδαεῖς ἦσαν)’….Τῇ δ’ οὖν ὑστεραίᾳ πανημέριον ἀνύσαντες πορείαν ἔς τι γιγνόμεθα πολίχνιον, ὡς εἰπεῖν, ὑπερνέφελον, Στρούμμιτζαν οὕτω πως ἐγχωρίως καλούμενον, ὑψηλῷ τῷ ὄρει ἀπειλημμένον, ὥστε τοὺς ἐπὶ τῶν ἐπάλξεων καθημένους ἀνθρώπους ὀρνίθων τισὶν ἐοικέναι, εἴ τις κάτωθεν ἐκ τῆς πεδιάδος ὁρῴη.….

   ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (σελ 134,135,136 του pdf ) http://khazarzar.skeptik.net/pgm/PG_Migne/Nicephorus%20Gregoras_PG%20148-149/Historia%20Romana.pdf

 • O Aχορταγος

  Προτεινω το…»πρωην προτεκτορτο των σκοπιων»…!

 • Γιώργος fs.

  Βέτο στο όνομα Μακεδονία, μέχρι να βγει ο ήλιος από τη Δύση!!!
  Οτιδήποτε άλλομ ισοδυναμεί με προδοσία!!

 • nikos(1)

  μπορεί να ονομαστεί …..Soros Land!

 • Rogue Trooper

  Το ενεργειακό και οι σχέσεις μας με Ρωσία-Κίνα είναι τα αγκάθια που πονάνε.

 • Διγενης ακριτας

  Θα ειναι τετοιο το ονομα που θα βολευει και τους δυο.

  • Bmw m5

   Πως γινεται αυτο??

  • Γιώργος fs.

   Διγενή να βάλουν όποιο όνομα θέλουν…αρκεί να μην υπάρχει η Μακεδονία!!

   • Διγενης ακριτας

    Ετσι θα γινει, με μια μικρη επιφυλαξη.

    • Aναξ

     ΓραικοΜυσια ειναι η καλυτερη ονομασια και για τους δυο, ασχετα αν το δεχονται η οχι.

     Το εξηγω παρακατω.

 • Bmw m5

  Ασ παρουν το monkeydonia.

 • Γιώργος fs.

  Οι Σκοπιανοί βρίσκονται μπροστά σε διάλυση…επομένως είναι ευαλωτοι να δεχτούν τα πάντα!!!

  • Bmw m5

   Kαι λοκο θα στησουν τωρα.

  • Rogue Trooper

   Οι ερπετοσιωνιστές βλέπουν πως ο εκβιασμός Σόιμπλε για τα ενεργειακά στο αυριανό γιούρογκρουπ δεν τους βγαίνει….

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΝΩ Σ’ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ.και το τελος του κοσμου.
  http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diathikh/Hsaias/Hsaias_kef.24.htm
  Ιδού, ο Κυριος θα καταστρέψη την οικουμένην και θα την ερημώση. Θα ξεσκεπάση την επιφάνειαν αυτής και θα διασκόρπιση τους κοτοίκους της.

  Ησ. 24,2 Υπό το κράτος δε αυτής της συμφοράς θα ισοπεδωθούν τα πάντα. Ο λαός θα είναι όπως ο ιερεύς, ο δοϋλος όπως ο κύριος, η υπηρέτρια όπως η κυρία, αυτός που αγοράζει θα είναι ωσάν εκείνον που πωλεί, αυτός που δανείζει σαν εκείνον που δανείζεται, και ο οφειλέτης θα είναι όπως ο πιστωτής.
  Ησ. 24,3 Με τρομακτικόν όλεθρον θα καταστραφή η γη, μεγάλη λεηλασία θα γίνη εις αυτήν. Αυτά θα γίνουν ασφαλώς και βεβαίως, διότι το στόμα του Κυρίου τα απεκάλυψε και τα εκήρυξεν.

  Ησ. 24,4 Η γη θα πενθήση δια τον όλεθρον των κατοίκων της· θα καταστραφή η οικουμένη και οι μεγάλοι ότνθρωποι της γης θα πενθήσουν.

  Ησ. 24,5 Και τούτο, διότι η χώρα εγέμισεν από τας αμαρτίας των κατοίκων της. Αυτοί παρέβησαν τον Νομον, ήλλαξαν τα θεία προστάγματα, κατήργησαν την αιωνίαν διαθήκην του Θεού.

  Ησ. 24,6 Δι’ αυτό η κατάρα θα καταφάγη την γην, διότι οι κάτοικοι της ημάρτησαν. Δια τούτο πτωχοί θα είναι πλέον οι κάτοικοι της γης και ολίγοι θα είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι θα απομείνουν εις αυτήν..

  Ησ. 24,10 Καθε πόλις θα ερημωθή, κάθε σπίτι θα κλείση, ώστε να μη ημπορή κανείς να εισέλθη εις αυτό

 • PatmosI

  Καμία επιστοσύνη… Είμαι σίγουρος ότι αν ανοίξει η πόρτα και μπουν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ θα αλλάξουν όνομα την επόμενη μέρα.

  • nikos(1)

   αμα τα βαφτίσια τα κάμει ο πάπας και μπαρτόλομιου ……σωθήκαμε!

   • PatmosI

    Βασικά χεστήκαμε….

  • Rogue Trooper

   Αν οι γυφτοσκοπιανοί ενσωματωθούν στη λυκοσυμμορία των εκλεκτών και των προθύμων θα υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από Μόσχα και Πεκίνο.

 • nikos(1)

  το …Αξελ πότε θα κάμει επίσκεπση στο …Τράμπα??
  αργείς ….εβροπέε!!

  και η ζημιά θάναι ανεπανόρθωτη ..αριστιρέ!!

  εννοείται οτι θα βάλεις …γκραβάτα!

  • nikos(1)

   πάρε και τη 18ούρα περιστερά και τα τέκνα να το παίξεις ….Ορθόδοξος!

 • Paul Gerakis

  και εαν την πουνε «ΠΑΡΑΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» οπως π.χ. λεμε : «Παραψυχολογια» «Paramedics» «Paralegal» ?εαν πουνε «Paramacedonia» ειναι κατι που δηλωνει μια χωρα που ειναι ΠΛΑΙ, ΚΟΝΤΑ, σε μια αλλη μεριοχη που τη λενε Μακδονια ?

  • Bmw m5

   Ασ την πουνε MONGAYDONIA??

 • © Proud to be Greek

  Καλά κάνει η ελληνική πλεύρα και δεν δέχεται καμία χρήση της λέξης «Μακεδονία» (ανω – βόρεια κτλ – πράγμα που δέχονταν οι προηγούμενοι μόνο και μόνο για να κλείσουν το θέμα) οχι μόνο για τις σίγουρες μελλοντικές αλυτρωτικές τους διαθέσεις, το εχουν αποδέιξει αλλωστε και σε χαρτες, αλλα και για λόγους τιμής.
  Οι τύποι δεν εχουν καμία σχέση με τον ελληνισμό και την Μακεδονία, άσχετα αν τα εδάφη που ζούν ηταν κάποτε μακεδονικά / ελληνικά, όπως δεν εχουν καμία σχέση οι τούρκοι με την Ιωνία & τον Πόντο που τώρα είναι εδάφη τους.

  • Bmw m5

   Σωστος

  • Rogue Trooper

   Οι ΗΠΑ θέλουν ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να μπει το ψευτοκρατίδιό τους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για να δημιουργήσουν τετελεσμένα στα Βαλκάνια.

  • PatmosI

   Το ανάρτησε εχθές ο Αναξ και πρέπει να γίνει πρώτο θέμα.
   Η προδοσία της ΝΔουλάρας δεν έχει όρια…
   ….και για να το πάω παραπέρά…με ποιόν συνγκυβερνοϋσε η ΝΔουλάρα εκείνη τη βρώμικη περίοδο των αρχών του 90’….ποιοι είχαν ως επιδίωξη την αναξάρτητη Μακεδονία;;;;;…. σε ποιον ήταν πάντα στημένη στα τέσσερα η ΝΔουλάρά;;;;
   Απο χθες διαβάζοντας το κείμενο….συμπεραίνω ότι η προδοσία εκτός από υποτέλεια της ΝΔουλάρας σε διάφορους κύκλους….ήταν και προϊόν εκβιασμού του τιμημένου.

   http://disq.us/url?url=http%3A%2F%2Fveteranos.gr%2Fkatapeltis-o-kris-spirou-ellines-edosan-onoma-makedoniasta-skopia%2F%3AZIuNWoXlPGYtAzABw6UZQemlZ1s&cuid=2496473

 • PatmosI

  Στην Βαρντάσκα υπάρχουν τρία εργοστάσια παραγωγής ηρωίνης….για αυτό και οι αγάπες με τα μόγγολα που στέλνουν την πρώτη ϋλη από τα Αφγανιστάν..

 • Γιώργος fs.

  Τα Σκόπια θα διαλυθούν και μάλιστα σύντομα….ό,τι και να κάνουν!
  Οι Αλβανοί και οι Βουλγαρία περιμένουν στη γωνία….δυστυχώς οι πολιτικοί μας κοιμούνται και δεν διεκδικούν τίποτα.

  • nikos(1)

   μόνο αν κάνουμε …ντου μέχρι το Μοναστήρι και φτάσουμε στα 5χιλ απο τα Σκόπια!
   φυσικά ταυτόχρονα πρέπει να απελευθερώσουμε τη ….Β.Ηπειρο!!

   αλλά ποιός ??? το αξελ ? το κουλίς? η όποιο αλλο γκερμανό??

   • Γιώργος fs.

    Ο στρατηγικός σχεδιαστής Καρανίκας;;

    • nikos(1)

     αφτό θα κάνει …διαμαρτυρία κατά της …στράτευσης!

     • PatmosI

      Και υπέρ του μπάφου….

 • Dsnkara

  Ας μας δωσουν πρωτα του γκρουεφσκι να του κανουμε βουντου και βλεπουμε μετα .

  • PatmosI
   • Dsnkara

    Αλλες εποχες , τα αμερικανια επρεπε να περιοσισουν τα ρωσαν στα βαλκανια … ευθεια σύγκρουση μας με το αμερικα δεν επρεπε να γινει και δεν εγινε… Οι ελληνες πολιτικοι εκαναν τοτε αυτο που ηταν εφικτό εστω και με πιεση να γινει … Τωρα που τα ρωσαν ειναι περιορισμενα στα βαλκανια ειναι αλλα τα δεδομενα ,για αυτο και το οχι του καραμανλη επιασε τοπο .ο σκοπος επετευχθει και μενει η μετονομασια ,ολοι ευχαριστημένοι

    • PatmosI

     Θα στο πω πολύ απλά και δεν επανέρχομαι….

     Η ΝΔουλάρα πρόδοσε και την Μακεδονία… Έκανε ότι της είπαν τα αφεντικά απ’ έξω και ότι της είπε το ΚΚΕ που συνγκυβερνούσε … κατανοητό;;;;

     Διάβασε τώρα το κείμενο κανονικά και όχι τον τιτλο γιατί για να απαντάς τόσο γρήγορα σημαίνειότι δεν το διάβασες.

     Δεν είναι άλλες εποχές …. καθόλου άλλες… η προδοσία των ΝΔουλοΚουΚουΕδων ταλαιπωρεί ακόμα τη χώρα….

     Το όχι ήταν το μόνο που μποροϋσε να κάνει ο Βοϋδας…. πλήρωσε αυτός την προδοσία… αλλά και εκεί σκατά τα έκανε ο τεμπέλαρος.

     • Dsnkara

      Μπορείς να έχεις την μειονοτική γνώμη σου !!!!

     • Aναξ

      κατσε διαβασε να μαθεις διοτι η εισαι προπαγανδιστης η δεν τα ξερεις καλα (και δε μιλω για τον Καραμανλη εδω)
      http://veteranos.gr/katapeltis-o-kris-spirou-ellines-edosan-onoma-makedoniasta-skopia/

     • Dsnkara

      Την προπαγανδιστική αλήθεια της εγκληματικής οργάνωσης δεν προκειτε να κάτσω να την μαθω !!!

     • εχει επιβεβαιωθει εδω και καιρο οτι κανεις παρεα με τον αμερικαν τσικεν τις ελευθερες σας ωρες.

     • Dsnkara

      Σου το ειπαν οι τσιγκανες ?

     • πηγα στο μαντειο.
      ενα οραματιστης παντως μου ειπε οτι «ειμαστε εμεις, κι ολοι οι αλλοι ειναι ενας».

     • Aναξ

      Τι σχεση εχουν αυτα που εγω σου γραφω, με προπαγανδιστική αλήθεια εγκληματικής οργάνωσης, εδω μιλανε οι Ελληναμερικανοι, αυτους θα διαβασεις, ουτε τα συμπερασματα των αρθρογραφων ουτε τα δικα μου.

      Το συμπερασμα βγαινει απο τους ανθρωπους που πρωταγωνιστουν στα γεγονοτα.

     • Dsnkara

      Προφανως κολησες σε ενα αρθο .. που λεει οτι δωσαμε το ονομα ενω δεν δωσαμε ονομα , ξεχνας να συμφεροντα της τοτε εποχης … και στο τελος χαρακτηρησεις την ΝΔ .Τι περιμενεις να σου πω

     • DisqussioneR

      Σου την βάφτισαν εγκληματική οργάνωση και το κατάπιες σα λουκουμάκι το σότο…

     • Dsnkara

      Ναι ρε τα φαινόμενα απατούν

      https://atexnos.gr/wp-content/uploads/2017/05/xrusi-augi-1.jpg

     • PatmosI

      Τουλάχιστον δεν συντάσομαι με κατ’ επάγγελμα προδότες…

     • Dsnkara

      Ε ναι εσυ εισαι ο σωστος με το σινάφι της εγκληματικής οργάνωσης και ολοι αλλοι ειναι προδοτες … Αντε μισαθρωπε αλλαξε τα μυαλα σου

     • PatmosI

      Εγκληματικη οργάνωση… μισάνθρωπος….

      Εκ του αποτελέσματος κρινονται όλοι και από τα πεπραγμένα.. .. τι να κάνουμε αυτή είναι η ζωή…

      Ααα εσύ δεν είσαι αυτό που σε κάποιο σχόλιο με έψεγες ως προς την τεκνοποίηση και το χρέος στην Πατρίδα;;;; χωρίς να έχεις ιδέα χωρίς να με ξέρεις καν…… αλλά μέχρι εκεί που μπορεί ο καθένας…..

     • PatmosI

      Να ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις γύρω σου …. να δεις το κακό που έκαναν οι επιλογές εσένα και των ομοίων σου….

      Εγώ είχα την τύχη να τα ανοίξω πολύ νωρίς…είχα την τύχη να δουλέψω σε όλα τα μηκη και τα πλάτη του πλανήτη και να δω τον κοσμο από αλλη ματιά …

      Μεγάλο πράγμα να μην έχεις κανέναν πολιτικάντη ανάγκη…

     • Dsnkara

      Για πανε δες τι γινετε ανατολικότερα και στα βαλκανικό και νοτια …ακομα και στην αγαπημενη σου ρωσια. Να σε ευγνώμων για αυτα που έχεις-εχομουμε και να ξες οτι υπάρχουν πολλά περισσότερα χειρότερακρατοι … Εισαι σε καλη μοιρα ειτε το καταλαβαινεις ειτε οχι

     • PatmosI

      Δεν είσαι σε θέση να μου δίνεις συμβουλές και μάλιστα για τέτοια θέματα…. Σε τι μοίρα είμαι άσε να το ξέρω εγώ καλύτερα … κοίτα καλύτερα τη δική σου…

      Για αυτά που έχω είμαι ευγνώμων πρωτίστως στο Θεό και δεύτερον στα χέρια μου… σε κανέναν άλλον…και θέλω να εξακολουθήσω να τα έχω καί όχι να απλώνει τα ξερά του ο κάθε τσιπρας και ο κάθε κουλης…. για να τρέφουν τα σκουλίκια τους.

      Έχω την πολυτέλεια να τα μαζέψω και να πάω αλλού και να σας αφήσω αμανάτι του δημόσιους κοπρίτες 50ρηδες συνταξιούχους και λάθρο που μου φόρτωσαν να πληρώνω με το ετσι θέλω οι επιλογές σου και των ομοίων σου….που έκαναν τα παιδιά τεκμήριο.

      ΥΓ… Ούτε ρωσόφιλος ούτε αμερικανόφιλος…. μόνο Ελληνόφιλος.

     • Dsnkara

      Δεν υπαρχουν τα επιχειρηματα που λες πλέον… και στην τελικη δεν με νοιαζει τι πιστευεις εσυ και εγκληματικη οργανωση … Η νδ με τον κουλη ετσι και αλλιως θα σε κυβερνηση

     • PatmosI

      Εσένα θα κυβερνήσει… εγώ έχω επιλογή….

      Αν δεν σε ένοιαζε δεν θα αράδιαζες εδώ ένα κάρο ανυπόστατα μπουρδολογήματα για να μας πείσεις περι ΝΔουλου… όσα για την εγκληματική οργάνωση…αν δεν μπορείς να δεις την αληθεια και να κάνεις την αυτοκριτική σου τότε θα δεις τη ΝΔουλάρα να ακολουθεί το δρόμο της πασοκας…. να προσέχεις τους παιδεραστές, τους κλέφτες, τους απαταιώνες, τους φονιάδες και τα άλλα μπομπουκια.

 • Kefalonia

  κατα την γνωμη μου, ειναι ευκερια να τους πιεσουμε, για ονομασια σλαβικης προελευσης,αφτοι καιγονται οχι εμεις.αν δεν θελουν μπορουμε να περιμενουμε , να διαλυθουν.

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Παϊσίου Μοναχού Προφητείες & Διδαχές , Σελ: 434

  Για τα Σκόπια

  «Τι θα γίνει , γέροντα , με την Μακεδονία ; ». «Το είπε ο Άγιος Κοσμάς » , έλεγε ο γέροντας . «Φως φανάρι είναι . Αυτοί ούτε δύναμη ούτε δίκιο έχουν . Πολλά χωριά θα καταστραφούν, αλλά στις τρεις χώρες μια θα μείνει » .

  Οι Ρώσοι θα έχουν συμμάχους ;

  Ρωτούσαν τον γέροντα αν οι Ρώσοι θα έχουν συμμάχους ή θα πολεμήσουν την Δύση μόνοι τους κι έλεγε ο γέροντας : «Βέβαια και θα έχουν . Τώρα δεν φαίνονται , αλλά σύντομα θα τους δουν όλοι και θα είναι όσοι οι κόκκοι της άμμου » .

  Παϊσίου Μοναχού Προφητείες & Διδαχές , Σελ: 438
  http://paterpaisios.blogspot.gr/

  • Kefalonia

   τους ειδαμε τους ρωσους, πρωτη τρεξανε να τους αναγνωρισουν. ο πουτιν ειπε οτι ο κυριλλος και μεθοδιος ηταν σκοπιανοι( μακεδονες)

   • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

    Ειπε οτι θα μας βοηθησουν οι ρωσοι κανεις

 • Γιώργος fs.

  Το σωστό όνομα που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα!!! https://uploads.disquscdn.com/images/6c701f0aea3f5c35be2e676855c033cad5cf3ffde6990ca4db216ad8787979df.gif

  • Aναξ

   Εγω διαφωνω στο να δοσουμε σε Ελληνικα εδαφη σλαβικη ονομασια. Πρεπει να βρουμε κατι το οποιο να αφηνει τα εδαφη μακρια απο Αλβανικη, Σλαβικη και Τουρκικη ονομασια, και μακρια απο την ονομασια Μακεδονια η πραγωγο της.

   • Bmw m5

    Ακριβως.

 • Ίυγξ Δρυς

  τελικά έχετε κοντή μνήμη…κανένας δεν αναφέρει την Αμφίπολη…ποιος την πολέμησε επί Σαμαρά και ποιος την έθαψε επί Τσίπρα;

  • nikos(1)

   ας σώσουμε Μοναστήρι και ΒΗπειρο ….και βλέπουμε!

   • Ίυγξ Δρυς

    αυτοί που υποτίθεται θα διαπραγματευτούν το όνομα, είναι οι ίδιοι με αυτούς που άκουγαν Αμφίπολη και έβγαζαν σπυράκια…είναι αυτοί που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να χαρακτηρίσουν το οικοδόμημα Ρωμαϊκό την στιγμή που τα Σκόπια έχαναν την γη κάτω από τα πόδια τους…

    • σωστη παρατηρηση.

    • nikos(1)

     είναι οι ιδιοι που εθαπσαν το σπήλαιο των Πετραλώνων.

 • Doctor

  Καλα τα λεμε εδω,αλλα μην ξεχναμε οτι εχουμε αριστερο Τσιπρα που δεν εχει ηθικους φραγμους και διλληματα να πουλησει οτιδηποτε

  • Kefalonia

   αφτος δεν χερει και τι ειναι συνορα

 • nikos(1)

  με ….τέτοια ….δε πάμε …βήμα!!

  https://uploads.disquscdn.com/images/44350d42a8ac36411189df29941f5f136012e262ef15b0c61d71175161a62043.jpg

  αντε να φτάνουμε μέχρι τα γιούρογκρουπ ….για κανα πσιλό για να τα …πλερώνουμε!

 • Kwnstantinoupoli

  Βαρνταρσκα μόνο, το πιο γνήσιο και ιστορικό όνομα της περιοχής! Εκτός και αν επιμένουν να αντιδρουν. Τότε μπορεί να πέσει στο τραπέζι το Monkeydonia που τους εκφράζει (εκτός ελληνοφώνων)!

  • Aναξ

   Οχι Σλαβικο η τουρκικο ονομα η το ονομα Μακεδονια.
   Πρεπει να ειναι κατι το οποιο να ειναιι ακριβες στην ιστορικη πραγματικοτητα αλλα να μην εχει σλαβικη, τουρκικη ονομασια η το ονομα η παραγωγο του Μακεδονια.

   • Kwnstantinoupoli

    Monkeydonia! Monkey-donia! Monkey do you know?

 • Probam_bam

  Μας συμφέρει περισσότερο η διάλυση της μαϊμουδοχώρας,και ας πάρουν όλες οι γειτονικές χώρες το μερίδιό τους.

  • Rogue Trooper

   Προσωπικά με συμφέρει η διάλυση του ψευτοκρατιδίου για να παρεμποδιστεί η ΝΑΤΟϊκή επέλαση που απειλεί να μετατρέψει τα Βαλκάνια σε κρανίου τόπο.

   • Probam_bam

    Φοβάμαι μην κάνουν πάλι καμία χαζομάρα και αλλάξουν το όνομα με το που μπουν στο ΝΑΤΟ. Οπότε πάλι βέτο μέχρι να διαλυθούν.

  • Kefalonia

   το μονο αρνητικο απο την διαλυση, ειναι να παρει εδαφη . το αλμπανια

   • Probam_bam

    Το θέμα είναι να χωριστεί στα 4…τότε δεν θα πάρουν μόνο οι αναλβανοί αλλά και εμείς.

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  KΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…

 • JOHN SYROS

  ΣAN ΠΟΛY ΔΕΝ ΅MAΣ TA ZAΛΙΣΑΝ΅, ΟΙ ΟΥΤΙΔΑΝΟΙ ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΙΑΝΟΙ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΣΙΩΝ & ΤΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ, Π Ο Τ έ, Δ Ε Ν, Ε Ι Χ Α Ν, Ο Υ Δ Ε Μ Ι Α Ν, Σ Χ Ε Σ Ι Ν, & Ο Υ Δ Ε Π Ο Τ Ε, Η Σ Α Ν, Δ Ι Κ Α, τ ο υ ς, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΟΒΑΡΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗ- ΘΟΥΝ ΑΠΟ ΅ΑΡΠΑΓΕΣ ΚΑΚΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ΅, ΕΝΑΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ οι ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΒΛΑΚΩΔΩΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ τους…… ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΡΟΝΟΗΣΙΕΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΣΧΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ ΚΟΡΜΟ, ΤΑ ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΑ ΤΕΡΤΥΠΙΑ & ΤΙΣ…. Κ(Ε)ΝΟ-ΤΟΜΕΣ…… ΅ΙΔΕΕΣ΅
  τους ;;…..

  ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ !!!
  ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΘΟΥΝ ΠΑΡΑΥΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ-ΠΑΤΡΙΔΟΣ των, ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΠΟΧΛΕΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΩΝ τους ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ & ΜΙΚΡΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝΤΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ ΚΑΚΟ- ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΣΙΚΟ ΚΛΕΠΤΕΣ, ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ-ΔΙΑΚΙΝΗΤΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ & ΟΠΛΩΝ……

  ΕΑΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ…….

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Η Μέση Ανατολή θα γίνει γήπεδο πολέμων , στους οποίους θα λάβουν μέρος οι Ρώσοι . Θα χυθεί πολύ αίμα και μάλιστα οι Κινέζοι θα περάσουν τον Ευφράτη ποταμό έχοντας 200.000.000 στρατό και θα βαδίζουν προς τα Ιεροσόλυμα. Χαρακτηριστικό σημάδι ότι πλησιάζουν τα γεγονότα αυτά θα είναι το γκρέμισμα του τεμένους του Ομάρ , αφού το γκρέμισμα του θα σημάνει την έναρξη των εργασιών για την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντος , ο οποίος παλιά ήταν κτισμένος σε εκείνο ακριβώς το μέρος .

  Στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει μεγάλος πόλεμος μεταξύ των Ρώσων και των Ευρωπαίων και θα χυθεί πολύ αίμα . Η Ελλάδα δεν θα έχει πρωτεύοντα ρόλο σ΄αυτόν τον πόλεμο , αλλά θα της δοθεί η Κωνσταντινούπολη , όχι επειδή θα μας ευλαβούνται οι Ρώσοι αλλά επειδή δεν θα βρίσκουν καλύτερη λύση και θα καταλήξουν σε αυτήν την συμφωνία με την Ελλάδα , μια και θα τους πιέζουν οι δύσκολες τότε περιστάσεις .

  Ο στρατός ο Ελληνικός ούτε καν που θα προλάβει να πάει εκεί και η Πόλη θα του έχει δοθεί . Οι Εβραίοι , επειδή θα έχουν δύναμη και βοήθεια από τον Ευρωπαίο …….ηγέτη , θα αποθρασυνθούν και θα επιδεικνύονται με αναίδεια και υπερηφάνεια και θα προσπαθήσουν να κυβερνήσουν την Ευρώπη . Τότε τα 2/3 των Εβραίων θα γίνουν χριστιανοί

  http://paterpaisios.blogspot.gr/

 • Διγενης ακριτας

  Τοσο πολυ τους ετσουξε το ΟΧΙ του καραμανλη. Το φυσαν και δεν κρυωνει.

  • Doctor

   Τον βλεπω να τον κανουμε Εθναρχη στο τελος

   • Διγενης ακριτας

    Δεν πιστευω να μιλας ειρωνικα?

    • Bmw m5

     Μπααα ιδεα σου.

    • Doctor

     Τι ειρωνικα,εχουν δει πολλα τα ματια μας τελευταια

     • Διγενης ακριτας

      Θα δουν και αλλα,

   • nikos(1)

    Β !!

  • Kefalonia

   αμα τους κλειναμε τα συνορα, θα ετσουζε περισοτερο, απο εμας ζουνε, θελω τειχος και το χτιζω δωρεαν.

  • PatmosI

   Ο Καράμανλος ο χοντρός ανηψιός του Καράμανλου του φούστη… πήγε να καλήψει την προδοσία των Μητσοτάκη-Φλωράκη….
   Η ΝΔουλάρα ξεκίνησε το κακό…σε συνεργασία με το μόνιμο μαμιά της το ΚΚΕ.

   http://disq.us/url?url=http%3A%2F%2Fveteranos.gr%2Fkatapeltis-o-kris-spirou-ellines-edosan-onoma-makedoniasta-skopia%2F%3AZIuNWoXlPGYtAzABw6UZQemlZ1s&cuid=2496473

   • Kefalonia

    το ονομα καραμανλης δεν ειναι τουρκικο?

    • PatmosI

     Εντελώς…

     • Kefalonia

      εθναρχης τουρκος, ντροπη μας

     • PatmosI

      Και τοϋρκος και φουστης …. για να μην σου πω ότι όσο βλέπω φωτογραφίες εποχής ο καράμανλος ο φοϋστης μοιάζει πάρα πολύ με τον gaymal atapoust….

   • DisqussioneR

    Και για να ξηγιόμαστε, οι κεφαλές των κομμώτων όλων ανεξαιρέτως… Ο λαός άλλα έχει στην καρδιά και άλλα του αποφασίζουν. Ειδικά οι οπαδοί της ΝΔ ήταν ανέκαθεν συντηρητικοί και πατριώτες, πλην πλανημένοι και προδωμένοι από τους προκαθήμενους του κόμματος που τους στέγασε…

    • μαθημα τριμηνου, intro του ΝΔ 101
     αν ακομα δεν εχουν καταλαβει τα βασικα, ειναι για καψιμο.

     • DisqussioneR

      Τα έχει αυτά η δημοκρατία! Είσαι αναγκασμένος να επιλέγεις έναν από όσους σου προ-επιλέγουν. Σαν τις απαντήσεις multiple choice… Μπορείς να διαλέξεις μία από τις 4, δεν υπάρχει ελεύθερη επιλογή. Και μοιραία επιλέγεις το εκάστοτε «μη χείρον»… Τόσο καλά στημένο το game

    • PatmosI

     Κρίση δεν έχουν;;;;; αλλά του μπήκε από νωρίς η καρέκλα στον λωκο και που να την βγάλουν.

     Εδώ που έφτασε η χώρα και το Εθνος δικαιολογία δεν υπάρχει για κανέναν.

   • Διγενης ακριτας

    Και τι σχεση εχει ο καραμανλης με αυτα?

    • PatmosI

     Έλα ντε…τι σχεση έχει με ένα θέμα που ταλαιπωρεί τη χώρα εδώ και 20 σχεδόν χρόνια…και που το κόμμα του δημιούργησε.. .

     • Διγενης ακριτας

      Λυπαμαι. Σε ειχα για εξυπνο.

     • PatmosI

      Να μην λυπάσαι… απάντησα στο άναξ παραπανω.

     • Διγενης ακριτας

      Ωραια. Ανακαλω.

     • PatmosI

      Οκ.

   • Aναξ

    Ν α ειμαστε δικαιοι, ο Καραμανλης και ο Νικολαος Μάρτης, το συγκεκριμενο το προσπαθησαν.

    • PatmosI

     Δεν είπα κάτι διαφορετικό…. ο Βοϋδας προσπάθησε αλλά τα έκανε κοπρανα μετά το όχι… άφησε μόνους αξιόλογους ανθρώπους πατριώτες και γνώστες της διπλωματίας.

     Αυτό που είναι ασυγχώρητο είναι οτι η ΝΔουλάρα είχε πάμπολες ευκαιρείες να τελειώσει μια για πάντα την αριστερά ηθικά και πολιτικά αλλά προτίμησε την αγαπημένη στάση του ιδρυτή της … στα τεσσερα.

 • Γιώργος fs.
  • nikos(1)

   ΗΡΩΕΣ !!

   • Rogue Trooper

    Πήραμε το κύπελλο με την ευγενική χορηγία της Procter & Gamble!

    https://uploads.disquscdn.com/images/1f3d674f1ba52aadae671e36df5159b88985179f8035a076d714fc90ae5cd2d3.png

    • nikos(1)

     Είμεθα …..ΜΑΓΚΕΣ !!! η ομάδα εγραψε ΙΣΤΟΡΙΑ!

     • Rogue Trooper

      Είδες όμως τι πάθαμε δύο χρόνια μετά;

      Αποδείχτηκε πως το Eurobasket είναι γιορτή των άπληστων πολυεθνικών. Άρα… άνθρακες ο θησαυρός!

     • nikos(1)

      θυμισε μου!

     • Rogue Trooper

      Το σκάνδαλο της Cretabank ποιος το δημιούργησε; η CIA φυσικά με τη βοήθεια της P&G!

     • nikos(1)

      και γω νόμιζα τη Διάλυση της ΕΣΣΔ!!

      αναλογίσου Γιάννη επικρατήσαμε σε ….ΕΣΣΔ και …ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ!!!

     • Rogue Trooper

      Αυτά έγιναν 2 χρόνια μετά το σκάνδαλο με τις κούτες των βρεφικών πανών που ήταν γεμάτες πλαστά χαρτονομίσματα.

  • Dsnkara

   Εχθες ειχε αφιέρωμα στον σκαι ..

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  “Όταν εγώ σας έλεγα το 1986 ότι θα διαλυόταν η Σοβιετική Ένωση , δεν με πιστεύατε. Δεν διαλύθηκε; Έτσι θα διαλυθεί και η Τουρκία. Θα λειτουργήσουν οι πνευματικές δυνάμεις κατά τέτοιον τρόπο που τα συμφέροντα των μεγάλων θα επιβάλλουν η Πόλη να δοθεί στην Ελλάδα. Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή».
  «Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω».
  «Άκου το Γέροντα!», μου απάντησε.
  (σελ 373).
  http://paterpaisios.blogspot.gr/

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Υπέρ του γένους και της Πατρίδος

  Υπερασπιζόμενος την ελληνικότητα της Μακεδονίας , ανήρτησε στο Αρχονταρίκι του το κείμενο του προφήτου Δανιήλ που αναφέρεται στον βασιλέα των Ελλήνων Αλέξανδρο και δίπλα του μια μεγάλη χάρτινη εικόνα ενός Αγγέλου από Σερβικό Μοναστήρι , να δείχνη το κείμενο.

  Παρομοίαζε το κράτος των Σκοπίων με οικοδόμημα που είναι κτισμένο με τούβλα και με φαρσαλινούς χαλβάδες , που είναι κομμένοι σε σχήμα τούβλων που είναι κάποτε να καταρρεύση
  http://paterpaisios.blogspot.gr/

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Ο εθνομηδενιστης αθεος αβαπτιστος θα παραδωση τα παντα ολα…..

  • nikos(1)

   υπογράπσαμε μέχρι …το 2115 ! γιατί ο κράτος …έχει συνέχεια!

  • Γιώργος fs.

   Ο μισός Σύριζα αποκαλούσε τα Σκόπια..Μακεδονία.

   • nikos(1)

    ήταν …π.κ !!
    προ …κυβερνήσεως!

    • DisqussioneR

     Τώρα δηλαδή την αποκαλεί όλος και όχι ο μισός? ;-)

     • nikos(1)

      το 95% !! με κανα εβρό ……υπογράφουμε!!!

     • DisqussioneR

      μπαλαούρας λέμε… από τις λάσπες του κάμπου της μανωλάδας και του βαρθολομιού έγινε πρόεδρος βουλής χαχα

     • nikos(1)

      τιμημένος….φραουλίστας!!

     • DisqussioneR

      Που στα καφενεία που πήγαινε στα χωρια της περιοχής τον έκραζαν για χαβαλέ «ουρα ουρα μπαλαούρα» και να οι ντομάτες και τα γιαουρτάκια χαχαχαχα

    • Γιώργος fs.

     Τα αριστερά μυαλά δεν αλλάζουν ποτέ φίλε Νικο.

   • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

    Εθνομηδενιστες εχθροι του λαου του εθνους και της θρησκειας οικογενειας

   • Kefalonia

    ολος ο συριζα,

   • Αναρμοστος

    Σωστά, αλλά θυμήσου τότε στην Κέρκυρα στην σύνοδο της Ε.Ε. που η Ντόρα Μπακογιάννη επέτρεψεδέχτηκε , κανονικά και με τον νόμο, να προσγειωθεί, ο τότε Υπ.εξ. των Σκοπίων, με αεροπλάνο που έγραφε »Macedonia» στα αγγλικά και στα σλαβικά… Δηλ. είναι και αυτοί για ΓΤΠΚ και εθνομηδενιστές τούτοι εδώ, αλλά και οι άλλοι είναι ΓΤΠΚ και εθνομηδενιστές στο τετράγωνο!! Έχουν όλοι τους υπεράνω όλων την Ε.Ε. και τις Βρυξέλλες! Την Ελλάδα την βλέπουν (οι πολιτικοί μας) ως μια επαρχία σε μια γωνιά της Ευρώπης, όπου μπορούν και πλουτίζουν οι ίδιοι και οι όμοιοί τους, εις βάρος των ιθαγενών που την κατοικούν…!

    • Ίυγξ Δρυς

     μην ξεχνάς ότι στην ΝΔ δεν ήταν όλοι της ίδιας φιλοσοφίας…η ΝΔ κάλυπτε όλον τον δεξιό χώρο με ότι αυτό συνεπάγεται…τώρα βέβαια υπάρχουν πάρα πολλοί δεξιοί σχηματισμοί

     • Αναρμοστος

      Δεν διαφωνώ, αλλά ποιος σοβαρός άνθρωπος θα ασχολείτο με λαμόγια και απατεώνες, ώστε να αναμειχθεί με την πολιτική και ειδικότερα με τα κόμματα εξουσίας…? Δεν υπάρχει σωτηρία για το Έθνος και για εμάς από το πολιτικό σύστημα…! Η σωτηρία θα έρθει από τα κάτω, από τον ίδιο τον λαό, που θα αναδείξει αυτούς που θα τον οδηγήσουν και θα του ξαναδώσουν την πατρίδα πάλι πίσω! Προσοχή στους πατριδοκάπηλους και στους θεομπαίχτες..!

     • DisqussioneR

      Ο λαός στη μυθολογία λέγεται «Ηρακλής». Πιστεύω να αρπάξει τη λεοντή του και να καθαρίσει!

     • Αναρμοστος

      Από το στόμα σου και στου Θεού τ’αυτί…! Αμήν!

 • Smartass

  Aς ονομαστούν Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μπανανίας
  Αφού έτσι και αλλιώς είναι μαϊμού μακεδόνες.
  :D

  • Υδροχόος

   Η Αλήθεια είναι άν κοιτάξεις το ωροσκόπιο αυτής της χώρας με ΄τον Ποσειδώνα στον 10ο της οίκο φαίνεται πως είναι ψευδεπίγραφο κράτος. Πάντως το μέλλον της είναι προδιαγεγραμμένο θα προσαρτηθεί σε κάποια γειτονική χώρα, τώρα αν θα είναι η βουλγαρία ή κάποια άλλη δεν έχει σημασία.

   • Smartass

    Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μπανάνας, ΠΓΔΜ.
    Former Yugoslav Republic of Banana, FYROB.
    :D

    • Jorge Melissa

     χαχαχα!

     • Δωριεύς

      Γιῶργο μου, καλημέρα. Μὴν μὲ ξεχνᾶς…

     • Jorge Melissa

      Γιατί να σε ξεχάσω παραπονιάρικο Λυκόπουλο;

  • Rogue Trooper

   Να διαλυθεί το ψευτοκρατίδιο των Αμερικανών!

   Μόνον έτσι θ’ αποτραπεί η ΝΑΤΟϊκή επέλαση στα Βαλκάνια.

  • Αναρμοστος

   Republic of Chiquita !

 • ΝΙΚΗΤΑΣ

  Πριν 24 χρόνια ο Μητσοτάκουλας είχε πει τη διαβολική φράση : Σε 10 χρόνια κανείς δεν θα μιλάει για το όνομα της Μακεδονίας. Έχουν περάσει 24 χρόνια και όλοι συζητούν το όνομα. Καταλάβατε λοιπόν γιατί ψόφησε. Απλά δεν το άντεξε.

  • DisqussioneR

   Αλλιώς μπορεί να ζούσε άλλα 100 ε?

   • ΝΙΚΗΤΑΣ

    Είπαμε, ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.

  • Bmw m5

   Μισθομενοι.

 • Δωριεύς

  Τὸ γλύψιμο τῶν σλαύων πηγαίνει, γόνα…Γιὰ νὰ δοῦμε, θὰ τὸ ἐκμεταλλευτοῦν τὰ καθάρματα ποὺ εἶναι στὴν κυβέρνηση ;

  • Kefalonia

   ναι αλλα οχι προς το συμφερον μας

   • Δωριεύς

    Δυστυχῶς, ἀδελφέ, πολὺ τὸ φοβᾶμαι. Δὲν εἶναι δυνατὸν χθεσινὸς π@@@ης σημερινὸς κ@@@@@@@ας….,

    • DisqussioneR

     All time classic ατάκα!!!

     • Δωριεύς

      Καταπληκτικὲ ἀδελφέ, ΠΑΤΡΙΔΑ. Σὲ καλημερίζω…,

     • DisqussioneR

      Καλημέρα άρχοντα!

     • Bmw m5

      Βαζελος ειναι ομως??

     • Γιώργος fs.

      Συνεχώς πετάγεσαι και θα φωνάξω τον AlFA ROMEO!!😆😆😆😆😆

     • Bmw m5

      Καλα σταματαου.

     • DisqussioneR

      Από τη ζήλεια σου θα πας!…

     • Bmw m5

      Αχαχαχα, ναι τη να σου πω, ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΑΖΕΛΟΣ.

     • Δωριεύς

      Καλὰ, μὴν τὸ χοντραίνεις. Καὶ ξέρεις ὅτι δὲν εἶμαι πράσινος…

     • Bmw m5

      Ασε τον τσιγκλαω.

     • Δωριεύς

      Ἀλλοίμονο ἄν εἶχα ὡς κριτήριο τὰ ὁπαδικὰ συναισθήματα …Μόνα κριτήρια εἶναι τὸ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ καὶ τὸ ΗΘΟΣ τῶν συνσχολιαστῶν. Φυσικὰ, ξέρω ὅτι ἀστειεύεσαι…

     • Bmw m5

      Αχαχαχαχ, ναι ρε.

    • Kefalonia

     ενα θα σου πω, ειμαι απο ενα χωριο κουμουνιστων, μονο εγω ειμαι »ακροδεξιος» τους εχω μαθει , ξερω πως σκεφτονται.

     • Bmw m5

      Που ειναι αυτο το ΧΩΡΙΟ??

     • Kefalonia

      καφαλονια, ριφι ,δαμουλιανατα , γαβριελατα ειναι 3 μαζι

     • Bmw m5

      Καθο οδον η ΚΑΤΑΡΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ.

     • Kefalonia

      οχι ρε εχει και σεισμους εδω

     • Bmw m5

      Δεν φτανουν.

     • Ίυγξ Δρυς

      μας έχεις βγάλει τα μάτια αδερφέ

     • Δωριεύς

      Εἶναι καλὸς, ὅμως…

     • Δωριεύς

      Καὶ ἐγὼ θὰ σοῦ πῶ, ΕΥΓΕ…

  • Γιώργος fs.

   Ευχαριστώ αδερφέ Δωριέα….γέλασα με την κυβέρνηση!!!😆😆😆😅

   • Δωριεύς

    Πῶς νὰ τοὺς ὀνοματίσω, Γιῶργο μου ; Καιροφυλακτεῖ καὶ τὸ μπανάρισμα…Χαχαχαχαχαχα !!!

    • αν νομιζεις παντως οτι το τρολλ που μπαναρα πριν λιγο ηταν τυχαιο, κανεις λαθος. Δεν υπαρχουν συμπτωσεις. Τελικα καθε ημερα μαθαινω.

     • Θεσσαλονικιός

      Γνωστό ήταν ;;

     • υπαρχει τελικα ολοκληρη τεχνικη στο πῶς να στησεις ενα καλο τρολλινγκ για να δουλεψει υπερ σου. Αυτα που δεν δινουμε σημασια εμεις συνηθως.

     • Bmw m5

      Μισθομενοι.

     • μακαρι, ειλικρινα το ευχομαι.

     • Bmw m5

      Θα ξανασκαση μυτη.

     • Bmw m5

      Γιατι ομως??

     • Bmw m5

      Κοπανα αβερτα λαλακι.

     • Δωριεύς

      Δὲν τὸ εἶπα γι’ αὐτὸ ἀδελφέ, γκουροῦ. Μόλις μπῆκα στὸ site καὶ δὲν ἔχω ἰδέα τὶ συνέβει…Τὸ λέω διότι ὁ Lalakis καὶ ὁ Κέρβερος εἶναι, ἕνα καὶ τὸ αὐτό…Χαχαχαχαχα !!!

     • το γνωριζω, μου εστρωσες τον δρομο να γραψω το σχολιο ομως.

     • DisqussioneR

      Τί χάπενεντ? δεν αντελήφθην τίποτα!

     • Γιώργος fs.

      Το χάσαμε γρήγορα το τρολάκι!!
      Δεν προλάβαμε να το «γλεντήσουμε».

     • DisqussioneR

      Ούτε που πρόλαβα να το δω… έλλειψα λίγο από τη ροή των σχολίων ;-)

     • © Proud to be Greek

      Την ωμή αλήθεια είπε αλλα με λάθος τρόπο.
      Πάντως μια θετικούλα απο εμένα πρόλαβε και την τσίμπησε. (+ οτι του εξήγησα μπας και καταλάβει)

     • DisqussioneR

      Βρε δεν ξέρω για ποιον λέτε και τι ειπε λέμε!… Δεν είδα!

  • PatmosI

   Καλημέρα αδερφέ….

   Αυτοί που κυβερνούν δεν ήταν αυτοί που φώναζαν συνορα μέχρι τη Λαμια και ανεξαρτητη μακεδονία;;; Αυτοί που πολεμοϋσαν και έσφαζαν Έλληνες παρέα με τους πρωην συνεργάτες των ναζί …

   • Δωριεύς

    Καλημέρα πολυαγαπημένε μου, ἀδελφέ…Μωρὲ αὐτοὶ εἶναι, ἄλλωστε δὲν ἀνέφερες τὸ Αἰγαῖο μὲ τὰ ψάρια του, συνεπῶς εἶναι δυνατὸν νὰ τοὺς ἔχω ἐμπιστοσύνη ; Στὸν Κουρουμπλῆ ; Στὸν Καρανίκα ;Στὸν Βούτση, Φίλη, ΑΝΤΑΡCIA, σὲ ποιὸν νὰ ἔχεις ἐμπιστοσύνη ; Ὄχι ὅτι οἱ ἄλλες κοπριὲς ἦσαν καλλίτεροι ἀλλὰ αὐτοὶ δὲν ἔχουν οὔτε μέση οὔτε ἄκρη… Ἄσε καὶ ἄν ἀνοίξω τὸ στὸμα μου θὰ μὲ πετάξουν ἀπὸ τὸ site…Χαχαχαχαχαχα !!!

 • ταξιδευτής

  …..πολλους οψιμους πατριωτες βλεπω….που ξεχνουν τι ψηφιζαν πριν 10 χρονια αυτοι κ οι οικογενειες τους….λιγο σεβασμο στις ριζες μας δεν βλαπτει

  • nikos(1)
   • ταξιδευτής

    χαχαχα καλα ρε οχι κ ετσι

    • nikos(1)

     χα!χα!χα!

    • DisqussioneR

     Και χειρότερα!

  • ΝΙΚΗΤΑΣ

   Το τι ψήφιζε ο καθένας είναι σεβαστό. Αυτό που είναι απαράδεκτο πλέον είναι με τα όσα ξέρουμε ο καθένας να μην έχει μετανοήσει για το τι τον είχαν κάνει να πιστεύει και τι ψήφιζε .

   • ταξιδευτής

    μετα ξυριζουν τον γαμπρο…..δεν σκιζω τα ιματια μου για να υπερασπιστω ενα κομμα το οποιο δεν εχει κυβερνησει
    …το ιδιο εργο ειδαν κ οι συριζαιοι….

   • Bmw m5

    Εγω νομιζω οτι δεν ειταν θεμα το τι τον ειχαν κανει να πειστευει αλλα ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΔΕΧΩΜΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

 • ΝΙΚΗΤΑΣ

  Όταν ύψωναν αδριάντες του Μ.Αλεξάνδρου οι σκοπιανοί, τους βρίζαμε. Μάλλον από ντροπή που δεν έχουμε υψώσει εμείς κανένα και ακόμα κι αυτόν τον τάφο του πάμε να τον εξαφανίσουμε. Τώρα που γκρεμίζουν τους αδριάντες πανηγυρίζουμε. Γιατί άραγε;
  Ααααααααα, κατάλαβα, είναι που γυρεύουμε ακόμα αρχηγό.

  • DisqussioneR

   Εχουμε όμως στήσει ανδριάντες του αντρέα και το μπενιζελου

   • Θεσσαλονικιός

    Και του Άρη του οπισθογεμούς …

   • ΝΙΚΗΤΑΣ

    Που είναι τώρα αυτοί που έβαζαν βόμβες στο άγαλμα του Τρούμαν;;;;;;;;;;

    • Θεσσαλονικιός

     Ρώτησε τον «αντιστασιακό» βομβιστή Σημίτη ..

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Και όλο το ψωροσυριζοσύστημα

  • nikos(1)

   είναι ….ρατσιστικά μνημεία!! θυμίζουν …μάχες …σφαγές ……απαπαπα!

  • Aναξ

   Εχεις δικιο στο οτι η θεση μας ειναι εξ αρχης λαθος. Αυτο που επρεπε εξ αρχης να κανουμε και ειναι το κλειδι, ειναι να τους επιβαλουμε να αναγνωρισουν την Ελληνικη μειονοτητα.

   • ΝΙΚΗΤΑΣ

    Ώρες-ώρες λες κάτι πράγματα. Ποιοί να τους ζητήσουν να αναγνωρίσουν την Ελληνική μειονότητα; Οι προδοτοκυβερνήσεις που έκαναν την μειονότητα να μην αισθάνεται Ελληνική; Έχεις καταλάβει ότι πολλοί από τους ψευτομακεδόνες είναι πραγματικοί μακεδόνες, που δεν θέλουν να λέγονται Έλληνες γιατί η Ελλάδα (γράφε ελληνική κυβέρνηση) τους ΠΡΟΔΩΣΕ;

    • Aναξ

     Καποια θεματα καποιοι τα προσπαθησαν, το οτι μεσα στα ιδια τους τα κοματα υπηρχαν αλλοι που εντεχνα τα υπονομευαν ειναι γεγονος.

     Οσο για το θεμα της Ελληνικοτητας, υπαρχουν και σημερα Ελληνες εκει που ζητουν να ανγνωριστουν ως Ελληνες, δεν χρειαζεται να παμε ουτε στο παροσφατο παρελθων ουτε στον εμφυλιο.

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Δεν έμεινες σε αυτό που σου είπα : Πολλοί από το VMRO είναι Έλληνες, που οι προδοτοκυβερνήσεις τους πούλησαν (όπως και πολλούς άλλους Έλληνες στην υφήλιο) και τους έκαναν να βλέπουν την Ελλάδα για εχθρό ενώ είναι πραγματικοί μακεδόνες. Απομυθοποίησε την ελληνική πολιτικοί. ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, μέχρι να επέλθει η κάθαρση.

     • Aναξ

      θεμα προδοσιας υπαρχει οταν ο ιδιος προδιδεις αυτο που εισαι,την ταυτοτητα σου, ασχετα αν η οποιαδηποτε κυβερνηση ειναι εναντια, και αυτο ισχυει και για τους κομουνιστες και λοιπους που κατεφυγαν σε Γιουκοσλαβια και Αλβανια, ισχυει για τους σλαβοφωνους κομιταζηδες που εκπαιδευτηκαν σαν βουλγαροι και λοιπους αμετανοητους.

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Υπάρχουν Έλληνες που κατοικούσαν εκεί προ αμνημονεύτων χρόνων. Δεν μίλησα για τους κομμουνιστές γιατί αυτοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

     • Aναξ

      Σε αυτους αναφερθηκα στο πρωτο σχολιο, και προσθεσα θεμα προδοσιας υπαρχει οταν ο ιδιος προδιδεις αυτο που εισαι,την ταυτοτητα σου, ασχετα αν η οποιαδηποτε κυβερνηση ειναι εναντια

 • nikos(1)

  Turkish authorities
  issued detention warrants for 189 lawyers as part of an investigation
  into followers of a Muslim cleric accused of orchestrating last July’s
  attempted coup, state-run Anadolu news agency said on Wednesday.

  θα περάσει κανένας τα σύνορα με την οικογένεια …και θα τον συλλάβουν και θα τον παραδώσουν στον ….Σουλτανίνα!!

  Κοτζιά ..μπατριώτη ……κάνω …λάθος!!!???

 • Γιώργος fs.
  • Bmw m5

   Που???

   • DisqussioneR

    Λες να είναι αδερφές με τη δικιά σου?

    • Bmw m5

     Αχαχαχαχ μπααα ποντια ειπε, η δικια μου μιση ντοιτζ και χαλιδικιοτισα ειναι.

   • Γιώργος fs.

    Σκληρή Πόντια!!!!

    • Bmw m5

     Κουζανη η βεροια. Χμμμμμ

     • Γιώργος fs.

      Πτολεμαΐδα!!

     • Bmw m5

      Ωχχχχχχχχχχ, κοντα ειμαστε.

     • DisqussioneR

      Νατα νατα! Το είπα εγω θα βγειτε και συγγενείς εξ αγχιστείας χαχαχα

     • Bmw m5

      Λες??? Εχω ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ.

  • ΝΙΚΗΤΑΣ

   Οι Μακεδόνες ήταν ψηλοί και γυμνασμένοι όχι με πατσοκοιλιές.

 • Διγενης ακριτας

  Ωχ παω να ψυγω.

 • γιωργος παππας

  βαρδασκα και πολυ τους ειναι

 • ΝΙΚΗΤΑΣ

  Μερικές φορές διαβάζεις κάτι σχόλια και είναι κορυφαία ανέκδοτα. Ισχυρίζεται ο άλλος ότι είναι Χριστιανός αλλά θα μαχαιρώσει όποιον τον μαχαίρωσε. Πιο ωμή δήλωση εβραϊσμού δεν μπορούσε να κάνει (Μάχαιραν έδωσας και μάχαιραν θα λάβεις!!!). Μά τόσο άσχετος πια;;; Και το αστείο είναι ότι όσους κατηγορεί ότι τον μαχαίρωσαν απλά προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν να σοφρωνιστεί. χοχχοχοχοχοχοχοχοχχοχο

  • DisqussioneR

   Ποιόν σφάξαν πάλι?

   • ΝΙΚΗΤΑΣ

    Ένα κολλητάρι σου.

    • DisqussioneR

     Αποκλείεται! Τα κολλητάρια μου έχουν την προστασία μου

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Προστάτης είσαι;

     • DisqussioneR

      Και αυτό!

  • nikos(1)

   βγήκαν με …ματσέτες …παγανιά?

 • #jesuisahmet

  Όταν ο υπ εξ των σκοπιανών κάνει δηλώσεις στην Ελλάδα και λέει όσες φορές μπορεί Δημοκρατία της μαιμουδονιας σιγά μην έχουν πρόθεση να υποχωρήσουν.Βέτο σε όλα και πάλι βέτο.

  • Γιώργος fs.

   ++++++++++++++++++++++

  • Aναξ

   Χτες το βραδυ στη συνεντευξη το πε 6 φορες τουλαχιστον.

   • #jesuisahmet

    Έχουν όλη την καλή θέληση να υποχωρήσουμε αυτό μας λένε.

  • Hellenizer

   Ναι αλλά μαζί με το βέτο να κάνουμε και κάνα έλεγχο στα σύνορα.

   • #jesuisahmet

    Εννοείται. Και ξύλο.

    • Hellenizer

     Ξύλο όχι ακόμα, αλλά έλεγχος επιβάλετε.

 • DisqussioneR

  Για κάποιο άγνωστο σε μένα λόγο δε μπόρεσα να απαντησω σε σχόλιο του ΝΙΚΗΤΑ…
  Το ξαναβάζω εδώ γιατί δε μου αρέσει να αφήνω αναπάντητα σχόλια…

  https://image.prntscr.com/image/2FmpxTY3Tlu0M3pQwdjAcw.png

  • ΝΙΚΗΤΑΣ

   Αν δεν έπιασες το χιούμορ μου που σου είπα ότι μετά τα 50 μπορεί να έχεις πρόβλημα (επειδή είπες ότι είσαι προστάτης και αναφέρθηκα στο ανδρικό όργανο προστάτης) λυπάμαι πολύ. Keep supporting the kids.

   • DisqussioneR

    Εκείνο το νόημα σαφώς και το έπιασα! Και το προσπέρασα, απλά! Για την παρένθεση μιλάω και πετάς τη μπάλα έξω… Πόσο λίγος μπορεί να είσαι τελικά, έχεις αναρρωτηθεί?

    • ΝΙΚΗΤΑΣ

     Μην κρίνεις ίνα μην κριθείς. Έγραψα διάφορα σχόλια με σοβαρά στοιχεία και εσύ κοίτα που πιάνεσαι. Αυτή είναι η απάντησή μου και το «όμοιος ομοίω αεί πελάζει».

     • DisqussioneR

      Κρίνω για να σε βοηθήσω λίγο στην αυτογνωσία σου… Ως τρίτος! Μην εξάπτεσαι, μπορεί να σε βελτιώσει αυτό που κάνω

     • Aναξ

      Μην κρίνεις ίνα μην κριθείς. Δικα σου ειναι αυτα »Ώρες-ώρες λες κάτι πράγματα»’Δεν έμεινες σε αυτό που σου είπα» »Μα τόσο πεζά τα βλέπεις;» »Σου είπα, είσαι ακόμα μικρός και δεν έχεις μάθει.» . »Εσύ όμως κρέμεσαι από τα φρύδια τους και τρως το σανό τους.»

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Αν θες να το συζητήσουμε αυτό. Αλλά όταν αγνοείς τις σημαντικότερες
      παραμέτρους ενός προβλήματος δυστυχώς είσαι πεζός. Περιμένω πρόσκληση συζήτησης επί του θέματος αλλά με τις προσωπικές γνώσεις του καθενός κι όχι σεντόνια κοπυπαστά. Αναμένω.

     • Aναξ

      Αυτα που λες δεν με αφορουν, αν εννοεις σεντονια τις πηγες, αφορουν τη αιτιολογια.

      Κρινεις κατ εξ ακολουθησειν »δυστυχώς είσαι πεζός.»», Μην κρίνεις ίνα μην κριθείς.

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Οι πηγές είναι καλές σαν επιβεβαιωτικό των απόψεων. Οι απόψεις (σχόλια) όμως πρέπει να είναι προσωπικές για να αποδεικνύουν τη κατανόηση του θέματος. Πρόσκληση περιμένω. Αν ντρέπεσαι πες μου να σου κάνω εγώ.

     • Aναξ

      Επιμενεις να κρινεις, αντιφασκοντας στο ποιο απλο πραγμα, και ζητας διαλογο ο οποιος βασιζεται πανω στην αντιφαση.

      Κρινεις κατ εξ ακολουθησειν » »Αν ντρέπεσαι πες μου να σου κάνω εγώ.»’, Μην κρίνεις ίνα μην κριθείς.

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Απόδειξέ μου ότι το «αν ντρέπεσαι» υποκρύπτει κριτική; Σεβάσου τις έννοιες των λέξεων και απάντησε επιτέλους.

     • Aναξ

      ‘Αν ντρέπεσαι πες μου να σου κάνω εγώ.»’, Μην κρίνεις ίνα μην κριθείς.

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Απόδειξέ μου ότι το «αν ντρέπεσαι» υποκρύπτει κριτική;

     • Aναξ

      ‘Αν ντρέπεσαι πες μου να σου κάνω εγώ.»’, Μην κρίνεις ίνα μην κριθείς.

      »δυστυχώς είσαι πεζός.»

    • ΝΙΚΗΤΑΣ

     Η ιατρική συνιστά να μην ξύνεις τα σπυριά σου γιατί μπορεί να σπάσει το απόστημα. Εσύ γιατί ξύνεσαι ακόμα; Σου απαντώ εδώ γιατί καταλαβαίνω το χούι σου να έχεις τη τελευταία φράση. Το έχω μάθει καλά ειδικά σε γυναίκες……

     • DisqussioneR

      Η ιατρική ξέρει να ξεχωρίζει το αρσενικό από το θηλυκό. Εσύ τα έχεις μπερδέψει λίγο….
      Τα αρσενικά δε σβήνουν τα σχόλια τους… ό,τι λένε το λένε και δεν το παίρνουν πίσω!
      Κατάλαβες χαμαιλεοντάκο??

    • ΝΙΚΗΤΑΣ

     Συνέχισε να κρίνεις και να πελάζεις με τους όμοιούς σου. Θες και αυτογνωσία. Άλλους θέλεις σώσαι, εαυτόν όμως ου δύνασαι σώσαι. Σε λίγες μέρες να σε δω … στην εποχή του υδροχόου. αχαχαχαχαχα

   • DisqussioneR

    Νικητάκο, άσε τις μαγκιές και απάντα απ ευθείας στο κάθε σχόλιο ξεχωριστά. Μην πας και απαντάς από το ένα στο άλλο για να μπερδεύονται τα νοήματα. Γνωστή η τακτική σου αλλά σε μένα δεν περνάει!

    • ΝΙΚΗΤΑΣ

     Τις μαγκιές τις κάνω σε πραγματικές καταστάσεις κι όχι διαδικτυακά.

     • DisqussioneR

      Γι αυτό μπορείς και συνεχίζεις… Γιατί πραγματικά θα έκανες τουμπέκα!

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      …………..Καλημέρα. Κοίτα το πιεσόμετρο μην έχεις πρόβλημα. Και μην βασίζεσαι στο τι σου μεταφέρουν άλλοι. Δεν φαντάζονται πόσο λάθος έχουν.

     • DisqussioneR

      Μόνος σου τα λες μόνος σου και τα πιστεύεις!… Πολλή ώρα έχασα μαζί σου φαίνεται…
      Αφου δε μπορείς να διακρίνεις αν τα λεγόμενα του άλλου είναι πηγαία ή ετερόφωτα, είσαι πραγματικά πολύ λίγος για συζήτηση μαζί μου…
      Την προσπάθεια μου πάντως την έκανα, τουλάχιστον αυτό μπορεί να το καταλάβει και ένα 5χρονο!….
      (και επειδή πάλι δεν θα κατάλαβες, στο λέω απλά, πεζά και κατανοητά: δεν βασίζομαι στο τί λένε οι άλλοι, έχω ιδία κρίση και άποψη! Αν αυτό σε τόσα μηνύματα που έγραψα δεν το διαπίστωσες, τότε έλα από Σεπτέμβρη με τον κηδεμόνα σου)

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Εσύ το ξεκίνησες και τελικά αποδεικνύεις ότι δεν έχεις αυτογνωσία, που θες να μεταδώσεις. Τι κρίμα…

     • DisqussioneR

      Ποιός το ξεκίνησε ρε μπάμπουρα? Εγώ ή εσύ με το μήνυμα σου που έσβησες? (όπως κάνεις πάντα)… Ολίγε!!!

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Τον Σεπτέμβρη φρόντισε να ζεις. Εσύ ξεκίνησες τη βαβούρα για ανούσια θέματα ενώ για σοβαρά τουμπεκί. Τι κρίμα. Προσπάθησε λίγο να λακεδαιμονίζεις.

     • DisqussioneR

      Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Γιατί και το ότι σου μιλάω σου δίνει πόντους…
      Δεν απαντάς γιατί έσβησες το σχόλιο σου όμως! Γυναικεία τακτική, καταλαβαίνω. Ρε μήπως είσαι γυναίκα??

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Το να με προκαλείς έτσι χυδαία δεν βγάζεις τίποτα εκτός από το να αποδεικνύεις το χαμηλό σου επίπδεδο, που το κρύβεις γράφοντας κουτσομπολίστικα και όχι για σοβαρά θέματα.

     • DisqussioneR

      Απάντησε μου και άστα αυτα που ξέρεις. Γκομενίτσα είσαι?

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Με σένα τη κουτσομπόλα τέλος οι κουβέντες. Άλλωστε εσύ ήρθες κι άνοιξες με μένα κουβέντα για να τραβήξει αλλού το θέμα. Κλασσική τακτική τρολάριου είναι αυτή και μην νομίζεις ότι δεν σε ξέρω.

     • DisqussioneR

      Ναι αλλά δεν απαντάς!….

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Μείνε με τη προστατευομένη σου αλλά να την προστατεύεις από το ξύλο που τρώει από τη συμβία. Αλλιώς άστα να πάνε.

     • DisqussioneR

      Έλα μη ντρέπεσαι τώρα, δε μας βλέπουν… Θα μου χαρίσεις το ονοματάκι σου? Το κανονικό!…

     • © Proud to be Greek

      Είναι.

     • DisqussioneR

      Με ξέρεις, άρα ξέρεις ότι δε ρωτάω τυχαία κάτι ;-)

     • © Proud to be Greek

      Το ξέρω.
      Είναι ο τωρινός apatsi, που ως VZ & BAS είχε πρόβλημα μαζι μου δεν σήκωσε το τηλέφωνο να με πάρει, παρα έπαιρνε τους αλλους και έστελνε email.
      Ολα αυτά πάντως αρσενικά ΔΕΝ είναι, και αστον να το παίζει μαγκας.
      Είναι αυτό που είπες.

     • © Proud to be Greek

      Αλλα και εγώ θα τον στακίζω στις θετικές ως akakalatsi – επειδή λερώνει το όνομα apasti

     • DisqussioneR

      χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

     • DisqussioneR

      Ο apatsi είναι? Σίγουρα? αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
      Δεν ξέρω αν είναι γυναικα ή άντρας, οι γυναικουλίστικες τακτικές του όμως είναι καραμπινάτες!!!

     • © Proud to be Greek

      Αντρας στο σώμα, γυναίκα στην ψυχή.

     • © Proud to be Greek

      Σίγουρα 100%

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Χαχαχαχαχαχαχα σου φόρτωσαν αυτά που οι άλλοι τα πέταξαν μετά βδελυγμίας. χαχαχαχαχαχαχα

 • PatmosI

  Φεύγω να κάνω και καμιά δουλειά….

  Υπάρχει και άλλο μέτωπο ποιό σοβαρό… ΘΡΑΚΗ …..έχει μείνει μόνη της να το παλεύει η Χρυσή Αυγή οπως μπορεί χωρίς στήριξη και πόρους….ενάντια στην τουρκιά…..αυτό εξηγεί πολλες από τις επιθέσεις εναντίον της…..

  Μεγάλη συζήτηση που πρέπει να γίνει….

  • Θεσσαλονικιός

   Και για την μεγάλη προδοσία της Ντόρας …

   • Δωριεύς

    Καὶ τὸν τράγο τῆς Ἀλεξανδρουπόλεως. Μἠν τὸν ξεχνᾶς, Περικλή μου…

    • Bmw m5

     Εχει και γυναικα απο το χωριο μου😎😎😎😂😂😂

     • Δωριεύς

      Ἔλα Χριστὲ καὶ Παναγία…Πηγαίνει ΚΑΙ μὲ γυναῖκες ;

     • Bmw m5

      Οταν το θυμαται ναι 😈😈😈

     • Θεσσαλονικιός

      Για εμένα λέει το «βαρεμένο» Σπύρο …

     • Bmw m5

      Αχαχαχαχα, σε πειρανε χαμπαρι, κοπριααααα.

     • Δωριεύς

      Δὲν καταλαβαίνω ἀδελφέ,Περικλῆ….Τὶ σχέση ἔχεις ἐσὺ μὲ τὸν Ἀλεξανδρουπόλεως ;

     • Bmw m5

      Αχαχαχαχαχαχαχαχα

  • Rogue Trooper

   Μόνη λύση για να κλείσει και αυτό το μέτωπο η προσάρτηση της αν. Θράκης και των Πριγκηπονήσων στην Ελλάδα με ειρηνικά μέσα. Δε συμφέρει κανέναν η βίαιη επίλυση του εδαφικού.

  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Ποια Χρυσή Αυγή πολεμάει για τη Θράκη; Κανείς πλάκα. Και τι έχει κάνει δηλαδή;

   • PatmosI

    Ψάξε βρες… είπα και εγώ….

    • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

     Σαφέστατος. Σα τα επιχειρήματα της Χ.Α.

     • PatmosI

      Εκεί που πρέπει ειμαι σαφέστατος και αναλυτικός… αρκεί να αξίζει…

 • Imperium Romanum 330 – 1453

  ΒΕΤΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙ ΑΛΛΑ…….

  • Rogue Trooper

   Διάλυση του ψευτοκρατιδίου τώρα για ν’ αναχαιτιστεί η ερπετοσιωνιστική επιθετικότητα που απειλεί να μετατρέψει τα Βαλκάνια σε ραδιενεργό στάχτη!

   • Hellenizer

    Μόνος σου τα σκέφτεσαι αυτά;

    • Rogue Trooper

     Είναι μια πρόταση που πρέπει να πέσει στο τραπέζι για να τερματιστεί η τεχνητή κρίση που προκάλεσαν οι Αμερικανοί στα Βαλκάνια.

 • Anti Bullying

  Mε ένα ντου θα τελειώναμε. Έτσι θα έμπαιναν άμεσα στο ΝΑΤΟ, να ησυχάσει και η Αμερική, στην ΕΕ και στο Ευρώ μάλιστα και θα κρατούσαν το δικαίωμα να αποκαλούνται Μακεδόνες ως τοπωνύμια όμως όχι εθνική ταυτότητα. Τα αγάλματα του Μ.Αλεξάνδρου τα έχουν έτοιμα να μας γλιτώσουν και τα έξοδα. Οι μισοί και πλέον θα έφευγαν αμέσως λόγω Σένγκεν στην Γερμανία μετανάστες θα μετακινούσαμε και εμείς 100 ΤΕΙ και ΑΕΙ και λοιπές σχολές να αυξηθεί το Ελλαδικό στοιχείο και τέλος. Ίσως να δίναμε ένα μικρό κομμάτι στην Σερβία (κατά προτίμηση στο Τέτοβο) και ένα στην Βουλγαρία. Όπως πετάς τα κόκκαλα στα σκυλιά.

  • Hellenizer

   Πολύ κακός είσαι σήμερα.

   • Anti Bullying

    Τι κακός. Μύτη δεν θα άνοιγε. Τα ληγούρια θα χαιρόντουσαν που θα αποκτούσαν ευρωπαικό διαβατήριο.

  • makis2105 .

   Ακόμα δεν κατάλαβες ότι η Ελλάς θα βγεί έξω από την ΕΟΚ?

   • Hellenizer

    Δύσκολα.

   • Anti Bullying

    Μέχρι τότε αςφύγουν μετανάστες όσο περισσότεροι και μετά ανακαλούμε τα διαβατήρια τους όπως κάναμε στους μουσουλμάνους της Θράκης. Το ξέρουμε το κόλπο.

 • VLAD.. the out of water

  Να τα κανουμε εμεις τα βαφτισια….
  Να τους παρουμε κ «παπα»!

  • Imperium Romanum 330 – 1453

   ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥΣ…….

   • VLAD.. the out of water

    οχι καλε….απλα στο «βαπτιζεται ο δουλος» παραμενουν τα χερια σου σε εκταση για 1-2 λεπτα.

 • Hellenizer

  Vardar Banovina – Μπανόβινα του Βαρδάρη Λεγοταν η περιοχη επι Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας από 1929 μέχρι και το 1941 που έπεσε. Το όνομα Μακεδονία αλλα και τα γνωστά περί Μακεδονικού έθνους εφευρεθήκαν από το κομμουνιστικό καθεστώς της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας και πιο συγκεκριμένα απο τον Τιτο.

  Καλημέρα συναγωνιστές και συναγωνίστριες.

 • δντπμκ

  Σιγά την έγκυρη πηγή.

  • Bmw m5

   Σε χαλναει???

   • δντπμκ

    Μια περιθωριακή εφημερίδα και ένα βιντεάκι για βλαμμένα του γυμνασίου.

    • Bmw m5

     Φνανει και μονο αυτο.

    • Imperium Romanum 330 – 1453

     ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟ ΕΙΣΑΙ;

     • δντπμκ

      πάντως όχι όπως κάποιος που αυτοπροσδιορίζεται ως 330-1453.

     • Imperium Romanum 330 – 1453

      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ Ε;

     • δντπμκ

      Εμ είσαι και άσχετος εμ νομίζεις ότι μπορείς να κοροιδέψεις τους άλλους.
      το 27 π.Χ. γεννήθηκε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία όταν ο Οκταβιανός κατήργησε τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία.

     • Imperium Romanum 330 – 1453

      ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ. ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟΚΟ Ε ΣΤΟΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ….

     • δντπμκ

      Είσαι αμόρφωτος. Τέλος.

     • Imperium Romanum 330 – 1453

      753 π.Χ. ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΟΥ. 509 π.χ. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 27 π.χ. ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΟΜΩΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 753 π. χ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ 330 μ.χ. ΑΠΟ ΤΟ 330 μ.χ.ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. ΣΤΟΚΟ Ε ΣΤΟΚΟ. ΣΤΟ ΛΕΩ ΠΑΛΙ.

     • δντπμκ

      Ποιοι το λένε αυτό ρε ανορθόγραφε βλακάκο;
      Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία καθιερώθηκε με τον πρώτο αυτοκράτορα. Πριν από αυτόν μιλάμε για Ρωμαϊκή Δημοκρατία. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το ρωμαϊκό κράτος γενικότερα, τότε αρχίζουμε από την ίδρυση του το 753 μέχρι την κάτάλυσή του το 1453.
      Για να καταλάβει το φτωχό σου μυαλό να το παραλληλίσω με το ελληνικό κράτος και την Ελληνική Δημοκρατία. Το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε το 1828 αλλά η Ελληνική Δημοκρατία το 1975.
      Κατάλαβες; Άντε τράβα να παίξεις κανένα LoL τώρα.

     • Imperium Romanum 330 – 1453

      ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΞ ΜΑΖΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΑΜΙΣΟΥ ΜΑΛΑ ΚΙΣΤΙΡΗ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΑΤΟΡΩΝ IMPERIUM ROMANUM TΗΝ ΛΕΓΑΝΕ

     • δντπμκ

      Μην σε αδικήσω κιόλας: είσαι μεγάλος Αιλυναρρασ

     • Imperium Romanum 330 – 1453

      ΚΟΥΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

     • Kontostergiou Despoina

      Διαβάστε λεπτομέρειες στο εμπεριστατωμένο βιβλίο του αειμνήστου Καθηγητού ΑΕΙ Ιωάννου Σ. Ρωμανίδου, με τίτλο, Ρωμηοσύνη, Ρωμανία-Ρούμελη ,Εκδόσεις ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΟΥΡΝΑΡΆ Θεσσαλονίκη 2002, 4η.Και Κωστής Παλαμάς και Ρωμηοσύνη. Κ
      αι ομιλία στον Ορθόδοξο Τύπο, Η Ρωμηοσύνη του 1821 και οι Μεγάλες Δυνάμεις.Θα βρήτε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Ποιά Δημοκρατία; Πότε ψήφιζαν στη Ρώμη;

     • δντπμκ

      Λυπάμαι, δε μπορώ να σου πω τα βασικά. Στο διαδίκτυο θα βρεις πολύ υλικό.

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Κλασσική απάντηση τρολάριου, που δεν ξέρει και ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα.

     • δντπμκ

      Δε μπορώ να παραδίδω μαθήματα ιστορίας φίλε. Αν θες γνώση, να μοχθήσεις ;)

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Εσένα μοχθεί καθημερινά η χούφτα σου.

     • δντπμκ

      Άλλος ένας αγράμματος στούρνος.
      Ρε διάβάστε και κανένα βιβλίο. Όχι όλη μέρα πληκτροπόλεμο.

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Συνεχίζεις να αυτοαποδεικνύεσαι τρολάριος πέρα από άσχετος.

     • Imperium Romanum 330 – 1453

      ΕΤΣΙ ΛΕΓΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Άσε να προπονηθώ λίγο. Στο άλλο σάιτ μπαίζαμε μπάλλα, εδώ έχουμε μπλέξει με τους ψευτοπροστάτες.

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Η Βυζαντινή είναι αυτή. Η ρωμαική ξεκίνησε π.Χ.

     • Imperium Romanum 330 – 1453

      ΔΕΝ ΛΕΓΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΡΩΜΑΝΙΑ ΛΕΓΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ. ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΚΑΛΑ ΓΡΑΦΩ «ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ» ΟΧΙ ΡΩΜΑΪΚΗ

     • δντπμκ

      Ρωμαίικη δεν υπήρξε ποτέ. Ρωμαϊκή ήταν από την αρχή ως το τέλος.
      Το «ρωμαίικος» είναι δημώδης λέξη και πολύ πιθανό υστεροβυζαντινή.

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Σωστός. Αυτή ή λεπτομέρεια που δεν πρόσεξα κάνει τη διαφορά. Ωστόσο και το «Βυζαντινή» δεν είναι μη αποδεκτή ονομασία.

     • Imperium Romanum 330 – 1453

      ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Που να καταλάβουν αυτοί; Μόνο για βαβούρα μπαίνουν.

     • δντπμκ

      Χαχα εσύ έκανες το βίντεο;

     • Imperium Romanum 330 – 1453

      ΠΑΨΕ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΤΑ ΧΑΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ…….

     • ΝΙΚΗΤΑΣ
     • Imperium Romanum 330 – 1453

      ΧΑ ΧΑ ΧΑ! ΝΑΙ ΑΥΤΟΣ……

     • ΝΙΚΗΤΑΣ
     • δντπμκ

      Πάντως αν είσαι εσύ ο δημιουργός του «αριστοτεχνικού» βίντεο, έχεις πολλά να μάθεις ακόμα.

  • Hellenizer

   Κυκλοφορεί από προχτές.

   • δντπμκ

    Και έχει διαψευστεί επίσης. Στον Παπαχελά ο ίδιος ο Ντιμιτρόβ είπε πως επιθυμεί σε μια πρώτη φάση να αρχίσει η διαδικασία ένταξης σε ΝΑΤΟ και ΕΕ με την προσωρινή ονομασία και στην πορεία ΘΑ το λύσουμε.

    • Hellenizer

     Άσε τι λέει ο Ντιμιτρόβ

    • VLAD.. the out of water

     παλι…θααααα;
     παλι εκβιασμοι με το ονομα;
     βρηκαν αλλο «καλο» κ μας παταν οι αμερικανοι;

     • δντπμκ

      Οι Ρώσοι είναι που υποστηρίζουν τον Γκρουέφσκι.

 • VLAD.. the out of water

  Ειπαμε….ΜΕΧΡΙ Κ ΜΑΛΛΙ ΘΑ ΒΑΨΟΥΝ οι γιανκηδες, προκειμενου να μας ΠΕΙΣΟΥΝ.
  ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΠΑΝΑΡΑ!

 • Hellenizer
 • ταξιδευτής

  ωραια τα ονειρα δε λεω αλλα εδω δεν εχουμε να ασφαλτοστρωσουμε ενα δρομο σε κανα χωριο της ελλαδας…θελουμε κ κατακτησεις
  κ αντε κ πηραμε τα μισα σκοπια…μετα??…μετα θελουμε τρελο δανεισμο για να φτιαξουμε υποδομες στα «γιδια»
  ασε καλυτερα

 • ΙΩΝ 1942

  ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΩΦ…ΑΣ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…!!!
  ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΡΕ ΠΟΝΗΡΕ …ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…???

  ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ …ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΠΛΟΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ …!!!
  ΓΙΑ ΑΡΧΗ …ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΨΗΦΙΣΕΙ …ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ…ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙ ΑΥΤΟ
  ΣΑΣ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ…ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ…ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΣΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΤΑΣΕΙΣ …ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΩΦ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΑΣ…!!!

 • Kontostergiou Despoina

  Θεωρώ ότι πρέπει να επιλέξουν ένα από αυτά τα ονόματα ,Δαρδανία , Βαρντάρσκα , Νοτιοσλαβία (Dardanija,Bardarska, Juznoslovenija ;h Juznoslavija) με επικρατέστερο το τελευταίο,διότι ανταποκρίνεται στην ιστορική πραγματικότητα. Κι άν υπάρξη αντίδρασις από τους Αλβανούς το αμέσως επόμενο δηλαδή Δαρδανία ,με τελευταίο το Βαρντάρσκα.

 • ASVOS

  MONKEYDONIA MHPOC?

 • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

  Θα πρότεινα Μπανανία αλλά το έχουμε κι αυτό αποκλειστικά κατοχυρωμένο…