Αρχείο

Black Hawk Down: Μοναδικό υλικό από την μάχη στο Μογκαντίσου της Σομαλίας - Δείτε βίντεο

Η πρώτη μάχη των ΗΠΑ κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας δόθηκε στο Μογκαντίσου μεταξύ 3-4 Οκτωβρίου 1993 και είχε πολλούς νεκρούς.

Τώρα όλος ο κόσμος μπορεί να δει πως ακριβώς εξελίχθηκε η αληθινή μάχη καθώς η ενημερωτική εκπομπή «60 Minutes» εξασφάλισε στρατιωτικό μαγνητοσκοπημένο υλικό του πολέμου το οποίο δεν είχε εμφανιστεί νωρίτερα.

Το μαγνητοσκοπημένο υλικό της στρατιωτικής εναέριας παρακολούθησης αρχίζει με τις σκηνές που αποτυπώθηκαν την 3η Οκτωβρίου 1993, στο Μογκαντίσου. Καθώς η μάχη μαίνεται, ένα ελικόπτερο Black Hawk με το διακριτικό κλήσης «Super 6-1» καταρρίπτεται από μια πυραυλοωθούμενη βομβίδα (RPG).

Η αποστολή εκείνης της ημέρας, που εξελισσόταν ομαλά, ήταν να αιχμαλωτιστούν οι υπασπιστές του Σομαλού πολέμαρχου Μοχάμεντ Φαράχ Αϊντίντ. Όμως ξαφνικά το Super 6-1 δέχθηκε ένα βλήμα RPG, μια εύστοχη βολή που τελικά χτύπησε τον -ταχέως κινούμενο- στόχο της.

Ο αρχηγός της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων, Νορμ Χούτεν, μίλησε δημοσίως για πρώτη φορά σχετικά με το συμβάν, «δεχθήκαμε ένα άμεσο χτύπημα στον ουραίο βραχίονα και άρχισε να περιστρέφεται αργά» είπε. Επίσης ο Χουτεν είπε στην Λογκαν ότι ήταν «ένα καταστροφικό χτύπημα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...