Μέση Ανατολή

EKTAKTO - Γενίκευση του πολέμου: TO NATO εισβάλει σε Συρία και Ιράκ με πρόσχημα την στημένη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ - Η Τουρκία κάνει κυβίστηση και η Ρωσία μόνη εναντίον όλων!


Ειδικού Συνεργάτη

Το ΝΑΤΟ μπαίνει στη μάχη κατά του ISIS. Δυστυχώς επαληθεύτηκε το άρθρο μας Ρωσία εναντίον ΝΑΤΟ στη Ν.Συρία: Νορβηγικές δυνάμεις εισέβαλαν και ενώθηκαν με Αμερικανικές-Βρετανικές... καθώς η αφορμή δόθηκε ή αν μας επιτρέπετε, στήσανε ένα φριχτό έγκλημα στις πλάτες αθώων παιδιών για να δικαιολογήσουν την εισβολή τους. Φυσικά και ο μεγάλος στόχος είναι η Συρία. Γι αυτό ακριβώς μετά την εισβολή και των Νορβηγικών δυνάμεων γράψαμε στο προηγούμενο άρθρο "Ρωσία εναντίον ΝΑΤΟ"...

H τρομοκρατική επίθεση του ISIS σε ευρωπαϊκό έδαφος ήταν αναμενόμενη. Το πως και το γιατί θα το δείτε σε νέο μας άρθρο, Το μόνο που περιμέναμε να δούμε ήταν ο στόχος, και μάλιστα ένας πολύ "μαλακός στόχος", τα παιδιά.

Ποιος πλέον θα μπορέσει να μιλήσει κατά των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Συρία και όχι μόνο;

Στη Λιβύη;

Στο Ιράκ;

Η Ρωσία πλέον δεν έχει άλλη επιλογή. Συνεννόηση με τις ΗΠΑ δεν πρόκειται να υπάρξει και το γνωρίζει πολύ καλά.

Μάλιστα γνωρίζει πως στις ΗΠΑ έρχεται θύελλα αποκαλύψεων εναντίον του Ν.Τραμπ στον οποίο δεν δίνει πάνω από 1 χρόνο παραμονής στην ηγεσία της "υπερδύναμης".

Έτσι το σκηνικό στήθηκε και τα πιόνια μετακινήθηκαν.

Ας δούμε τι αποφάσισαν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Στην απόφαση να ενεργοποιηθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει στον συνασπισμό εναντίον της τρομοκρατίας και ειδικότερα του ISIS, όπου και αυτό διαθέτει πηγές και στρατό, κατέληξε η ηγεσία του ΝΑΤΟ, κατά τη διεθνή σύσκεψη που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή και του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως ανέφεραν διεθνή ΜΜΕ που παρακολουθούν από κοντά τη Σύσκεψη των Βρυξελλών, η Συμμαχία αναμένεται να κινητοποιηθεί επισήμως εναντίον του ISIS χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει ενώ δεν αποκλείεται η ευρεία χερσαία επιχείρηση στη Συρία, το Ιράκ και σε όποιες άλλες χώρες ενεργοποιούνται ομάδες του ISIS ή συνεργαζόμενα γκρουπ.

Αργότερα πηγή του ΝΑΤΟ ανέφερε πως και οι 28 πρέσβεις του ΝΑΤΟ συμφώνησαν στις Βρυξέλλες να μπει η Συμμαχία στις επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, είπε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την Συμμαχία να μπει στον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ των 68 εθνών.

"Πιστεύω ότι θα υποστηρίξουν το ΝΑΤΟ ώστε να μπει και επίσημα στη Συμμαχία των ΗΠΑ, υπάρχουν βέβαια κάνα 2 χώρες που ακόμη το σκέπτονται"...τόνισε

"Είναι μια τρομερή κατάσταση, είναι απίστευτο...Αλλά θα νικήσουμε"είπε ο Ν.Τραμπ.

"Πολεμάμε πολύ σκληρά κάτω υπό τις διαταγές των Στρατηγών μας. Θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα 2 μέλη που είχαν αντιρρήσεις ήταν σίγουρα το Παρίσι το οποίο είπε ότι ο ρόλος πρέπει να είναι περιορισμένος και να αφορά εκπαίδευση και υπηρεσίες πληροφοριών...και η Γερμανία...

Αργότερα έγινε γνωστό ότι η Γαλλία και η Γερμανία ήδη συμφώνησαν για το σχέδιο του ΝΑΤΟ.

Ο ΓΓ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, είπε σχετικά:

"Ο ρόλος μπορεί να είναι μη-μάχιμος, το ΝΑΤΟ θα μπει στον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ και θα παρέχει καλύτερη εκπαίδευση και συντονισμό των δραστηριοτήτων των συμμάχων του ΝΑΤΟ στη μάχη κατά της τρομοκρατίας"...

"Στέλνει ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και ειδικά μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάνσεστερ".

"Η Βρετανία ήταν υπέρ της δραστηριοποίησης του ΝΑΤΟ και την χρησιμοποίηση AWACS πάνω από τη Συρία για την διεξαγωγή επιχειρήσεων...

Η χρησιμοποίηση των AWACS μπορεί να γίνει από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας"...

Τέλος ο εκπρόσωπος της Γαλλίας,  Christophe Castaner, είπε ότι ο Πρόεδρος Emmanuel Macron θα μιλούσε με τον Ν.Τραμπ στο γεύμα στις Βρυξέλλες για τον μεγαλύτερο ρόλο του ΝΑΤΟ σε Συρία και Ιράκ.

Η απόφαση ελήφθη λίγα 24ωρα μετά την πολύνεκρη επίθεση του 22χρονου τζιχαντιστή Σαλμάν Αμπέντι στο Μάντσεστερ Αρίνα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 119.

Η Ρωσία είναι μόνη εναντίον όλων και γνωρίζει πως η κυβίστηση της Τουρκίας είναι προ των πυλών... και θα γίνει πολύ σύντομα.

Και το Ιράν γνωρίζει πως ο κλοιός σφίγγει πλέον πολύ....

https://twitter.com/GermanyNATO/status/865583660719685634

https://twitter.com/dylanpwhite/status/867414320958894080

https://twitter.com/CBSNews/status/867386458746892288

https://twitter.com/XHNews/status/867433623770865671

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ