Οικονομία

DW: Λύση για την Ελλάδα στο αμέσως επόμενο διάστημα βλέπει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Λύση για το ελληνικό ζήτημα στο αμέσως επόμενο διάστημα προέβλεψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, Ντένις Κόλμπεργκ, αρνούμενος ωστόσο να απαντήσει για την κάλυψη του χάσματος μεταξύ θεσμών και Ελλάδας.

Ο Κόλμπεργκ παρέπεμψε μάλιστα στη δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι μια λύση είναι πολύ κοντά, αλλά και στην εκτίμηση εκπροσώπου του ΔΝΤ την Πέμπτη, ότι στο επόμενο Eurogroup θα επιτευχθεί συμφωνία.

Αρνήθηκε ωστόσο να απαντήσει σε ερώτηση της Deutsche Welle, για το ζήτημα της διαφοράς των θεσμών με την Ελλάδα αναφορικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αν και φάνηκε αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα ο Κόλμπεργκ κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού μπρίφινγκ αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις αλλά επικαλέστηκε τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αυτό το διάστημα για την αναζήτηση λύσης ως την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

Άφησε ωστόσο να εννοηθεί από η γερμανική πλευρά αναμένει λύση στο επόμενο Eurogroup.

Πρόσθετε τέλος, ότι «σε όλους επικρατεί μια θετική διάθεση και εμείς θα συνεισφέρουμε με εποικοδομητικό τρόπο στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ