Αρχείο

Αντίστροφη μέτρηση για τα Βαλκάνια: Ο μισός στρατός της Σερβίας αναπτύχθηκε κατά μήκος των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο- Mεταφέρονται σερβικές μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες - Η Ελλάδα γνώριζε...

Ετοιμα για τη μεγάλη έκρηξη είναι τα δύο καίρια "τόξα" πολέμου, αυτό στα Βαλκάνια και αυτό στη Μέση Ανατολή. Ο σερβικός στρατός προέβη σε αναδιάταξη των δυνάμεων του για προστατεύσει την χώρα "εκεί που πονάει", με το βλέμμα στο Κοσσυφοπέδιο. Αυτο δείχνει ότι αναμένει σύντομα ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα " Μεγάλη Αλβανία" και δράση του ΝΑΤΟ. Επιπλέον αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα γνωρίζει. Γι αυτό όπως αναφέραμε στο άρθρο Συναγερμός στα σύνορα μας με την Αλβανία: Σε ετοιμότητα ο Στρατός – Η 8η Επιλαρχία Αρμάτων τέθηκε σε ύψιστη ετοιμότητα (εικόνες) , ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Υπαρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας «VIII ΜΠ ΗΠΕΙΡΟΥ» την Πέμπτη 08 Ιουνίου 2017.

Ο Υπαρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε το Στρατηγείο, το σύνολο των Μονάδων και Ανεξαρτήτων Υπομονάδων του Σχηματισμού, καθώς και το Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ» με ομάδα αξιολόγησης που ανήκει στην Γενική Επιθεώρηση Στρατού. H 8η Επιλαρχία Αρμάτων έχει τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα.

Η αναδιάταξη των μονάδων του σερβικού στρατού επέφερε μια θεμελιώδη αλλαγή  κατά την οποία,  οι μισές σερβικές μονάδες έχουν προσανατολιστεί στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Ο σερβικός στρατός που τελούσε σε αναδιοργάνωση από το 2006 με την δημιουργία έξι ταξιαρχιών «προσάρμοσε» τα νέα σχέδια  σε αυτήν την πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία .

Δύο  από αυτές  τις σερβικές   μηχανοκίνητες  ταξιαρχίες και δύο τεθωρακισμένες  είναι ήδη αναπτυγμένες κατά μήκος των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο.

Οι ταξιαρχίες αυτές οργανώνονται σε κλασσικούς  συμβατικούς σχηματισμούς  με 10 τάγματα η καθεμία.

Οι δύο άλλες ταξιαρχίες, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου, είναι εξειδικευμένες και «ταυτοποιημένες»  ως ταξιαρχία πυροβολικού και ως  μεικτή ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων.

Από τις έξι ταξιαρχίες, η δεύτερη βρίσκεται στο στρατόπεδο "Jovo Kursula" που βρίσκεται στο Kraljevo, μόλις 50 χιλιόμετρα μακριά από τα βόρεια σύνορα του Κοσσυφοπεδίου.

Η τρίτη τεθωρακισμένη ταξιαρχία πεζικού έχει αναπτυχθεί  στην ιστορική πρώην βυζαντινή πόλη  Νις ( Ναισό), περίπου 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Η τέταρτη μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού έχει μετακινηθεί στην πόλη ο Vranje, αλλά εκτός από την πόλη αυτή  αναπτύσσονται επίσης νέοι στρατώνες στο Bujanoc.

Η στρατιωτική βάση "Jug" (Νότια) είναι η πιο σύγχρονη στη Σερβία και βρίσκεται στη θέση Cepotine κοντά στο Bujanoc, μόλις 8-9 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Αυτή η στρατιωτική βάση είναι χτισμένη σε μια έκταση 33 στρεμμάτων και αποτελείται από 66 εγκαταστάσεις, με τις ικανότητες στρατωνισμού  1000 επαγγελματιών στρατιωτικών .

Η αναδιάταξη των σερβικών ενόπλων δυνάμεων και η «προσαρμογή τους» προς τον Νότο υπακούει στις πληροφορίες για επικείμενη «ένωση» Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου που θα είναι και η απαρχή της δημιουργίας της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

Χθες οι επικεφαλείς  του Γραφείου της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο , ο ειδικός εντεταλμένος της ΕΕ, η διοίκηση της EULEX  εξέφρασαν με όλες τις τιμές , ...την έντονη ανησυχία για  αναφερθέντα περιστατικά εκφοβισμού και πιέσεων, όπως αυτά που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο βόρειο τμήμα της χώρας( που κατοικεί  κυρίως σερβικός πληθυσμός).

https://youtu.be/ZWzVEfQDcfY?t=3

«Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη όλων των πολιτικών παραγόντων να απέχουν από πρακτικές που αντιβαίνουν στις δημοκρατικές αρχές και όλοι να  τηρούν αυστηρά τον νόμο», αναφέρει η ανακοίνωση .

Με λίγα λόγια έχουν "ξεσαλώσει¨ οι Κοσοβάροι και απειλούν τους Σέρβους ενώ προβαίνουν και σε προβοκάτσιες ακόμη και σε θρησκευτικά σύμβολα και ναούς.  

 

Mε την φράση «Να προετοιμάζονται για κόλαση» απαντούν οι Σέρβοι συνεχώς στους Αλβανούς ενώ τα σερβικά ΜΜΕ με συχνά  πρωτοσέλιδα στέλνουν ένα μόνο   μήνυμα: «Είμαστε πανέτοιμοι»!

Με πόλεμο θα απαντήσουν οι Σέρβοι στο σχέδιο δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας από τις δυτικές δυνάμεις το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη και από ότι φαίνεται εμπλέκει τις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος .  

https://youtu.be/YQ3w2zsv6cc?t=2

Υπενθυμίζουμε ότι ο  Αλβανός Δήμαρχος του Μπουγιάνοβατς στην Νότια Σερβία, Γιονούζ Μουσλίου  ισχυρίζεται ( σίγουρα του το είπε) ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα του υποσχέθηκε προσωπικά ότι ολόκληρη η «κοιλάδα του Πρέσεβο» θα προσαρτηθεί στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία σε μια ενωμένη μεγάλη Αλβανία!

«Πίσω από το έργο της» Μεγάλης Αλβανίας «είναι προσωπικά ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα! Για την ενοποίηση της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου με το Πρέσεβο, την Μεντβέντια και το Μπουγιάνοβατς λάβαμε υποστήριξη από τον Ράμα και τα Τίρανα, καθώς και από τον  Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι και το λαό μας εκεί. Ο Ράμα  μας το υποσχέθηκε», αναφέρει  ο Μουσλιού, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου των Αλβανών.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει τις συνέπειες για την περιοχή, και αν το Ισλάμ συνεχίσει να προκαλεί ο ίδιος τόνισε :

«Η Κοιλάδα Πρέσεβο ήταν μέρος του Κοσσυφοπεδίου. Οι Σέρβοι και η κυβέρνηση στο Βελιγράδι πρέπει να το καταλάβουν αυτό και να γνωρίζουν  ότι ανήκει σε εμάς. Δεν υπάρχει καμία στροφή πίσω για εμάς . Πρέπει να είναι και ευγνώμονες που δεν ζητάμε και το Νις. Το Βελιγράδι εκφράζει την ανησυχία του αλλά αυτό  δεν μας ενδιαφέρει» .

Όλο  αυτό το υπόβαθρο είναι στην κυριολεξία "δυναμίτης" στην περιοχή και πολλά μπορεί να  συμβούν ...σύντομα.

Από την άλλη πλευρά σύσσωμη η ηγεσία της Σερβίας έχει διακηρύξει την ουδετερότητα της χώρας ως προς το ΝΑΤΟ κυρίως , κάτι το οποίο έχει μεταβάλλει τα σχέδια της συμμαχίας για την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων.

Σε περίπτωση πρόκλησης από τους Αλβανούς και τους Κροάτες ταυτόχρονα, σύμφωνα με σενάριο που κυκλοφόρησε πριν δύο μήνες οι Σέρβοι να ήταν αναγκασμένοι να πολεμήσουν σε ένα διμέτωπο αγώνα .

https://youtu.be/K8qP0eQ_jOg?t=6

Για αυτό η είσοδο της χώρας στον συνασπισμό των χωρών CSTO, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα λάβει χώρα το επόμενο διάστημα , με δεδομένο ότι οι Αλβανοί ήδη κινούνται ως «εξουσία» στην ΠΓΔΜ που αποτελεί τον επόμενο αδύναμο «κρίκο» της περιοχής αυτής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...