Κόσμος

Ψυχιατρικά άρρωστος ο "Σουλτάνος": Μετωπική ΗΠΑ κατά Ερντογάν μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού του μπασκεμπολίστα των Θάντερ, Ενές Καντέρ (βίντεο)


Βήμα στον διάσημο σέντερ των Θάντερ, Ενές Καντέρ, έδωσαν οι ΗΠΑ μετά την κανονική επιχείρηση απεγκλωβισμού (!) στην οποία προχώρησαν δίνοντας του την δυνατότητα να μιλήσει κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν, μετά την διαταγή του τελευταίου να εκδώσουν οι τουρκικές Αρχές ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Σίγουρα η απόφαση αυτή του Ερντογάν επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι απλά ο άνθρωπος δεν "στέκει καλά" και αυτό είναι που τον κάνει πιο επικίνδυνο. Αυτό είπε και ο Ε.Καντέρ στη συνέντευξη του την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω σε βίντεο. Αφωνοι οι παρουσιαστές τον ρωτούσαν για την κατάσταση την Τουρκία και τον Ερντογάν...

Όπου βρεθεί και όπου σταθεί, ο Τούρκος NBAer ασκεί έντονη κριτική στον Πρόεδρο της γειτονικής χώρας, χαρακτηρίζοντάς τον ακόμη και «σύγχρονο Χίτλερ» ή «Δικτάτορα».

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον Καντέρ, καθώς θεωρείται «επικίνδυνος» στην Τουρκία, επειδή είναι οπαδός του Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο η Άγκυρα έχει «χρεώσει» το πρόσφατο πραξικόπημα.

Μάλιστα, θέση γι’ αυτό πήρε ο σέντερ των Θάντερ, ο οποίος έγραψε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Δεν μπορείτε να με πιάσετε. Μην σπαταλάτε τις ανάσες σας. Θα έρθω με τη δική μου θέληση, να φτύσω στα άσχημα και μισητά πρόσωπά σας».

Ας δούμε τι είχε συμβεί.

Ο Ενές Καντέρ, ήταν αποκλεισμένος σε ρουμανικό αεροδρόμιο διότι το  διαβατήριο του ακυρώθηκε επειδή «θεωρήθηκε» οπαδός του εξόριστου ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στις 20 Απριλίου, η Ρουμανική αστυνομία επέστρεψε το διαβατήριο και του Soner Cesur ενός Τούρκου επιχειρηματία με επενδύσεις στη Ρουμανία, το οποίο κατασχέθηκε στις 25 Μαρτίου μετά από αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Romanyahab, το διαβατήριο του συγκεκριμένου ατόμου  κατασχέθηκε από την αστυνομία στο αεροδρόμιο Henri Coanda, στην προσπάθεια του να πετάξει για την Βαρσοβία. Η αστυνομία προέβη στην συγκεκριμένη πράξη μετά από παραγγελία του υπουργείου εξωτερικών της Ρουμανίας.

Ο μπασκεμπολίστας ταξίδεψε τελικά στις ΗΠΑ όπου έδωσε  συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη την Κυριακή, η οποία προκάλεσε πάταγο για τον πραγματικό πρόσωπο του Τούρκου Σουλτάνου.

«Όλα καλά ! Θα δώσω συνέντευξη Τύπου  στη Νέα Υόρκη. Πήρα να πω πολλά πράγματα με πολλές τρελές ιστορίες. Να είστε έτοιμοι !!!», είχε γράψει ο Kanter στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν αναχωρήσει.

Ο ίδιος μίλησε για αυτόν τον ιδιότυπο παράδεισο που έχει «φτιάξει» ο Ερντογάν και για το ανελέητο κυνηγητό των τουρκικών μυστικών  υπηρεσιών σε οποιονδήποτε θελήσει να τον αμφισβητήσει.

Οι New York Times ανέφεραν πριν  ότι ο Kanter «απελευθερώθηκε» από το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι και έχει προσγειωθεί με ασφάλεια στο Λονδίνο.

Ο Αμερικανός σταρ σε βίντεο τόνισε ότι το διαβατήριο του ακυρώθηκε από την τουρκική κυβέρνηση, λόγω των «πολιτικών του απόψεων».

«Ο τύπος που το έκανε αυτό, ξέρετε, είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. [Είναι] ο πρόεδρος της Τουρκίας. Εσείς ξέρετε για αυτόν από  την επίθεση σε Κούρδους  στην Ουάσιγκτον. Αυτός είναι ένας κακός άνθρωπος. Αυτός είναι ένας δικτάτορας. Θα σας κρατάμε ενήμερους»,  δήλωσε ο Kanter.

Με την περίπτωση όμως αυτή αποκαλύφθηκε η έκταση και το τι ακριβώς πράττει ο Τούρκος πρόεδρος μπροστά στα μούτρα της ΕΕ και των ΗΠΑ, με την συστηματική δίωξη πολιτών λόγω της πολιτικής έκφρασης τους κάτι που αντίκειται στους νόμους που αφορούν τα θεμελιώδη και κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα .

Οι τουρκικές αρχές κατόπιν εντολής έχουν εξαπολύσει κύμα διώξεων και πογκρόμ σε Τούρκους και ξένους πολίτες , οι οποίοι λοιδορούν τον «παράδεισο» του Τούρκου Σουλτάνου σε μια χώρα που συγκλονίζεται από σοβαρά  γεγονότα εδώ και δύο χρόνια.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να κατασχέσει περισσότερα από 50.000 διαβατήρια συμπεριλαμβανομένων και  των συγγενών  δημοσιογράφων που ζουν στην εξορία.

Ο 24χρονος Κάντερ είναι ένας από τους πιο διάσημους παίκτες στο τουρκικό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Οι τουρκικές αρχές τον επικήρυξαν αφού με δηλώσεις του φέρεται να στήριξε τον Τούρκο ισλαμιστή λόγιο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση  ότι ήταν πίσω από το  αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου.

Η κατάσχεση των διαβατηρίων με αιτήματα των τουρκικών αρχών ξεκίνησε  στο εξωτερικό στις αρχές του 2016. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους το διαβατήριο της συζύγου του Τούρκου μεγιστάνα του ομίλου Silk Holding και του διευθύνοντα συμβούλου Akin  İpek, ακυρώθηκαν για τον ίδιο λόγο.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, το διαβατήριο του γνωστού δημοσιογράφου της εφημερίδας Zaman, A. Αρσλάν κατασχέθηκε από υπαλλήλους του τουρκικού Γενικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη με την αιτιολογία ότι εκκρεμεί ένταλμα κράτησης πίσω στην Τουρκία.

Επίσης η βελγική αστυνομία επέστρεψε το διαβατήριο Τούρκου πολίτη μετά την μαζική ακύρωση διαβατηρίων από την τουρκική κυβέρνηση μετά το  αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Ο "Κιμ"  της ΝΑ Ευρώπης Ρ.Ν. Ερντογάν έχει χάσει εντελώς το μέτρο και την λογική εξαπολύοντας πογκρόμ κατά Τούρκων και ξένων πολιτών που αμφισβητούν την εξουσία του ενώ στο εσωτερικό βασανίζει χιλιάδες αντιφρονούντες , τους οποίους πολύ σύντομα θα βρει απέναντι του .

Πρόκειται για μια πολύ γνώριμη συμπεριφορά αυταρχικών καθεστώτων των οποίων το τέλος ποτέ δεν είναι ευχάριστο. 

https://youtu.be/-2Hc7e30Mkc

https://twitter.com/ABC/status/866757157097701376

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...