Κόσμος

Eικόνες από τις κορβέτες «στελθ» της Τουρκίας μέσα στο ναυπηγείο τους

Με τηλεφακό «κατασκόπου» ιστοσελίδα που ασχολείται με τα ναυτικά ζητήματα στην Τουρκία, έδωσε στη δημοσιότητα αποκλειστικές φωτογραφίες των εργασιών στις δύο τελευταίες, από τις συνολικά 4, κορβέτες με χαρακτηριστικά «στελθ» που κατασκευάζονται για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Η συναρμολόγηση των κομματιών της τρίτης «στελθ» κορβέτας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού κλάσης Ada  που θα φέρει την ονομασία TCG Burgazada συνεχίζεται στο ναυπηγείο.

Η κατασκευή του κήτους της τέταρτης και τελευταίας κορβέτας που θα φέρει το όνομα TCG Kınalıada έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Οι προετοιμασίες για την κατασκευή της πρώτης εξ ολοκλήρου εγχώριας σχεδιασμένης και κατασκευασμένης φρεγάτας που θα έχει επίσης χαρακτηριστικά «στελθ» συνεχίζονται. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η πρώτη φρεγάτα της κλάσης Istanbul θα ενταχθεί σε υπηρεσία το 2021. Τα πρώτα δύο κομμάτια του κήτους είναι έτοιμα να τεθούν στην δεξαμενή μόλις η τελευταία κορβέτα Ada πέσει στην θάλασσα.

Η κορβέτα TCG Burgazada (αριστερά) είναι μέσα στην δεξαμενή και ολοκληρώνεται Η κορβέτα TCG Kınalıada (δεξιά) είναι ακόμα στο διάδρομο. Το σχήμα της υποδεικνύει ότι όλες οι κυρίως κατασκευές έχουν ολοκληρωθεί. Φαίνεται να είναι έτοιμη να πέσει στο νερό τον Σεπτέμβριο.

Υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα ατσάλινα κομμάτια στα αριστερά του διαδρόμου. Δεν μπορεί να είναι για την κορβέτα TCG Kınalıada μιας και το σχήμα της είναι πλήρες. Πρέπει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα turkishnavy.net που έδωσε στην δημοσιότητα τις αποκλειστικές αυτές φωτογραφίες, να πρόκειται για τα πρώτα κομμάτια της φρεγάτας  κλάσης Ιστανμπούλ που θα φέρει το όνομα TCG İstanbul. Θα μπουν στον διάδρομο μόλις ολοκληρωθεί η κορβέτα TCG Kınalıada

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ