Πολιτική

«Bόμβα» από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής - Αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις και τα ειδικά μισθολόγια (βίντεο)


Ομόφωνα αντισυνταγματικές έκρινε τις περικοπές στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια που προβλέπει ο νόμος 4387/2016 η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής με απόφαση που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Μετά το Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά από πολύωρη συνεδρίαση κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές σε ειδικά μισθολόγια, συντάξεις και φορολογικά, είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Μητρόπουλος.

«Μπαίνει θέμα κύρωσης του κοινοβουλίου. Πάμε σε ξεπεσμό του κοινοβουλίου. Όταν έρχεται το δημοσιονομικό δικαστήριο της πατρίδας και λέει ομόφωνα αντισυνταγματικές, έρχεται η Επιστημονική Επιτροπή, 5 κορυφαίοι καθηγητές, λένε αντισυνταγματικές, δεν μπορεί το κοινοβούλιο να νομοθετεί τις αθλιότητες που λέει και εντοπίζει η Επιτροπή», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.

 

Όπως ο ίδιος ανέφερε, στις 4 τα ξημερώματα η Επιστημονική επιτροπή της Βουλής έβγαλε ομόφωνα αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις. Παράλληλα, γίνεται λόγος και για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές